Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy można pozawć szpital że nie ratował ciąży

Polecane posty

Gość gość

w której dziecko było żywe i zdrowe jak się okazało, łożysko prawidłowe bez patologii a problemem okazała się skracająca szyjka, a szpital nie dał żadnych leków, jedynie kazał leżeć, nie podjął żadnych działań jak założenie szwu czy krążka?

Gość gość
napisz pozew to się przekonasz czy coś z tego będzie czy nie. Nie ma zakazu ale czy coś wywalczysz tego się nie dowiesz jeśli nie spróbujesz.

Gość gość
Raczej nic nie osiągniesz

Gość gość
przykro mi że nie pomogli ci, bardzo smutne ,że tak się twoja ciąża skończyła:(:( który to był tydzień? w zależności od zaawansowania ciąży stosuje się różne metody....

Gość gość
nic nie wywalczysz, nie win personelu za to ze nie donosilaś ciąży, widocznie była zbyt słaba żeby się utrzymać.

Gość gość
Jakby podali ci zły lek przez który straciłaś ciążę to mogłabyś ich pozwać. W Polsce nie ma chyba obowiązku podtrzymywania ciąż zagrożonych a lekarz prowadzący zawsze może powiedzieć, że ciążę i tak byś straciła. Możesz jedynie stracić pieniądze na koszty procesu

Gość gość
nie ciąża. słaba a szyjka - doczytaj. to inna sprawa-to się leczy,

Gość gość
to był początek 24 tygodnia. odstawiono mi wszystkie leki które brałam od początku ciąży.

Gość gość
To bardzo przykre i szczerze Ci współczuję. Mi też skracała się szyjka, ale przyjmowałam fenoterol, miałam założony pessar i urodziłam w 39 tygodniu i to przez cc.

Gość gość
A brałaś tak czasem fenoterol?

Gość gość
Nic nie osiągniesz taka prawda, gdybyś straciła ciąże przed podanie jakiś leków to jeszcze jeszcze chociaż ten nie wiadomo....

Gość gość
I tak nie wygrasz. Nie ma w polskim prawie nakazu ratowania ciąży zagrożonej

Gość gość
więc byłaś wysoko w ciązy, powinni ci zrobic coś z szyjką ,z szwem różnie bywa, czasem pęka, bardzo bardzo mi przykro. W nastepnej ciązy powinni szczególnie na ciebie uważać i powinnaś lezeć:( bardzo przykre, takie duze już dzieciątko:(

Gość gość
brałam 4 tabletki dziennie duphastonu, 2 tabletki luteiny dopochwowej, 3 spasmoliny i 4 magnezy z wit b6. w szpitalu nie dostałam nic, jedynie dali mi syrop na uspokojenie jak prosiłam by mi zalozyli szew na szyjkę bo nie bylo potrzeby wg nich. a trafiłam do szpitala z rozwarciem na 2 cm i szyjką na 1,5 cm.

Gość gość
czytam liste leków które przyjmowałas i zaczynam sie zastanwiać gdzie jest granica ingerencji xzłowieka w nature

Gość gość
przyjmowałam leki bo miałam wcześniejsze poronienie, i ciąże na początku zagrożoną, ale rozwijała się prawidłowo

Gość gość
wiesz ja w szpitalu dostałam luteinę dopochwowo i magnez i kazali też tylko leżeć od 23 tygodnia nie wiem od czego jest uwarunkowane założęnie szwu lub krążka ???