Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mięso dla niemowlaka ile

Polecane posty

Gość gość

Kochane mamy. Mój synek ma 7 miesięcy i dziś w sklepie odkryłam, że niektóre z dań Gerber mają podwójną porcję mięsa- są one po 6 miesiącu. Czy można dać dziecku tyle mięsa? Na etykiecie jest napisane mięso 16 % ze 190 gram to daje nam około 30 gram mięsa. Czy to nie za dużo?

Gość gość
ja wiem że malutki :) nawet tyci tyci no ale po coś te schematy żywienia są :) Może któraś z mam dawała więcej mięsa niż w schemacie i ma jakieś doświadczenie :)

Droga Mamo, obiadki Gerber z podwójną porcją mięsa, zgodnie z informacją na opakowaniu, mogą pojawić się w diecie maluszka po 6. miesiącu życia. Mimo większej ilości mięsa niż w pozostałych daniach, skład tych produktów jest dopasowany do potrzeb dziecka na tym etapie życia. Jeśli będziesz wprowadzać te obiadki do diety synka po raz pierwszy, podaj tylko ich niewielką ilość, tak aby sprawdzić czy nie jest uczulony na żaden ze składników dań. Ekspert.Nestle --- Ekspert.Nestle, udziela porad i odpowiada na pytania związane z produktami NESTLE, a także kwestiami dotyczącymi żywienia dzieci. Zachęcamy do kontaktu z Centrum Informacji dla Rodziców. Adres e-mail oraz numer kontaktowy dostępne są naszych oficjalnych stronach.