Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mr xyz

Buty robocze smierdza przeokrutnie juz po kilku dniach

Polecane posty

Gość Mr xyz

Jak w temacie. Wiem, ze to forum kobiecie ale faceci tez tu zagladaja a moze wasi faceci beda mogli mi pomoc. Kwestia jest tego typu, ze pracuje fizucznie na powietrzu w duzym skupie złomu i firma kupuje obuwie ochronne (takie jak na budowę, z metalowymi noskami) które juz po kilku dniach uzytkowania smierdzi tak ze białka w oczach się ścinają. Noga w nich nie oddycha, poci się, kisi cały dzień. W szatni but nie ma za dobrych warunkow do schnięcia, więc cały "efekt" kumuluje się. Przez to tym smrodem przeszly juz moje normalne buty. Czy Wasi faceci mieli podobny problem? Albo slyszeli? Mozecie cos doradzic np jakis model butow sprawdzony pod kątem przewiewnosci i oddychania stopy?

Gość gość
Up up. To również problem mojego męża. Najgorzej było latem.

Gość m ądralIa
skarpety z naturalnej bawełny, talk do stóp z apteki, krem FARMONY z szałwią, moczenie stóp w naparze z szałwi

Gość gość
Wsyp do nich sody oczyszczonej na noc. U mnie zawsze pomagało. Potem się wytrzepie i nie śmierdzi.

Gość gość
Mój chłopak miał to samo. Aktualnie używa Butixa i mega fajnie działa. Spróbujcie , a wam pewnie też pomoże. ;)

Gość gość
Te buty cofra to dopiero walą nie polecam wogóle. Tyle tylko że są lekkie.

Gość Grzesiop
Tylko ozonowanie. Do worka na smieci wlozyc buty i rurke od ozonatora, godzina zabiegu i po sprawie. Tylko uwaga jak buty maja jakies elementy z prawdziwej gumy nie tworzywa to ozon moze uszkodzic gume.