Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Firmowa wigilia brak zaproszenia

Polecane posty

Gość gość

Witam! Może mi ktoś poradzi, bo zwariuję, nie wiem, co mam robić. Od 2 miesięcy pracuję w pewnej szkole. Jestem tam najmłodszym pracownikiem i nikogo właściwie dobrze nie znam. Ostatnio na korytarzu usłyszałam rozmowę 2 innych pracowników o jutrzejszej Wigilii w firmie. Oficjalnie żadnej informacji / zaproszenia nie otrzymałam, wiem tylko tyle, co udało mi się usłyszeć. Zapytać kogokolwiek głupio, bo co powiem - że podsłuchałam na korytarzu? Nie wiem, czy to Wigilia składkowa, a pchać się na bez zaproszenia nie mam ochoty. Zastanawiam się, co zrobić - iść, czy nie iść? Obawiam się, że jak się nie zjawię, może to zostać źle odebrane, ale jeśli to składkowa Wigilia, a ja przyjdę, to też nie będzie zbyt miło, bo oficjalnie nikt mnie nie zapraszał ... Wszelkie porady mile widziane :)

Gość gość
Idź do kogoś kogo znasz najlepiej i po prostu zapytaj.

Gość gość
Zagadać do kogoś czy w szkle jest tradycja robienia wigilii. Nikt nie zaprosi, nie iść. Nie masz z nikim widocznie dobrych kontaktów.

Ja bym nie poszła ;) Nie będzie głupio bo jeśli ktokolwiek krzywo spojrzy i skomentuje to powiesz (zgodnie z prawdą bo podsłuchane się nie liczy), że nikt Cię nie poinformował i po prostu nie wiedziałaś ;)

Gość gość
Jak na razie nie mam dobrych kontaktów z nikim, jedyna osoba, którą mogłabym zapytać, wyjechała w delegację i wróci dopiero po świętach. Chyba macie rację, po prostu nie pójdę, a jak coś to powiem, że nie wiedziałam ... Bo tak naprawdę nikt mnie nie powiadomił

Gość gość
W sobote robią wigilie w szkole?

Gość gość
Ja bym nie poszla...

Gość gość
Nie w sobotę, dzisiaj. Pomyłka w 1 poście :)

Gość gość
Jesli w sobotę robią wigilię,a jest to dzien wolny wiec masz prawo nie isc. Moim zdaniem odpusc, jak co to pojdz za rok, jesli bedziesz pracowac jeszcze w tej szkole :)

Gość gość
No wiec jesli dzisiaj, to moim zdaniem odpusc, nabierzesz oglady popoznajesz przez rok lepiej ludzi i wtedy bedzie Ci latwiej isc. Moze byc to faktycznie wigilia skladkowa

Gość gość
Jest trudno cos w tej materii doradzac...;)

Gość gość
Sama wiem, że trudno :D Bo są 2 opcje: 1) nie pójdę - (i do tej się najbardziej przychylam), to może to być źle odebrane, że jestem jakimś odludkiem, że się nie integruję 2) pójdę - wigilia okaże się składkowa - wyjdzie głupio, a poza tym, oficjalnie nikt mi nic nie mówił, więc ponownie: przyszłam, ale skąd wiem? głupia sprawa Chyba macie rację, najbezpieczniej nie iść

Gość gość
Nie było zaproszenia, wiec nie idz .

Gość gość
i tak jestes odludkiem ;/ to ja jestem osobom niesmiala;/ ale przez 2 miesiace idzie sie z kims skumplowac;/

Gość gość
do gościa - Wez nie oceniaj dziewczyny bo nie znasz Jej, i nie wiesz jaka jest :o

Gość gość
Nie wiem jak sie to ma w szkole, ale to chyba dyrektor powinien zapraszac, czy nie...?

Gość gość
Fajnie, że jestem odludkiem ... :/ Jak pisałam, jestem najmłodsza. Niektórzy nauczyciele nawet wcześniej kiedyś mnie uczyli - myślisz, że tak łatwo teraz nawiązać z nimi koleżeńskie kontakty ... ? Mam do nich wielki szacunek, ale głupio mi ich traktować teraz jako "kolegów", chociaż nie powiem, wszyscy są bardzo mili, ale pewien dystans jest. Jedyna osoba, z którą mogłabym pogadać o tym tak bardziej "na luzie" (chociaż jescze tak nie całkiem ;) ) wyjechała ... i nie mam się kogo poradzić ...

Gość gość
u mnie w szkole jest zawsze napisane w harmonogramu szkolnym kiedy co jest i na która godzinę, chyba na głowę upadliście żeby w szkole do nauczycieli wysyłać zaproszenia na wigilię. U mnie nie ma żadnych zaproszeń- jest informacja zawsze wywieszona, nie jest to wigilia składkowa (pracodawca ja finansuje). Na wigilie nie musisz iść, u nas wielu nauczycieli nie przychodzi a jak już przyjdzie to każdy szybko sie nażreć, odfajkować i uciec jak najszybciej.

Gość gość
A ja mam dzisiaj wigilie firmowa o 18 tej, akurat będą graly nasze dziewczyny z Serbkami, eh, szkoda...

Gość gość
wigilia w adwencie? :o

Gość gość
Nie musisz isc na takie spotkanie przedswiateczne, to nie jest przymus.

Gość gość
Jesli mialabys tam sie czuc zle, to lepiej nie isc.

Gość wigilijny doradca
ja tez bym nie poszedl, glupio bym sie czul tak bez zaproszenia

Gość gość
Dzięki piękne wszystkim za komentarze i porady, postanowiłam, że jednak nie pójdę, co ma być, to będzie. :) Życzę wszystkim spokojnych świąt.

Gość gość
do autorki 🌼 Dziękuję i ze wzajemnością 👄 :)

Gość gość
Kochani, ale wtopa! Byłam dzisiaj normalnie w pracy, wracam do domu, sprawdzam pocztę, a okazało się, że 4 dni temu jednak dostałam zaproszenie, tyle, że wylądowało w spamie (którego nigdy nie sprawdzam, dzisiaj sprawdziłam, bo zakładałam nowego maila, a wiem, że takie info czasem w spamie się znajduje) ... Kurcze, teraz strasznie głupio się czuję, bo to zapraszał sam dyrektor, który jest szanowanym profesorem .... Nie wiem czy mi uwierzy, jak powiem, że nie dostałam wiadomości, bo przyszła jako spam ... ciężko w to uwierzyć, prawda? :( Na spotkanie nie poszłam, bo ciągle myślałam, że zaproszona nie jestem. Jak myślicie, pójść w poniedziałek do niego i przeprosić, wyjaśnić całą sytuację? Nie chciałabym kłamać, tylko powiedzieć prawdę, ale boję się, że moja prawda może zabrzmieć jak kłamstwo (swoją drogą tragikomiczna historia ... ) A tak się obawiałam, żeby mnie dobrze przyjęli w pracy ... już chyba zmarnowałam na to szansę :(

Gość gość
Ja ubieram się elegancko, ale to dlatego bo wigilia firmowa jest w restauracji Rozdroże.