Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wezwanie do sądu rejonowego

Polecane posty

Gość gość

Hej , dostalam takie oto wyzwanie za bodajze jakis mandat ktory dostalam chyba rok temu za przejscie na czerwonym swietle? Czy oni moga mi cos zrobic? Moze mi ktos doradzic w tej kwestjii? Czy ich grozby sa rzeczywiscie realne? Czy jak zaplace im ten mandat to dadza mi spokuj ? Mial ktos kiedys podobna sytuacje? Pozdrawiam.

Gość gość
Zapłać to nic ci nie zrobią.

Gość gość
aha ok wielkie dzieki, tylko juz minelo troche czasu i pewnie mi narosly jakies odsetki, tragedia ....

Gość gość
skoro juz wezwanie do sadu dostalas to juz widac minal termin zaplaty mandatu, ale najpiej zapytaj kogos kto sie zna w tej kwestii

Gość gość
na wezwaniu powinno być pouczenie, co grozi za niestawinnictwo w sądzie. o ile dobrze pamiętam, to grzywna a następnie doprowadzenie do sądu. Mandat możesz zapłacić, bo pewnie i tak będziesz musiała to zrobić, ale w sądzie i tak musisz się pojawić. Poza tym nie wiesz na pewno w jakiej sprawie masz tam być.

Gość gość
w sądzie pojawić się musisz. Zapłacić mandat z odsetkami i koszty postępowania sądowego również. Inaczej będą z ciebie ściągać

Gość gość
jak się nie stawisz, to wzrosną ci koszta za sąd. przy jednej rozprawie nie powinny przekroczyć 1500 zł

Gość gość
Od mandatów nie ma odsetek, zapłać i miej to z głowy.

Gość gość
nie od mandatów, tylko od nieterminowej spłaty. Mija termin lecą odsetki jak wszędzie

Gość co to mialo by znaczyc
to ile masz zaplacic za ten mandat?

to napewno nie za mandat. Mandaty sciąga urząd skarbowy,a nie sądy. To jakaś inna sprawa napewno

Gość gość
Skończ p*******ć, nie ma żadnych odsetek.

Gość gość
tego mandatu bylo 100 złotych i dostalam go rok temu, to musi byc to bo nic innego nie mam na sumieniu

sądy nakładają kary za nie zapłacone grzywny nałożone w wyroku sądu,a nie za mandaty. Nie zapłaconą grzywnę zwykle sądy zamieniają na prace społeczne,albo areszt

Gość gość
No tak , tylko do tego musiałby być już jakiś proces a ja mogę im to spłacić nawet od reki wiec mysle ze problemu nie bedzie

jeszcze raz powtarzam. To nie w sprawie niezapłaconego mandatu. Na tym świstku musi być napisane w jakim charakterze masz tam być, sygnatura akt, i z jakiego artykułu. Napisz w jakim charakterze i nr artykułu. To ci wtedy powiem więcej