Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kulinarna porazka

Musze przygotowac elegancki obiad a nie umiem gotowac

Polecane posty

Gość kulinarna porazka

W tym roku wyszlam za maz i wyobrazcie sobie, ze dopiero tesciowa wraz z szwagierka i jej mezem odwiedza nas pierwszy raz. Bedzie to zaraz po swietach. tesciowa nie przepada za moja osoba, ma o mnie niezbyt pochlebne zdanie jak ja o niej zreszta:P ale chce dobrze wypasc. Siostra meza i tesciowa gotuja bardzo dobrze, ja natomiast nie umiem nic ugotowac procz spagetti:D Probowalam wielu przepisow i mi nie wychodzi, wiec dawno juz sie poddalam. Tesciowa oczekuje obiadu na pewno dobrego i moje pytanie: czy zatrudnic catering czy poprosic kolezanke moze jakas by cos ugotowala? Jest jeszcze opcja, ze sama zaryzykuje, ale obawiam sie, ze to moze grozic zatruciem:P

Gość gość
spróbuj najpierw sama i jak Ci wyjdzie to zrób i dla nich :D Tylko nie leć odrazu na głęboką wodę bo zwalisz misję, jak Ci coś nie wyjdzie :D ale to ma być obiad taki super pod jakim względem? jakiś kawior jagnięcina itp? czy bardziej w stylu schabowe? :D coś się wymyśli.

Gość kulinarna porazka
na pewno nic w stylu schabowych. Ale maja to byc 3 dania, przystawka, danie glowne i deser. Myslalam o rybie na przystawke a na danie glowne o daniu miesnym.

Gość gość
Aha czyli coś takiego bardziej fajnego.. Nie wiem co Ci doradzić, ale tak całkiem nie umiesz gotować?

Gość kulinarna porazka
no nie umiem:( niestety nie mam tego talentu. Obecnie to juz i nawet checi nie mam by sie bawic w kuchni. Umiem zrobic jedynie spagetti, salatke z kurczaka i rozne gotowce:P

Gość gość
uuu to nie wiem....co innego jakbyś się wcześniej trochę szkoliła to bys udoskonaliła swoje jedno konkretne danie i byś zaserwowala teściowej... hmmmmmm..... poproś o pomoc koleżankę, a następnym razem ucz się :D przynajmniej jedno popisowe danie żebyś miała. Mi też się wydawało, że nie potrafie

Gość gość
ja p*****le za maz wyszla i nie umie gotowac.... masakra to dzieci w gimnazjum potrafia obiad zrobic a studenci tez sobie gotuja w akademikach... skad sie takie wynalazki biora jak wy? XXI wiek jak mozna nie umiec gotowac?

Gość kulinarna porazka
takie dania jak studenci sobie gotuja w akademiku to i ja potrafie ugotowac:P Jakos nigdy nie widzialam studenta w akademiku robiacego wystawne dania wiec daruj sobie.

Gość gość
Ja bym zamówiła catering i udałabym że sama zrobiłam :-) Na peweno sama nie gotuj,nie warto się męczyć skoro nie potrafisz i nie lubisz. Jak teściowa cię nie lubi to i tak nie zapunktujesz nawet gdybyś nie wiadomo co zrobiła.

Gość gość
w sumie racja,skoro i tak Cię teściowa nie lubi :P a do gościa co się tak ciśnie - myślę, że autorka potrafi ugotować parówki czy zrobić tosty tak jak ci wspomniani studenci wiec daruj sobie

Gość gość
"ja p*****le za maz wyszla i nie umie gotowac..." I no tak bo podstawowym obowiązkiem żony jest gotować swojemu panu :O:O:O

Gość gość
Teściowa catering od razu pozna i cię obmówi, ze nie potrafisz gotować, tylko idziesz na gotowe, więc może dodatkowo jesteś leniwa. Jakiego typu to ma być mięso? Pieczeń wcale nie jest tak prosto zrobić. Może coś z kuchni orientalnej? To się zawsze udaje i jest proste, jeżeli tylko masz odpowiednie przyprawy. Zupę możesz zrobić krem z pieczarek albo zielonego groszku z groszkiem ptysiowym.

Gość gość
"nic w stylu schabowych" a co kuwa schabowy zly ? NORMALNIE ZAL gotowac nie potrafi a chce robic potrawy a'la GESSLER ;/

Gość gość
Sorry ale mężuś nie ma rączek i nie potrafi gotować? Czemu Ty masz cały obiad na głowie?

Gość gość
Biedne beda Twoje dzieci bo matka nie bedzie umiała ugotować im obiadu,chłop po jakims czasie Cię zostawi...

Gość kulinarna porazka
nic w stylu schabowych, bo tesciowa mi powiedziala ze oczekuje czegos wiecej niz rosolu i schabowych, gdyz jej sie przejadly:P To chyba zlosliwoscia by bylo podanie schabowych w takiej sytuacji:D

Gość gość
kup gorący kubek nieudacznico zalej wrzątkiem tylko nie spal wody,pamiętaj! Ja nie wiem co to za człowiek co nie umie ugotować obiadu? Co wy jecie na codzień? Mamusia gotuje czy służba?

Gość gość
hehe to teściowa takie wymagania ma ? :P ja bym zrobiła polędwiczki wieprzowe w sosie mooże kurkowym, borowikowym coś w ten deseń. Ale nie bierz się sama za to jak nie umiesz bo ich potrujesz

Gość kulinarna porazka
maz bedzie w pracy dlatego nie ugotouje a po pracy pojedzie po nich od razu

Gość gość
Za mąz wychodzą a nie potrafią gotować normalnie porażka a d**y umiesz dać\? :P

Gość gość
Jeżeli ktoś nie potrafi gotować, to schabowe mogą wyjść mu za twarde i wtedy każdy pozna, że coś nie tak.

Gość kulinarna porazka
nie potrafie gotowac ale za to d**y dawac potrafie

Gość kulinarna porazka
tesciowa mnie nienawidzi moze ugotuje zupe grzybowa z muchomorków?

Gość gość
Oj, nie bądźcie takie złośliwe. Autorko, pisałam o kuchni orientalnej. jeżeli chcesz, to podrzucę ci linki do kurczaka curry lub tikka masala. A na deser cisto z kremem, ciasto suche czy jakis krem w pucharkach? Jeżeli nie potrafisz nic zrobić, kup lody, dodaj jakies bakalie i sos lub bita śmietanę.

Gość kulinarna porazka
owszem ma wymagania:D widze, ze tu jedna frustratka na mnie wsiadla, ale bede ja ignorowac:)

Gość gość
zajrzyj na stronę wielkiezarcie.com :) może tam coś znajdziesz :)

Gość gość
Ty, a moze mame swoja popros o pomoc? :)

Gość kulinarna porazka
nie wiem dlaczego kogos tak boli to, ze nie umiem gotowac:D az mnie to smieszy. Poprosze o przpeisy na te dania orientalne:) Jednak dla tesciowej watpie czy bede mogla podac cos takiego, to naprawde wymagajaca osoba:P

Gość kulinarna porazka
mama mieszka za daleko:( a gotowanie poprzez jej instrukcje telefoniczne nie sprawdza sie, bo juz to przerabialam:P

Gość gość
kurczaka curry to i ja ostatnio robiłam, prościzna, sama byś zrobiła tylko pytanie czy to nie jest za proste danie na królewskie podniebienie teściowej??