Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kulinarna porazka

Musze przygotowac elegancki obiad a nie umiem gotowac

Polecane posty

Gość kulinarna porazka
ostatnio jak gotowałam mrożone pierogi z serem spaliły się nie wiem czemu? Może za mało wody w garnku było? Mąż talerzem rzucił za okno...:(

Gość kulinarna porazka
kiedys jajko gotowałam 2 godziny a i tak było twarde

Gość gość
ile masz lat autorko 19?

Gość gość
Napisz chociaz, co mniej więcej chciałabyś zrobić, bo mam wrażenie, ze teściowej będą odpowiadać tylko trufle z grasicą cielęcą. :o

Gość gość
ja jestem fanką jajką, które dalej było twarde :classic_cool:

Gość kulinarna porazka
mam 30 lat i skonczone 2 fakultety i znam 3 jezyki obce co to ma do gotowania?

Gość kulinarna porazka
może zamówie pizze albo sasiadka emerytka ugotuje mi cos do jedzenie tylko boje się ,że jej szczeka bedzie pływac w zupie bo czesto ją gubi

Gość gość
skonam! medal dla autorki :)

Gość zwolenniczka konkubinatu
o matko, znam to, znam!! Miałam to samo!!! Lata świetlne temu :) Ja zamówiłam catering- ale wczesniej, Potem powrzucałam wszystko do garnków- tak, zeby wścibska teściowa, zaglądając do kuchni, widziała, że to ja :) Mnie sie udało. Gotowac się już nauczyłam- i nie chwaląc się, mój facet mówi, ze gotuję lepiej niż ukochana teściowa :) Moja rada- zamów catering!

Gość kulinarna porazka
koty sasiadki właża wszedzie nawet na blat i obawiam się,że jescli siersc dostanie się do jedzenia to tesciowa trafi do szpitala ma uczulenie na siersc i astme( od papierosów) i potem wszystko bedzie znowu na mnie a nie chce się narażaćć

Gość kulinarna porazka
niestety katering odpada - nie mam tyle kasy Macie inne pomysły?

Gość zwolenniczka konkubinatu
a skad wiesz, że jest drogi? Może sprawdż. Mnie wyszedł w podobnej cenie- licząc produkty, prąd, gaz, i mój (bezcenny) czas :) No ale jeśłi potępiasz pomysł to poproś znajomą, koleżankę, która umie gotować i po temacie.

ok, dosc podszywania sie:P ja rozumiem, ze kogos moze bolec to, ze nie potrafie gotowac (chociaz nie wiem dlaczego, ale ludzie sa rozni) jednak mam problem z tym i naprawde nie wiem juz jak to rozwiazac. Bo jesli zamowie catering to np. boje sie, ze tesciowa sie pozna:D Nie wiem czy tak sie da, ale skoro ona jest tak wysmienita kucharka to kto tam ja wie:D

Gość gość
no! założyłaś konto i już koniec debilnym podszywom hahah. Słuchaj jak obawiasz się cateringu to może po prostu poproś koleżankę, która potrafi gotować. I tyle.

Gość wwrrr
A ja w ogole nie rozumiem, dlaczego dalas sie wmanewrowac w jakies dziwne udawanie przed tesciowa, ze jestes dobra kucharka, i jeszcze dajesz sobie stawiac warunki, ze schabowy to nie, ze rosol nudny. Nie umiesz gotowac, to nie gotuj, zamow catering albo zapros do restauracji. Nie ma przeciez zadnego przymusu, by kobieta musiala gotowac, wiele teraz nie gotuje, a juz na pewno nie jakichs wymyslnych dan.

Gość a mi szkoda
jak tu już mówiono, może coś z kuchni orientalnej? tzn. nic tradycyjnego, to, nawet, jak Ci nie wyjdzie, zawsze będzie można trzymać się wersji, że tak to po prostu miało być tylko teściowa ma gust inny, a o gustach się nie dyskutuje;) proponuję bardzo prostą i szybką zupę z ciecierzycy (taka trochę w tajskie klimaty, bo na mleku kokosowym, imbir, no i taka - słodkawo-ostra): przepis na blogu: kuchennefantazje. blogspot. com "pikantna zupa z cieciorki dla leniuchów" jak nie będziesz miała cieciorki w puszce, to kup suchą - namocz na całą noc w zimnej wodzie, potem - zalej nową wodą, dodaj ok. łyżeczkę soli i gotuj z półtorej godziny a na danie główne - np. dorsz w pomidorach? na blogu: kwestia smaku; szukaj w: ryby i owoce morza; wybierz: dorsz, tam będzie dorsz w pomidorach i jedno i drugie dość proste, zawsze wychodzi, ludzie chwalą :) możesz sobie może np. teraz w niedzielę przećwiczyć, czy Ci wyjdzie (adresy podaję tak opisowo, bo inaczej treść mojego posta zostaje uznana za spam :( )

Gość gość
nasraj na talerze i podaj jej to

Gość a mi szkoda
no i podpisuję się obiema rękami pod tym, co napisane powyżej ;) Twój dom, Ty zapraszasz, Ty dyktujesz warunki;) a może właśnie - zamów catering i wcale się tego nie wstydź :) NIE MUSISZ gotować, nie musisz tego lubić, nie musisz się poddawać inspekcjom i ocenom teściowej... to jej syn z Tobą ma żyć długo i szczęśliwie, a nie ona ;) chociaż wiem, że łatwo tak powiedzieć, a człowiek chciałby być jednak akceptowany, itd... no, ale cóż: takie życie, jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził;)

Gość gość
buhahaha, dobre z tym panem. Jak masz opcje koleżanki to ja bym poprosiła o pomoc, tzn by przyszła i ugotowała a ty bys jej asystowała. zawsze się czegoś nauczysz a zapachyw domu będą :D i w ogóle. Ja na obiad bym zrobiła coś prostego ale eleganckiego, Na przystawkę na przystawkę coś z łososiem przepisy/spis/159349882/w%C4%99dzony+%C5%82oso%C5%9B++z%C2%A0cytrynowym+twaro%C5%BCkiem/p lub z /salatka-z-awokado/ bedzie prosto i smacznie Na głowne przepis-filet-z-kurczaka-faszerowany-mozzarella-suszonymi-pomidorami-i-bazylia-owiniety-szynka-szwarcwaldzka,100106 na deser polecam prosty bardzo smaczny i efektowny eton mess tylko truskawki zastąp np kiwi lub boskim granatem /2012/06/eton-mess.html Wszystko jest proste i masz czas by np w niedziele zrobić coś dla siebie i męża i pretestowac czy podołasz.

Gość gość
nie umie linków wklejać :(

Gość ptasio
ja C**proponuję upiec kurczaka na butelce piwa. to bardzo prosty sposób (przepis bez problemu znajdziesz w google) i nie da się go zepsuć, a kurczak pieczony w całości wygląda elegancko :)

Gość gość
Albo zamów catering i się podszkol z przepisów tego, co zamówiłaś (w razie, gdyby teściowa pytała jak się robi to czy tamto) no i oczywiście wszystko do garnków że niby Ty robiłaś albo poproś koleżankę i gotuj razem z nią. A może jednak spróbujesz coś zrobić? Przepisy z piersi kurczaka są bardzo łatwe (jakieś roladki czy coś), możesz kupić jakieś pół produkty. Tylko najpierw poćwicz :)

zadzwonilam do kolezanki i zgodzila sie pomoc:) oczywiscie mam zamiar jej sie odwdzieczyc, bo pieniedzy powiedziala, ze na pewno nie wezmie. Na poczatek podamy cos z lososiem tylko nie wiem jeszcze co wymysli czy bedzie to losos wedzony czy pieczony. Na glowne danie zas zrobi jakies danie z wolowiny, nazwe mi mowila, ale zapomnialam:D wiem, ze to jadlam raz u niej i bylo dobre:) a na deser ma wymyslic jeszcze cos dobrego. Takze zle nie jest:)

Gość gość
haha dobre nawet nazwy nie umie zapamiętac :P ale beka ja p*****le... ubaw na maksa

Gość gość
ja bym zamówiła ,może nie catering z firmy ale osobę prywatną która u mnie w domu wszystko będzie gotować ,przy okazji warto podpatrzeć .Pełno teraz ludzi się ogłasza że gotuje trzeba poszukać ,ja mam znajomą która właśnie taką osobą ,mówisz co chcesz jak nie wiesz ona podpowiada ,daje ci listę zakupów lub sama kupuje to już zależy i gotuje w domu u klienta .

Gość gość
super pomysl i sie nie daj tesciowce! przygotuj sie, co gdzie jest i podpatruj jak kolezanka to robi i co dodaje, zebys mogla zawsze odpowiedziec jak to przygotowalas :)