Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy waszym niemowlakom jest bez znaczenia przez jaki ksztalt smoczka pija

Polecane posty

Gość gość

? Popelnilam blad wybierajac butelke,wydawalo mi sie,ze to nie ma znaczenia. Dziecko ja zaakceptowalo,nauczylo sie a teraz zonk. Nie mam zadnego wyboru w smoczkach jezeli chodzi o wielkosc,musze sama powiekszac dziure zeby poszlo mleko zageszczone. Uzywamy nuka i np.zawsze musze spradzac czy odpowiednio ustawiam butelke. Dziecko nie ma szans sam sie pobawic i trakcie zabawy sie np.napic bo musi dobrze ustawic smok. A np.w avencie,canpolu nie mialby problemu bo dziura jest na srodku. Da sie jakos zmienic jego przyzwyczajenie?

Gość gość
nie, mój synek pił przez nieprofilowane sylikonowe, nie chciał lateksowych. a ssał sylikonowy profilowany. znam chłopca, który pił tylko przez profilowane.

Gość pys
moj synek od poczatku pije z aventa i nie daje sie przekonac do innego typu dzieciaki szybko sie przyzwyczajaja

Gość gość
Avent Natural też ma odpowietrznik który powinien być na górze...

Gość gość
Moja mleko też tylko z jednego Smoczka. Do picia jej bez różnicy jaki ale niekoniecznie zawsze musi być z tego samego bo inaczej krzyczy.

Gość gość
mojemu było obojętnie, miał i z aventu i z canpola i jeszcze jakieś inne, na zmiane używałam, i z piersi też ładnie pił.

Gość gość
My też używaliśmy butelek NUK (first choice) i przecież mają różne rozmiary dziurek w smoczkach, odpowiednie do mleka matki, mm i do bardziej gęstych napojów... wiem że rzadka kaszka bez problemu przechodziła przez ten największy i jakoś wierzyć się nie chce że mleko zagęszczone nie przechodzi, teraz zerknęłam z ciekawości i NUK classic też takie smoczki ma. Butelkę wybierałam celowo taką, bo mały był karmiony piersią i pierwsze pół roku z butelki dostawał tylko czasem moje mleko, odciągnięte, a przy tych smoczkach dziecko się nie "rozleniwia" bo język musi pracować jak przy piciu z piersi. Nie bardzo też rozumiem jaki jest problem z tym żeby odpowiednio ustawić butelkę, przecież i tak na dziecko patrzysz kiedy mu tą butelkę podajesz, rzut oka i wiesz czy trzeba ją trochę obrócić czy jest ok... A jeśli jest już duży i sam bierze sobie napój przy zabawie, to można wypróbować kubek z miękkim ustnikiem albo miękką rurką... Bardziej praktyczne chyba od wymiany wszystkich butelek i smoczków. Ale co do pytania- nie wiem jak jest normalnie, mój ze smoczków Lovi nie potrafił pić (pił zbyt łapczywie i wymiotował potem), z Aventem miał podobny problem, chyba za szybko mu leciało i smoczka nie mógł porządnie złapać, ale już z kolei jego kuzynka która miała Avent potrafiła i z NUKa pić, więc pewnie od dziecka zależy, nic nie szkodzi próbować.

Gość gość
powiem Ci tak: mieliśmy aventa, tommee tippee dr browna i lovi a obecnie niekapek sylikonowy z canpolu... Mój synek nie miał żadnych problemów, ale za to niekapka niesylikonowego już nie chce