Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sug Avery

Ubieranie bliźniaków

Polecane posty

Pytanie do rodziców bliźniąt, czy ubieracie swoje dzieci tak samo czy różnie? Jeśli tak samo, to powiedzcie proszę, dlaczego? Czy Wasze dzieci lubią być ubierane identycznie czy może się przeciwko temu buntują?

Gość gość
wlasnie o tym myslalam i w przypadku blizniat nigdy nie pozwol ubierac ich tak samo. glupota. brak indywidualizmu.masówka. a zarazem podkreslenie-jestesmy wyjątkowi

Dzięki za odpowiedź :) Mam w rodzinie bliźniaczki, już dorosłe. Do pewnego momentu były ubierane tak samo. I okazuje się, że jedna była z tego powodu szczęśliwa, a drugiej to przeszkadzało. Wydało mi się to ciekawe. I stąd pytanie, jak jest u innych

Gość gość
Zawadzka przestrzega przed ubieraniem bliźniaków/bliźniaczek tak samo. Dziecko musi mieć kształtowane poczucie indywidualizmu.

Gość gość
Niby tak ale dużo ludzi ubiera bkliźniaki jednakowo. Nawet dzisiaj widzialam takie dziewczynki na ulicy, tylko buty miały inne.

Gość gość
Często widzę bliźniaki ubrane w takie same stroje o innych kolorach. Ale raz też widziałam małżeństwo z 5 dzieci - 3 dziewczynki i 2 chłopców, żadnych bliźniaków, każde w innym wieku (mniej więcej od 11 do 4 lat) i dziewczynki były ubrane identycznie i chłopcy też - to było już dziwne.

Gość gość
No ale czesto jest tak ze jak matka kupi dziecku bluzke to to drugie chce taka sama.

Gość gość
pracuję w przedszkolu, wszystkie bliźniaki jakie pamiętam zawsze były ubierane tak samo. obecnie w 6 latkach mamy bliźniaczki i są ubierane identycznie, jedynie kolor bluzeczki mają inny

20.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość No ale czesto jest tak ze jak matka kupi dziecku bluzke to to drugie chce taka sama. Na to nie wpadłam :P A często widzi się dzieci identycznie ubrane i zawsze mnie zastanawiało dlaczego tak jest. Może faktycznie jedno dziecko chce mieć to samo co drugie. A może są jeszcze jakieś powody?

Gość gość
mam siostrę straszą o rok ode mnie i dość często byłyśmy ubierane tak samo. często ale częsciej jednak inaczej. Jak siostrze kupili buty to sie popłakałam i musieli kombinowac żebym miała takie same albo przynamniej podobne, chociaz mojego numeru nie było :D tak, rodzeństwu moze byc przykro ze jedno ma a drugie nie

Gość gość
Mam siostrę (nie bliźniaczkę) rok młodszą i często myślano, że nimi jesteśmy bo chciałyśmy tak samo się ubierać. Tak samo moje dziewczynki często chcą to samo ubranie, mimo że proponuje się im różne :P i bardzo im się podoba jak wyglądają identycznie.

Gość gość
bardzo mi się nie podoba jak bliźniaki są tak samo ubrane, psychologowie ponadto apelują aby tego nie robić, dzieci muszą dorastać w duchu indywidualizmu , zawsze jeden bliźniak jest dominujący, jeśli ktoś nie chce aby jeden z jego bliźniaków został nieudacznikiem życiowym , musi od małego zwracać na to uwagę, blixniaki nie powinny chodzić razem do jednej klasy !

Dzięki za odpowiedzi! Wyłania się pogląd, że dzieci chcą/lubią mieć te same rzeczy. To chyba najczęstszy wariant, albo jedyny o jakim pisałyście :) Zaciekawił mnie ten temat po rozmowie z bliźniaczkami z rodziny. One były ubierane identycznie ale to było w czasach, kiedy nikt się dziecka o zdanie nie zapytał :P jedna była szczęśliwa z tego powodu, a drugą szlag trafiał bo chciała wyć "wyjątkowa". Ciekawe czy chęć posiadania takich samych ciuchów dotyczy też chłopców (bo ich też widuje się w identycznej garderobie).

Moja mama ubiera naszych bliźniaków trochę inaczej, stara się żeby każdy z nich miała jakiś akcent inny. Na przykład koszulkę z innym nadrukiem http://www.embros.pl/TSHIRTY-c81.html jeżeli chodzi o kolor koszulki to tylko czarny :P ale przynajmniej po grafice można rozróżnić jednego od drugiego:)

Gość gość
ubieranie bliźniaków tak samo to tandeta