Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość m

SMOCZEK silikonowy czy kauczukowy

Polecane posty

Gość gość m

Który lepszy? :-) Tylko nie piszcie, proszę, że żaden, bo wychowałam dwoje dzieci na smoczkach i nie mają ani wady wymowy ani krzywego zgryzu :-)

Gość gość
zależy od dziecka, mój na początku tylko kauczukowy

Gość gość
u nas tez tylko silikonowe

Gość gość m
A czym one się różnią? Przy 2 dzieciach używałam smoczków Chicco fizjologicznych kauczukowych. A teraz widzę, że i silikonowe wyszły, więc zgłupiałam :-)

Gość gość
kauczukowe śmierdzą..

Gość gość
kauczukowych nawet nie próbowałam od razu był silikonowy i teraz też już kupiłam silikonowe dla drugiego dziecka, nawet sie nie zastanawialam :)

Gość gość
Ja używam silikonowych, według mnie są faktycznie lepsze. Mam z suavinexu, o którym tak naprawdę niewiele wiedziałam przed zakupem ale postanowiłam spróbować i było warto. Od razu widać różnicę w jakości, wykonaniu itd. Dostępne są w kinderland24 i czasami widuję je w piotrze i pawle.

Gość gość
używam dla córka chicco całych lateksowych lub całych silikonowych uważam że są super, nie mają nic plastiku, córka chciałatylko takie w całości "przyjemne". uzywamy już 15msc i jakoś sobie nie wyobrażam by miała przestac ssac. Są super, jeden od drugiego niczym sie nie różni tylko materiałem. Przez pierwze 5msc moja córeczka miała lateksowe te jasnobrązowe/ciemnożółte sama nie wiem jaki to kolor potem silikonowe-aktualnie ma różowy fioletowy i przezroczysty:)

Gość gość
uzywalismy najpierw silikonowego ale nie dalo rady majej przekonac. przy kauczukowym od razu zalapala