Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest tu jakiś właściciel psa Cavalier King chalres Spaniel

Polecane posty

Gość gość

Mam takową sunie 3 miesiące i jest słodziutka.. tak się cieszę że jest ze mną:P Macie może spanielki? jakie są? Mój znajomy np miał cocker spaniela i strasznie gryzł ludzi, dziwne, że spaniel może przejawiać agresję. Spotkaliscie sie z tym?

Gość gość
Ja nie mam spaniela, ale moja ciocia ma :) i powiem Ci tyle, to bardzo żywiołowe, pełne energii pieski :) zawsze i wszędzie chętne do zabawy i zaczepek, potrzebują duuużoo ruchu i uwagi, bo inaczej psocą :)

Gość gość
A nie czytałeś nic wcześniej o tej rasie ?? Jeśli nie to Twój bardzo duży błąd, każda rasa ma swoje cechy charakterystyczne, jedne są ciepłe, rodzinne, inne obronne-bardziej stanowcze, czasami agresywne, jeszcze inne służą do pomocy ludziom, kolejne potrzebują mnóstwo ruchu, bo inaczej dom Ci rozniesie. Tak na przyszłość zanim kupisz pieska konkretnej rasy, conieco się o niej dowiedz :)

Gość gość
noo uwago to ona potrzebuje, ale ma 3 miesiace to naturalne , tylko ciekawe czy tak zostanie, bo to mozliwe ;P zastanawiam sie na co jeszcze zwrócic uwage przy wychowywaniu, bardzo szybko sie uczy. Jak widzi ze mi sie cos nie podoba co robi od razu to wyczuwa, jest taka malutka a juz umie siad łapa 2 łapa leżeć i nawet rozumie że ma iść do kuchni, nie wem jak dalej wykorzystać jej potencjał czego jej uczyć i na co zwrócić uwagę

Gość gość
czytalam czytalam o tej rasie przed kupenm psa i po zakupie aż do dziś czytam ale te artykuły to często sucha teoria. Po prostu chciałabym pogadać z kimś kto ma takiego pieska :P zwyczajnie :)

Gość gość
Ja mam osobiście owczarka collie, nie czystej rasy :) jego tata był rasowy, matką była białym kundelkiem w rude ciapki, skąd też takie jego ubarwienie na łapkach :P nie jest rasowy, ale mimo wszystko ma dużo cech tego typu owczarka, jest kochany, usłuchliwy, ciepły, rodzinny, lubi inne zwierzęta, nigdy nie robił im krzywdy :) gdy był mały dużo gryzł i był żywiołowy (jak każdy szczeniak), teraz ma prawie 10 lat, ale nadal jest chętny do biegania za piłką :P na pewno jest łasuchem, jest członkiem naszej rodziny, nigdy bym go nie zmieniła na innego psa :) wiele osób nam go zazdrości właśnie z tego względu, ż jest ładny, usłuchliwy i łagodny dla rodziny i bliskich :) ale gdyby mi się coś działo złego broni mnie zaciekle :)