Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrecz przerazona

Brak objawów PMS i okresu

Polecane posty

Gość wrecz przerazona

Witam, miałam ostatni okres 24 .11. , nie jestem pewna czy miałam owulację bo nie miałam 1 raz w życiu typowego kłucia w jajnikach jak zawsze. Mam pokres co 25 dni spóźnia mi już się 2 dzień i ZERO OBJAWÓW JEJ NADEJŚCIA, żadnego bólu itd. Brałam Gynalgin po okresie ok 10 dni. Jaka jest szansa wystąpienia miesiączki bez objawów nadejścia i przy ewentualnym braku owulacji? Panikuję

Gość gość
Spokojnie. Przyczyn opóźniającej się miesiączki może być wiele; np zbyt duży stres , choroba, przyjmowane leki i inne. Czekaj na miesiączkę jeżeli się nie pojawi skonsultuj się z lekarzem. Mi już kilka razy spóźniała się miesiączka tylko z powodu stresu i tego ze wkręcałam sobie ciąże tak więc głowa do góry :)

Gość wrecz przerazona
Ale martwię się brakiem objawów PMS , zawsze miałam przed okresem, i niezbyt wyraźnie czułam owulację, aczkolwiek coś tam lekko zakuło mnie w 16/17 dc . Czy brak objawów PMS jest równoznaczny z zanikiem cyklu?

Gość gość
Nie rozumiem pytania jaki zanik cyklu? Ja wyznaje taką zasadę : Kto jest na tyle dorosły żeby uprawiać seks jest na tyle dorosły żeby ponieść ewentualne konsekwencje. Nikt przez forum nie postawi diagnozy ani nie powie co ci jest . Jeżeli czujesz, że coś jest nie tak skonsultuj się z lekarzem bądź powiedz o tym rodzicom!

Gość wrecz przerazona
NIE UPRAWIAŁAM SEKSU! Nie boję się o ciążę! Boję się że coś złego się stało z moim organizmem bo wprowadziłam owoce do diety, zaczełam troche ćwiczyć i od czerwca schudłam 5 kg i do tej pory OWULACJA i OKRES były. Teraz brałam gynalgin bo miałam stan zapalny. Balam się już jak nie czułam owulacji, jedynie troszkę śluzu i ukłucie może ze 2 razy :( Panicznie się boję leków hormonalnych, mimo schudnięcia 5 kg (kazał lekarz) mam nadal znaczną nadwagę. Czy jest opcja żeby mimo braku PMS `dostać okres?

Gość gość
To w takim razie nie rozumiem po co post w takim temacie forum " Antykoncepcja, płodność ginekolog" ?Już napisałam tylko lekarz po badaniu i zebraniu wywiadu może coś stwierdzić nikt przez forum nie postawi ci diagnozy ! Zamiast tracić czas na bezsensowne komentarze na forum powiedz o swoich obawach komuś zaufanemu i skonsultuj się z lekarzem.

Gość wrecz przerazona
nadal nie dostałam. Co robić? Nie dostanę się w tym roku do ginekologa :(