Gość gość Napisano Grudzień 20, 2013 Wiatam czy ktos ,a raczej jakas matka moze mi odpowiedziec czy miala doczynienia z owsikami u swojego dziecka,a mianowicie moja corka lat 3 od jakiegos czasu strasznie zgrzytala w nocy zebami,bardzo mnie to zdziwilo bo nigdy tak nie robila ,myslalam ze to przez stres zwiazany z pojsciem do przedszkola(ale ona bardzo chetnie tam chodzi wiec raczej nie ma strachu ani zlych przezyc9ktos mi powiedzial ze moze miec robaki,zrobilam badanie kalu nic nie wyszlo,ale pani doktor powiedziala ze nie zawsze wychodzi probki byly pobrane trzykrotnie,i nic .Niestety problem sie nie skonczyl a wrecz nasilil,poszlam wiec znow do lekarza ,okazalo sie ze corka ma bardzo obfite bakterie w moczu ,juz dwa razy brala antybiotyk,ale problem zgrzytania sie nie skonczyl,wiec pani doktor przepisala taki preparat ,po ktorym rzekomo robaki mialy sie uaktywnic i zaczac wychodzic przez o***t.Mialam podac preparat w dwoch dawkach i obserwowac kal,nic nie zauwazylam ,a dodam ze kupki ogladalam dokladnie.Po tym przestala zgrzytac i bylo troche lepiej tzn.zaczela jesc bo jest strasznym niejadkiem.No ale niestety po okolo miesiacu znow zaczela strasznie zgrzytac zebami przez sen ,jeczec ,rzucac sie po lozku i wiercic .Tak mocno zgrzyta tymi zebami ze rano skarzy sie na bol buzi.No i ostatnio po powrocie z przedszkola przy wieczornej higienie zauwazylam u niej na pupie pelno takich malych galaretkowatych krysztalkow ,tak jakby ktos rozsypal jej cukier na pupie(one sie tak jakby blyszcza troche)Zdziwilo mnie to ,ale na drugi dzien znow bylo tego wiecej ,i tak codziennie zawsze wieczorem.Pozniej dostalam informacje z przedszkola ze panuja owsiki.Poszlam wiec do lekarza ,pani doktor bez zadnego badanie tylko po moich opowiesciach przepisala lek,wzielismy go wszyscy.Wypralam posciel i wygotowalam bielizne i reczniki.W nocy po zasnieciu corki zaswiecilam jej latarka w o***t(tak poradzila mi mama)i sie przerazilam ,corka miala cala pupe i miejsca intymne w tych bialo-przezroczystych ziarenkach.I z tad moje pytanie czy jaja owsika mozna zobaczyc golym okiem ?bo larw nie znalazlam w kupce (czyli samego owsika)zadnych zadnych bialych nitek.Czytalam w necie ze jaja widac tylko pod mikroskopem.Wiec co to moze byc?wyglada to jak krysztalki cukru ,ale w dotyku jest jak galaretka(zelatyna)takie lepkie.Prosze o odpowiedz ,bo juz zglupialam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach