Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wymyslil ADHD dla pieniedzy co myslicie o tym

Polecane posty

Gość gość

Witam, to bylo juz pol roku temu ale nie slyszalam o tym ani nikt z mojego otoczenia. Wiele dzieci ma natomiast dookoła ADHD, tak mówią rodzice. A teraz czytam artykuł i jestem mocno zdziwiona, co uwazacie ?? cyt ponizej Attention Deficit Hyperactivity Disorder, czyli zespół nadpobudliwośc***sychoruchowej z zaburzeniami koncentracji, w skrócie ADHA, jako jednostka chorobowa, nie istnieje i nigdy nie istniał. Przyznał się do tego – kilka miesięcy przed śmiercią – Leon Eisenberg, który jako pierwszy opisał i sklasyfikował ten zespół. W swoi ostatnim wywiadzie dla Der Spiegel (2 luty 2012), Eisenberg […]

Gość gość
MASAKRA JAKAŚ

Gość gossscc
uwazam,ze nie ma ADHD sa tylko dzieci z dysfunkcyjnych rodzin i tyle

Gość gość
A co ma piernik do wiatraka? Dysfunkcyjna rodzina a adhd?

Gość gość
tez nie rozumiem co ma jedno z drugim.. ?

Gość gossscc
ano bardzo to sie ma do siebie:) ale teraz nie mam czasu rozkmninaic, po poludniu napisze

Gość gość
Pierdu pierfu.

Gość gość
myśle że wcale nie dla pieniędzy:o to tylko jeden z przejawów głupienia społeczeństw swiata zachodniego podobnie jak tzw poprawność polityczna. za komuny jakoś adhd nie było albo niesamowicie skutecznie leczono to przy pomocy paska

Gość gość
Autyzmu tez nie bylo.

Gość gość
autyzm akurat był tylko traktowano go jak wszystkie inne zaburzenia psychiczne

Gość gość
Adhd tez bylo tylko nikt go nie nazwal.

Gość gość
za komuny to nawet raka nie było, nie wspominajcie tego złotego wieku, bo aż się łezka w oku kręci:(

Gość gość2
za komuny byli i autystycy i ci nadmiernie pobudzeni tylko że cięższe przypadki kierowano od razu do szkół specjalnych albo zakładów psychiatrycznych a lżejsze "socjalizowano" karami i dyscypliną, obecnie zmieniło sie tylko podejście:o to wzgledna sprawa czy lepiej było dawniej czy obecnie🖐️

Gość gość
Zgadza się, czy bylo lepiej gdy kogoś pobudzonego traktowano jak wariata i nie leczono, nie próbowano dotrzeć do niego, postawić diagnozy? Teraz jest jak jest, faszerują nas owszem, ale psycholog, psychiatra, lekarz, dużo wieęcej wie niż kiedys,

Gość gość
a miałyście kiedyś styczność z dzieckiem chorym na ADHD? Bo ja tak i to nie dzieckiem a nastolatkiem chorym od małego. To dziecko bez leków WARIUJE, zachowuje się strasznie, ale ja proponuje aby się wypowiadały osoby, które miały styczność...

Gość gość
trzeba bylo w ciazy nie chlac to i bachor byłby normalny czemu patole maja dzieci z adhd mialam stycznosc z takiemi dziecmi i to ZAWSZE!!!!!!!!! bylo dziecko z patologicznej rodziny

Gość gość
to wszechobecny cukier w każdym niemal produkcie żywnościowym jest za to odpowiedzialny, dzieciom powinno się ograniczyć spożywanie cukru pod każdą postacia, a słodycze są wszędzie i łatwo dostępne

Gość gość
Kiedyś nie było ADHD tylko 3 razy paskiem po d***e. Tak samo autystycy trafiali do szkoły specjalnej a potem do ohapu gdzie byli przyuczani do zawodu. Dysortograficy i dyslektycy siedzieli po nocach ze słownikami tak długo aż się nauczyli go całego na pamięć. Kiedyś niektóre zachowania były traktowane jako patologiczne a dziś każde z nich nazywamy w jakiś inteligentny sposób i czynimy z tego jednostke chorobową

Gość gość
Ty chyba dziecka chotego mlna autyzm nie widzialas. A ze jestem sukowata to zycze ci zebys miala do czynienia u swojego.

Gość gość
za pozno p**do, bo moje dzieci juz sa prawie dorosłe:D