Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odległość pochwy do odbytu ważne info przed porodem

Polecane posty

Gość gość

Wznawiam temat. Mało wtedy było odp a nurtuje mnie to bo boję się że mam za mała odległość i pekne po jelito. Ile cm macie odległości między wejściem do pochwy i o***tem? Ja tylko 2 cm. To żadne jaja. Poważne pytanie.

Gość gość
Tutaj nie dostaniesz zadnej rozsadnej odpowiedzi, bo to pytanie fachowe wymagajace wiedzy medyczno-anatomicznej. Jezeli chcesz pczytac glupie zarty, to tylko chwile poczekaj. Najlepiej zapytaj lekarza.

Gość gość
Ale co za problem pod prysznicem wsadzić sobie dwa palce wyjąć i zobaczyć odległość albo w lusterku sprawdzić. Kobiety proszę piszcie. Jak się okaże że któraś rodziła sn a ma dwa cm i nie rozerwało jej doopy to się uspokoje.

Gość By Violetta
ja mam 2 cm . Jestem mój syn ma już dwa lata . Nie rozerwało mnie .Rodziłam siłami natury . Poród miałam szybki 1,5 h . Fakt zostałam nacięta bo się zgodziłam na to .A tak po za tym wszystko jest ok .

Gość gość
Tez mam kolo 2 cm,popekalam ale nie do o***tu,za to mialam okropne hemoroidy.

Gość MamaMaJ0505
Ja mam chyba tylko z centymetr, wydaje mi się że wcześniej miałam więcej (przed porodem). Nie pękł mi o***t, miałam nacięcie takie jak większość takie na ukos w dół do pośladka. Jestem po 2 latach w drugiej ciąży i chcę mieć CC. Nawet nie biorę pod uwagę porodu SN, to była rzeźnia, a argumenty o tym że po CC nie cierpi się w trakcia ale po cięciu, można włożyć między bajki bo ja byłam przez 2 miesiące tak obolała i wyglądałam chyba jak ofiara wypadku ciągnęłam nogę po stronie której było nacięcie.A rana, niby wielka nie była ale nacięcie bardzo głębokie i goiło się paskudnie... Moja siostra po 2 CC była w pełni sprawna do 7 dni max. Ja dziękuję za naturę bo ani oksytocyna ani inne metody indukowani, ani tym bardziej fotel porodowy naturalne nie są, teraz dzieci są większe niż kiedykolwiek, dlatego porody coraz bardziej problemowe.

Gość maaaaaaandddddddkjkm
nie pęknie ci jelito, w ogóle pęknięty o***t zdarza się rzadko, głównie przy porodach zabiegowych i bardzo dużych noworodkach. Pęknięcie dotyczy mięśnia okrężnego i to jest bardzo niebezpieczne. Ale jeśli chodzi o samą odległość, nigdy ie słyszałam żeby ktokolwiek brał to pod uwagę. Mnie nawet nie mierzono kości biodrowych, czy tam miednicznych pod kątem przejścia głowy dziecka przez kanał.A podobno to norma

Gość gość
rozerwie ci d**e

Gość gość
Po prostu trafilam na p*****lnieta polozna ze szkoly rodzenia ktora'cos o tym wspomniala i napedzila mi stracha. Ze niby od dwoch cm do pieciu jest odleglosc i ze to ma znaczenie, w ogole strszne rzeczy mowila porabana baba a sama nie rodzila.