Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy coś sie stanie jesli w boże narodzernie niepujde do komuni

Polecane posty

Gość gość

bo w wielkanoc trzeba bo jak sie niepujdzie to sie tak jakby katolikiem niejest a w boże narodzenie ? ehh musze tydzień bez grzechu wytrzymać ;

Gość hjp
pójdź w Niedzielę. W Boże Narodzenie nie spowiadają zazwyzcaj.

Gość gość
no ja wiem aleto sa 3 dni do bożego narodzenia ;/ a teraz mam ciężki okres bo mnie mysli porabane nachodziły teraz zazdrość ciężko może być jak niema presji to łatwiej jest

Gość gość
Najpierw postaraj sie opanowac zasady ortografii. Jesli nie, to dopiero wtedy sie cos zlego stanie.

Gość walentyna tiereszkowa
tak, przyjdą 4 diabły z widłami po ciebie, więc uważaj, to nie są żarty...

Gość gość
bo polski jest taki ważny

Gość gość
moze tak czemu nie może dziś umre ?

Gość gość
diabeł ten pusty łeb ci ukręci i będziesz miał pecha przez 13 miesięcy w następnym roku

Gość gość
jej w przykazaniach kościelnych jest wyraźnie napisane, żeby przystąpić do komunii przynajmniej raz w roku w okresie wielkanocnym! Czyli jak nie pójdziesz w Boże Narodzenie, to ci diabeł d**y nie urwie, a Pan Bóg nie odwróci się od ciebie zsyłając plagi egipskie...

urwie urwie...diabły zawsze urywają d**y jak się do komuni nie idzie

Gość gość
no to może tobie urwały, bo mnie nic takiego jeszcze nie spotkało

Gość gość
Ja niestety też obawiam się, że nie wytrzymam bez grzechu do świąt, bo mam skrupulatyzm a do tego natrętne bluźniercze myśli :/

Gość gość
no i co z tego? ja byłam u spowiedzi w drugim tygodniu adwentu i to że namiętnie niestety przeklinam i rzucam złośliwościami nie przeszkadza pójść do komunii, bo na początku mszy prosi się o wybaczenie tych lekkich grzechów, nie możesz iść do komunii jeśli popełnisz jakiś ciężki grzech

katolicy są najgorszym typem człowieka. można grzeszyć, robić złe rzeczy bliźniemu, ale to nic bo pójde do budki do kolesia w sukience powiem mu co i jak 10 zdrowasiek i bedzie cacy... :(

Gość gość
czyli w wielkanoc to tylko trzeba iśc a co jeśkli by sie w wielkanoc nieszło a w iny dzięń np ?

Gość gość
ŚREDNIOWIECZE...

Gość gość
Przecież przeklinanie to też grzech ciężki(chyba, że powie się bez zastanowienia) no i ta złośliwość to raczej też grzech ciężki.

Gość goedemorgen
ja bym tam poszla z 4-y razy dziennie bo Pan Bog w niebie zapisuje i notuje na ile dni przed i po i o ktorej godzinie, bez tego nie ma wstepu do laski Bozej, Pan Bog jest wkurzony na kazdego grzesznika ktory nie wypelnia skrupulatnie programu kosciola katolickiego. Pilnujcie sie owieczki bo pan na was patrzy.

Gość gość
goedemorgen - Nie śmiej się, bo ludzie ze skrupulatyzmem naprawdę boją się grzeszyć i co więcej - przyjąć Komunię jeżeli nie mają pewności, czy mogą do niej przystąpić. Nikomu nie życzę tej odmiany nerwicy :(

Gość gość
ale wy jesteście dziwni!!! przecież przeklinanie to nie grzech ciężki czy złośliwość, trochę samoświadomości w religii i ze spowiedzią to nie jest tak, że pójdę to budki wydukam stałą regułkę i odmówię pokutę i jest cacy, wypowiada się taką formułkę : ... i postanawiam prawdziwą poprawę. a że wielu ma to w d***e, albo słabą wolę to już inna sprawa. jak zależy wam na obrażaniu katolików to najpierw zastanówcie się nad własnym postępowaniem, bo większość takich osób to też katolicy, którzy dostawali kasę na pierwszą komunie i prezenciki pod choinkę i na mikołajki i korzystają z tego, ze w wielkie święta jest wolne, chamy lewackie

Gość gość
Przeklinanie jest grzechem ciężkim. Kiedyś pytałam księdza jak odróżnić grzech lekki od ciężkiego, to usłyszałam, że jeżeli przeklinam świadomie to grzech ciężki, a jeżeli powiem odruchowo, bez zastanowienia to lekki.

Gość gość
Z***biscie inteligentny ksiadz. A juz Ty, zeby sie ksiedza radzic? Boze, sredniowiecze nadal istnieje!

Gość gość
Gdybyś była katoliczką to mogłabyś się wypowiadać na temat radzenia się księdza w kwestii grzechu.