Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annaa25

mieszkanie w bloku czy kamienicy

Polecane posty

Gość annaa25

hej, mam pytanie rozważam kupno mieszaknia, miasto 30tys mieszkancow jakie sa plusy i minusy mieszkania w bloku i kamienicy? które później latwiej sprzedać? zawsze mieszkałam w domu na wsi wiec nie orientuje się mam tylko takie skojarzenia, ze blokach jest zawsze gorąco (i latem i zima) a kamienice kojarzą się z patologia, obdrapanymi i smierdzacymi klatkami :)

Gość Tak jakoś wyszło
Teraz aż strach kupować mieszkanie w kamienicy.Zwykle są prywatne i drogie czynsze. PAMIĘTAJ że trudne czasy nastały.Żydów kamienice,a nasze ulice!😠 Kup mieszkanie w blokach będziesz pewna ze nikt Was nie wyrzuci.

Gość gość
blok. Kamienica ma grube mury, które ciężko ogrzać. Sufit pewnie na wysokości 3m i wiadomo, że trzeba więcej wdać na ogrzewanie. Sufitu nie obniżysz aż tak, bo okna są wysoko.

Gość annaa25
a właśnie... to do kogo należa te kamienice? jak to sprawdzić?

Gość gość
trzeba dopytać, czy kamienica nie jest zabytkowa, bo też mogą być problemy np. z wymienieniem okien

Gość annaa25
a mieszkania socjalne gdzie się znajdują? czy rownie dobrze mogą być w kamienicy jak i bloku? czy słusznie kamienica kojarzy mi się z patologia czy to przypadek?

Gość gość
mieszkania socjalne w bloku się raczej nie zdarzają. Kamienice kojarzą mi się z robactwem

Gość gość
Teraz mieszkania w blokach są własnościowe.Zarządcami sa Spółdzielnie albo Wspólnoty Mieszkaniowe.Socjalnych już nie ma.Kamienice sa zaniedbane, mnóstwo robactwa, mysz, czasami szczury.