Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z TEŚCIOWĄ

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny! Podzielmy się ze sobą historiami o swoich teściowych - wiem, że takich tematów jest dużo, ale tak naprawdę nie mam komu się wygadać... I dlatego piszę to tutaj. Moja teściowa Natalia już na początku wydawała się być dosyć nadopiekuńcza. Mój Tomek musiał być w domu po 21 ( :O mieliśmy wtedy po 19 lat, jeżeli go nie było zawsze dzwoniła i kazała wracać, w ogóle to dzwoniła po kilka razy dziennie, wtedy akurat były wakacje, ale ona tego nie rozumiała..) W końcu Tomek z nią pogadał sytuacja zmieniła się, myślałam, że będzie ok. Nawyk dzwonienia został jej do tej pory, po to by mu powiedzieć np., że " Nie oddałeś mi całej reszty z zakupów" jakby to nie mogło poczekać do powrotu Tomka, ale jak już zaczęłam ten temat to muszę dodać, że to osoba bardzo skąpa. Tomek pracuje jako mechanik samochodowy, wiadomo - kokosów z tego nie ma, sam stara się wszystko opłacać, ale jest cieżko. Ona nie dokłada się prawie do niczego,a jak już ma dać kase to z cięzkim bólem. Dobra, przejdę do rzeczy - pierwsze spotkanie wydawało mi się, że wyszło bardzo dobrze, teściowa przyszykowała poczęstunek, rozmawiałyśmy. Byłam zadowolona, i pomyślałam, że to fajna kobieta. A potem wyjechaliśmy z Tomkiem do Zakopanego na 2 dni. Oczywiście wysłała mu wiadomość, że Tomek płaci za wyjazd, że ja się nie dołożyłam ( połowę kosztów, nawet w sumie większą połowę pokryłam ja ) że nie da mu już ani grosza ( pieniadze trzymał w szafie, ona wiedziała gdzie i tam zajrzała..i zobaczyła,że pieniędzy brak ... ) Pokłóciliśmy się o to z Tomkiem a on powiedział, żebym przestała się malować, bo jego mama twierdzi, że za dużo tapety nakładam na twarz ( !!! ) Pomyślałam " Co ją to obchodzi?!".Zawsze gdy Tomek chwali moją kuchnię, ona wkurzona warczy " To sobie do niej idź! Na co czekasz! " albo ogólnie mówi mu " Ciebie już nic nie obchodzi ,tylko do tej swojej Dominisi łazisz! " ... albo " Tak jak Dominisia sobie wymyśli, to tak robisz! " To naprawdę nie jest miłe... Jesteśmy razem 3 lata, a czuję, że będą z nią w przyszłości kłopoty... Gdy jestem u nich w domu, czuję, że musze uważać na każde słowo, bo zostanie obrócone przeciwko mnie... nie rozumiem jej, bo nie jestem taką złą kandydatką - nie palę, nie ćpam , jestem raczej spokojna, nieśmiała. No ale ok. Mamy po 22 lata. Czy moja tesciowa juz zawsze bedzie tak wrogo nastawiona? Bo ja w sumie mam wwrażenie, że ona mnie nie lubi, ale udaje przedemną. Że wkurza ją to, że Tomek mnie odwiedza często, że jestem najważniejsza, że u mnie mu wszystko smakuje lepiej , bo teściowa jest oosbą, która nie przepada za eksperymentowaniem w kuchni - dla niej to najlepiej jakby codziennie był na stole kotlet schabowy z ziemniakami i surówką. Ja należę do osób, które wolą prawdę prosto w oczy. Nie lubię fałszywych osób. Dominika

Gość gość
rozumiem Cie... tez mam podobnie.

Gość gość
to nie jest żadna twoja teściowa!!! nie jesteście po ślubie!!!

Gość gość
zawsze bedzie przesrane chyba ze on sie od niej odetnie lub bardzo mocno ostawi granice. jednak wydaje mi sie, ze bedzie mu ciezko

Gość gość
a dlaczego ma mu być ciężko? matkę kocha, a ciebie nie!

Gość gość
SORRY ale moja wypowiedź była tylko pierwsza. Nie rozumiem po co wy się podszywacie... Dominika. Do gościa powyżej: On kocha mnie. Nie znasz mnie więc się nie wypowiadaj i nie znasz sytuacji.

Gość gość
tak jak mogłam sie spodziewać.. Wiele tutaj osób które tylko czekają żeby komuś wbić szpilkę i skrytykować.. Naprawdę jest mi z tym źle... nie chce zeby sie odcinal od matki, gosc powyzej to juz naprawde... masz satysfakcje ze tak piszesz? Myslisz ze mnie zdolujesz? On ma żal do swojej matki , a mnie kocha Dominika

Gość puuuchaawa
Ej, ale serio ta dziewczyna ma lipę, a wy tylko umiecie dowalać.. jak możecie jej pisac takie rzeczy, ze on kocha matke a ją nie?! Nie byłby z nią gdyby nie kochał jej. a zreszta jak taka matke mozna kochac bardziej niz zone? Przeciez zona nic nie gada na ta tesciowke, a to tesciowka robi jej problemy , zal mi was

Gość YolaYola1123
sama mam wredna tesciowa wiec Cie rozumiem, a Wy sie w ogole nie odzywajcie jak macie pisac takie rzeczy.. Ja miałam o wiele gorzej niż autorka, ale i tak wspolczuje. I nie przejmuj sie - on Cię kocha, tylko zrozum, ze matka to tez wazna osoba dla niego. Trzeba to jakos pogodzić :)

Gość gość
nie no to pewne że Cię kocha.. tylko wiesz, dla niego to trudna sytuacja , dwie kobiety, ktore sa wazne w jego zyciu sie nie lubia. Co bys powiedziala, jakby np. Twoja matka sie nie lubila z Twoim narzeczonym? Bylabys w glupiej sytuacji. Od matki nie da sie odciac, czy przestac kochac. To milosc bezwarunkowa. Jaka jego matka nie bedzie, on i tak bedzie ją kochał. I w tym wszystkim jesteś Ty - jego kobieta, która rowniez kocha, ale ta milosc jest juz inna. Milosc do kobiety - musisz zaakceptowac jego matke taka jaka jest, bo on sie od niej nie odetnie.

Gość gość
Heh :D Ja nie mam jeszcze tesciowki i cale szczecie bo jak patrze na to, co sie wyprawia to glowa mala. Dziewczyna nic nie zrobila, a ta jej nie lubi. Pewnie dlatego, ze zazdrosna o Ciebie bo jestes mloda i jej synuś nie widzi poza Toba swiata. Kocha Cie i jestes najwazniejsza dla Niego - a tesciowka nie moze przecierpiec ze zeszla na 2 plan. Po prostu zazdrosc :)