Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła studentka2343

Matematyka w poznaniu

Polecane posty

witam ,czy na studia matematyczne w poznaniu aby dostać się potrzebna jest matura rozszerzonaz matematyki czy może być zdana w podstawie ale wysoko np na 90 pare procent?

Gość gość
Studiowałam matematykę w Poznaniu jak była jeszcze stara matura. W dodatku miałam egzaminy wstępne. Nikt się nie pytał czy miałam w liceum rozszezroną matematykę. Kto zdał egzaminy wstępne był przyjęty :) Skończyłam te studia, jestem mgr ale drugi raz bym na nie nie poszla. Widziałaś jakie tam są przedmioty? Wiekszość to abstrakcyjne tematy. Nic wspólnego z matematyką jaką zna większość ludzi.

rozumie,jednakże chciałabym się dowiedzieć czy ciężko jest się tam dostać :)

Gość gość
ja też stara matura, wtedy była dużo trudniejsza i uprawniała tylko do zdawania egzaminu. zdziwisz się czym jest matematyka. to królowa nauk, albo dasz radę albo nie dasz i zwariujesz albo nie dasz i będziesz krzyczeć, że oni są szaleni. zastanów się dobrze czy chcesz na matematykę. ostrzegam! twój wybór.

Gość gość
Żeby skończyć studia matematyczne to trzeba być p***********m. Normalny człowiek nie da rady. Mam kolegę matematyka, po studiach, zajmuje się żelbetami. To jest chore jaki on jest. On jest Dobry, nie toleruje Zła. Po prostu przy nim nie daje się rady i nie zaśniesz bo cię twoje sumienie zaj***e, a on zrobi uczciwie :O Matematyk *****y! :(

Gość gość
dostać się jest łatwo, ale przejść je to horror.

Gość gość
Na matematykę to najlepiej idź na Uniwersytet Moskiewski. Co prawda trzeba nauczyć się rosyjskiego i pisać w cyrylicy, ale jak przejdziesz tam studia z matematyki, to wszędzie na świecie cię zatrudniają i płacą 30 tys. dolarów na start miesięcznie. Stawka może tylko rosnac albo się nie nadajesz.