Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NiestetyJola

Nienawidzę swojego imienia

Polecane posty

Gość NiestetyJola

od razy powiem ,że nie jestem żadną głupią nastolatką , mam 19 lat. Nienawidzę swojego imienia (Jola). W ogole do mnie nie pasuje, nawet nie patrzac na to ze mam 19 lat, a to imie jest emmm bardziej popularne w starszej grupie wiekowej, ale nie pasuje do mojego wygladu, charakteru etc. Imie Jola kojarzy mi sie z jakas stara zaniedbana gruba sprzedawczynia czy sprzątaczka (nie jest to żadne wywyższanie sie poprostu mi sie tak kojarzy) albo z jakąś tleniona d***** à la Jola Rutowicz puszczajaca sie z każdym . nienawidze tego imienia i czuje nie smak do tego imienia. Myśle nad zmianą imienia jesli mi sie to uda, a czytałam ,że jest to możliwe... co myślicie?

Gość kutachiusz
a nie masz drugiego imienia ? używaj go jak masz

Gość NiestetyJola
Niestety nie

Gość gość
ladne imie, wymyslasz. moze wolalabys irka albo oklepane kaska

Gość gość
a mi sie kojarzy ze szczupla zadbana kobieta o jasnej cerze i ciemnych oczach.

Gość gość
Moja synowa ma na imie Jolanta,obchodzi imieniny 15.06 jest super dziewczyna ,corka,kolezanka i jest ok.Szukasz sama nie wiesz ,co ,a jakbys miala na imei Eulalia 12.02 i co bys powiedziala?????mowia do mnie Lala,a mam 55 lat i to jest problem,Jolus to piekne imie,a dziewczyny,ktore nosza to imie to fajne aparatki!!!:P

Gość gość
to idz i sobie zmien masz powyzej 18 lat to mozesz to zrobic

Gość NiestetyJola
Nie, Kasia mi sie tez nie podoba. Myślałam nad Marceliną albo Karoliną. Pasują do mnie i mi sie podobają; co jest chyba najważniejsze. Poza tym pewnie mało z Was nie wie jak to jest żyć z imieniem którego sie nienawidzi. Więc nie wymyślam. Jak to tak przeszkadza mi w życiu to czemu bym nie miała tego zmienić? :p

Gość gość
nie jestem zadna glupia nastolatka mam 19 lat hehe i przejmuje sie takim bzdetem. imie jak imie ciesz sie ze nie masz kunegunda czy cos w ten desen

Gość gość
Nie gadaj bzdur, lepiej zamiast się nakręcać to zaakceptuj imię. To tylko Twoja psychika, ze tak Ci sie kojarzy. Ja znam wiele pieknych, zadbanych Jolant. Im jestes starsza tym to imię będzie coraz bardziej pasowalo bo z dziewczynki staniesz sie kobietą. Okres szkolny przetrwałaś, a to tam pewnie czulas sie niekomfortowo, bo moze to dzieka kilkuletniego srednio pasowalo. Ale teraz zacznie ci coraz bardziej pasowac. Sluchaj ja znam Stanisławę (23 lata), jest taką równą babką, akceptuje się w stu procentach a Stasia to uwierz gorsze imie dla mlodej dziewczyny.

Gość gość
to na ch*j pytasz o zdanie na forum? idz i zmien Jolanto...marcelina? juz bym wolala jolanta

Gość NiestetyJola
To nie jest bzdet. Ty pewnie jesteś zadowolona/y ze swojego imienia, więc nie wiesz jak to jest żyć z imieniem do którego sie czuje obrzydzenie od kąd sie pamięta.

Gość gość
mam na imie magdalena tez nie lubilam ale przywyklam

Gość Gościnne występy
Albo Zdzisława lub Władysława buhaha Tez trzeba miec narabane pod sufitem zeby dziecko tak nazwać buhaha :D

Gość gość
Jolanta? Pasuje w każdym wieku. Ja np. mam na drugie Genowefa po babci. I co? Zawsze się głupio czuje jak mi kserują dowód osobisty. Dramat i żyje.

Gość NiestetyJola
To nie są bzdury. Próbowałam je zaakceptować, ale poprostu nie umiem. Nazywam sie jak jakieś stare pudło. A są ładne ''stare'' imiona : Maria, Antonina (Tosia) etc. Ale Jola jest poprostu brzydkim imieniem, którego chyba nigdy nie zaakceptuje

Gość gość
masz 5 lat? Jesteś już, ja sama mówisz, dorosła. Wskazać Ci adres urzędu w Twoim mieście, w ktorym zmienisz imię czy o co?!?!

Gość gość
ja mam na imei Krystyna-Maria.............ime jak imie jest ok!:P

Gość NiestetyJola
Gość - Magda -imie bardzo ładne. Gdybym tak miała w życiu bym nie zmieniła. Ale nie rozumiem czemu mam akceptować cos czego nie nawidze. Życie polega na kreowaniu siebie a nie stłamszaniu

Gość gość
Jolu skąd jesteś? :D

Gość gość
TO SIĘ WYKREUJ W URZĘDZIE I ZMIEŃ IMIĘ!

Gość NiestetyJola
Gość- nie mam 5 lat, po prostu chce poznać opinie ''ludzi z zewnątrz'' na ten temat

Gość gość
To świetna z Ciebie kreatorka własnej siebie, skoro zależy Ci na opinii zupełnie obcych osób. Wszyscy mówią, że spoko imię to po co drążysz?!

Gość NiestetyJola
Z dużego miasta na Pomorzu

Gość NiestetyJola
Nie zależy mi na niej, tylko chce poznać opinie ludzi którzy mnie nie znają bo ja i moi znajomi będziemy bądź co bądź stronniczy a Wy nie

Gość gość
ja mieszkam blisko kaszub......SWIECIE n/W :)

Gość gość
Imie jak imię, są gorsze imiona. Np. Marcelina, albo Karolina. To dopiero porażka i przegrane życie już na starcie. :D

Gość NiestetyJola
Niby czemu?

Gość gość
Z tego co piszesz nie jesteś jakoś wybitnie inteligenta, więc imię Jolanta w 100% do ciebie pasuje.

Gość NiestetyJola
Hahahaha powodzenia życzę, w internecie mi napiszesz ze jestem idiotka, ale w twarz byś mi tego nie powiedział/a. Przynajmniej nie jestem na tyle ''głupia'' by obrażać kogoś go nie znając. Powodzenia Ci życzę. Przyda sie widzę