Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bolipodbrzuszek

ból podbrzusza w czasie całego cyklu bardzo proszę o pomoc

Polecane posty

Gość bolipodbrzuszek

Hej dziewczyny, czy któraś mogłaby mi pomóc? Od 3 miesięcy boli mnie podbrzusze, podczas miesiączki jest to tak silny ból, że ostatnio podczas drugiej nocy okresu myślałam, że będę musiała na pogotowie jechać. Poza miesiączką boli mnie od czasu do czasu, co parę dni i jest to czasami taki ból jak podczas miesiączki a czasami takie kłucie. Ogólnie to czuję się wtedy jakbym miała zaraz dostać miesiączki, uczucie ciężkich nóg i miednicy, ale na okres dużo za wcześnie i nie przychodzi, a objawy ustępują i za parę dni to samo. Byłam u ginekologa na NFZ, ale on miał pełną kolejkę kobiet, spóźnił się 40min i zaraz miał kolejny dyżur gdzie indziej więc mam wrażenie, że totalnie mnie olał. Powiedziałam mu o tym, ale on miał już swój plan działania - cytologia i do widzenia. Poprosiłam go o leki antykoncepcyjne i mi przepisał, ale boję się je brać, żeby mi nie zaszkodziło albo żeby się nie pogorszyło. Czy któraś ma pomysł co mi może być? :(

Gość bolipodbrzuszek
Do tego zapomniałam zapytać czy jeśli byłoby coś ze mną nie tak to czy lekarz nie powinien był tego zauważyć podczas robienia cytologii?

Gość gość
Musiszisc do innego lekarza i to zdiagnozować możesz mieć poważne zaburzenia hormonalne lub inne problemy zdrowotne, nie lekceważ tego Twoje objawy nie sa normalne świadczą o chorobie

Gość wwwwwwm
Idź do kolejnego ginekologa, bo z niczego to nie jest. Ginekolodzy to często kiepscy lekarze, jedni z gorszych i żeby znaleźć takiego ginekologa, który naprawdę się zna na rzeczy trzeba czasem odwiedzić 10 ginekologów, a nawet więcej. Wtedy jest dopiero szansa, że któryś z nich się rozpozna. Ja bym obstawiała endometriozę, torbiel, albo raka. Endometriozy zwykle pierwszy lepszy ginekolog nie rozpoznaje pomimo badań i USG. Torbieli też mogą od razu nie znaleźć. Zależy gdzie ona jest. Jak na jajniku to najszybciej znajdą, a jak w innym miejscu to nie. Jeśli chodzi o raka to długo mogą błądzić. Raka szyjki macicy można rozpoznać dzięki cytologii, ale tylko wtedy jeśli jest on już obecny w miejscu pobrania. Jeśli będzie wyżej to cytologia może wyjść dobrze pomimo raka. Dlatego warto powtórzyć badanie za pół roku. Raka jajnika pierwszy lepszy ginekolog raczej rozpozna, ale też zależy jakiego, bo są nietypowe przypadki. Jeśli guzek jest w pochwie to często ginekolodzy go nie znajdują.

Gość wwwwwwm
Twój ból zwiększa się podczas miesiączki, więc słusznie, że sądzisz, że ginekolog powinien tutaj zaradzić, ale może dobrze by było poradzić się też innych specjalistów. Może to coś z jelitami, może z pęcherzem, może przepuklina, może kamica nerkowa, albo coś innego z nerkami. Nie sądzę, ale jeśli ginekolodzy nic nie znajdą to warto zrobić USG brzucha, później iść do chirurga się poradzić, żeby chociaż dotknął ten brzuch i sprawdził.