Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

które imię

Polecane posty

Gość gość

Na początku stycznia rodzę a my z mężem toczymy walkę o imię dla syna. Ja chcę Olafa on Witka. I nawet ten Witek podoba mi się ale mam złe skojarzenia co do Witków. Tych co znam są bardzo despotyczni i zarozumiali. Jeden sprawił mi wiele przykrości. Mąż o tym wie. Olaf bardzo mi się spodobało jak przeglądałam fora o imionach, nie jest bardzo popularne i przede wszystkim nie znam żadnego, więc nie mam żadnych skojarzeń. Nie chciałabym podjąć złej decyzji, bo to decyzja na całe lata. Czytałam teraz wątek o mamie, która po dwóch latach myśli o zmianie imienia synkowi. Boję się, ze jak ulegnę na Witka to zawsze będę go postrzegała przez pryzmat tych co znam. Wydaje mi się, ze Olaf to uniwersalne imię i dla małego i dużego. jakie są wasze odczucia?

Gość cleo5
Nasze odczucia nic nie zmienią, to sprawa między tobą a mężem. Z tych dwóch wybrałabym Olafa. A moje wymarzone dla syna to Klaudiusz :)

Gość gość
Wy macie 2 do wyboru my 4 i też rodzę w styczniu. Postanowiliśmy, ze jak zobaczymy malucha to zdecydujemy, u nas jest Karol, Wincenty, Ludwik albo Aleksy.

Gość 0 Terenia 0
Witek trochę wieśniacko, albo jak dla kloszarda spod monopola 🖐️

Gość gość
teraz co drugi to Olaf

Gość gość
nie wybrałabym imienia, które mi się źle kojarzy

Gość gość
i ja bym nie wybrała, imie musi ci sie dobrze kojarzyć, poszukajcie może traficie na wspolne imie,

Gość gość
i ja bym nie wybrała, imie musi ci sie dobrze kojarzyć, poszukajcie może traficie na wspolne imie,

Gość gość
Do autorki: zdecydowanie OLAF Do innej: ALEKS (nie Aleksy) albo Karol

Gość gość
myśmy z meżem nie mogli się dogadać co do imienia. syn dostał imię takie na jakie ja potencjalnie się zgadzałam ale przekonana nie byłam. dziś żałuje.

Gość gość
siostra rodziła córkę w Niemczech też nie mogli dojść do porozumienia w sprawie imienia miała być Nadia Sofia lub Alicja i w końcu doszło do Porodu .. czekając w szpitalu wisiała lista imion i tak w końcu jak sięurodziła wybrali Lene właśnie z tej listy , tyle że 3 lata temu nie było takie popularne ;)

Gość gość
Sporo tych Olafów się porobiło teraz. Ale jakbym miałam wybierać to właśnie Olaf a nie Witek. Ale po co się pytasz forumowych ludzi? Później na nich zgonisz winę, że Ci się nie podoba a tak Ci doradzili ? :)

Gość gość
podobają mi się oba z przewagą dla Witka wydaje mi się, że jeśli twój syn będzie nosł to imię to będzie ci się kojarzyło wyłącznie z nim

Gość gość
napewno nie dawaj iminia ktore ci sie zle kojarzy. nazijcie olaf lub cos innego niech twoj maz wymysli a nie ten witek co masz zle skojarzenia

Gość gość
Urodził się Olaf, nie doczekał do stycznia :)

Gość gość
a ja chcę Felka.

Gość gość
Gratuluje :) I stanelo na twoim ;)

Gość gość
jakich wy macie zaborczych mężów :O..moj mąż by sie zgodził na takie imie jakie ja wymysle...a cvo do twojego olafa to przekichane ze juz sie urodził,bedzie cały rok do tyłu

Gość gość
Mogl troszke poczekac a imie super, gratulacje:)