Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytania do tych co miały CC

Polecane posty

Gość gość

Bardzo proszę o opinie jak wygląda teraz (najlepiej lata 2013-2011) CC? -czy leży się nago? -czy używają pełnej narkozy czy od pasa w dół? -czy ktoś może towarzyszyć przy porodzie?

Gość gość
tak / ja miałam od pasa w dół / nie

Gość gość
leżałam nago ,narkoza pełna, nikt nie mógł mi towarzyszyć .

Gość Mama Martyny
Znieczulenie zależy od sytuacji. Gdy jest zagrożenie życia płodu to dają ogólne. Gdy cc jest planowane to od pasa w dół.

Gość gość
leżałam w koszuli szpitalnej rozpiętej na całej długości Miałam znieczulenie ogólne ale w moim szpitalu jest to indywidualna sprawa Nie

Gość gość
niE zawsze planowane cc to znieczulenie miejscowe. I nie każde cc na cito oznacza znieczulenie ogólne

Gość gość
miałam taką szpitalną koszule wiązaną z tyłu - na czas cc po moim położeniu się na łóżko oni podciągnęli ją do góry i zasłonili mi nią widok.. znieczulenie do kręgosłupa nikt nie mógł być bo to operacja w końcu - mąż był przy dziecku odkąd go wywieźli z sali porodowej

Gość cloe5
miałam cc nieplanowane, po 8 godzinach porodu. Koszuli nie musiałam zdjąć, znieczulenie od pasa w dół, nikt nie mógł ze mną być. Akurat w tym szpitralu tak jest, w innych wiem, że za opłatą lub nawet bez, może być osoba towarzysząca.

Gość gość
ja miałam planowane cc, koszula taka jednorazowa, zielona, szpitalna, znieczulenie w kręgosłup, ale w trakcie ze względu na wysokie ciśnienie dostałam ogólne, byłam sama.

Gość gość
Koszula z fizeliny, znieczulenie w kregoslup, maz byl obecny.

Gość gość
CC w roku 2012. Leżałam nago, znieczulenie całkowite(ale to sprawa indywidualna),nikt nie mógł mi towarzyszyć. Na sali zimno,stół zimny,wąski,chwila moment i śpisz,potem budzisz się z ogromnym bólem i leżysz na sali pooperacyjnej jak kłoda ok 10 do 12 godz. przez cały ten czas przysługuje 3 środki przeciwbólowe, pamiętam,że ja nie brałam ani jednego.

Gość gość
Lezalam w koszuli Znieczulenie od pasa w dol Maz obecny na sali

Gość gość
Leżałam w koszuli znieczulenie od pasa w dół mąż był za oszklonymi drzwiami i wszystko widział (tzn nie widział jak mnie operowano bo byłam za parawanem, widział tylko moją głowę) Po porodzie dziecko było ubierane, ważone i mierzone przy mężu. Rodziłam w prywatnej klinice jeśli to ma znaczenie.

Gość gość
daja w kregosłup zastrzyk ktory boli mniej niz znieczulenie u dentysty:) potem straszne nerwy ale to powodem zobaczenia dziecka, do mnie ni docieralo ze araz je zobacze!

Gość gość
Cc w 2013 r. Nieplanowane. -w koszuli jak do porodu sn tylko ja podwineli -Znieczulenie od pasa w dol -Maz czekal na dziecko na polozniczym,tam mu je przyniesli pd razu po porodzie i zwazeniu,zbadaniu. Jak mnie przywiezli to on z dzieckiem na mnie czekal. Rodzilam w szpitalu wojewodzkim.

Gość OnaZwariowana25
Ja nie leżałam nago, koszulę miałam podwiniętą do ramion. znieczulenie miałam podpajęczynówkowe i nie czułam absolutnie niczego, byłam bardzo śpiąca i w zasadzie niewiele pamiętam z przebiegu operacji, pamiętam tylko płacz dziecka i jak dali mi go przy twarzy, potem obudziłam się na sali po operacyjnej w środku nocy. A przy samej operacji nikt mi nie mógł towarzyszyć. Dziecko z bloku przewieziono na noworodki a po drodze zobaczył je tatuś, rozpłakał się i maleństwo zabrali :) Następnego dnia rano byliśmy już wszyscy razem. Rodziłam o 23 w nocy 3 miesiące temu.

Gość gość
Koszula, szpitalna,znieczulenie od pasa,nie..

jeśli dostalaś już zewnątrzoponowe to usypiają do cc, jeśli nie to przeważnie znieczulają w kręgosłup, od pasa w dół nic nie czujesz. mnie tylko podwineli koszulę i operowano, w naszym szpitalu nie można towarzyszyć przy cc, ale wiem, że w niektórych pozwalają. ja miałam cc ze względu na brak postępu porodu.

Gość gość
1 nie , koszula szpitalna zawiązywana z tylu 2 od pasa w dół 3 mąż Cc w Niemczech

Gość gość
miałam cc nie planowane, na sobie koszula fizelinowa podciągnięta do góry, znieczulenie od pasa w dół, na sali operacyjnej byłam sama, poród w maju 2013, kraków.

Gość gość
w koszuli bylam, znieczulenie od pasa w dol, maz byl za okienkiem, wszystko widzial, odrazu wzial synka na rece i jak juz mnie szyli stali razem oczywiscie za szyba, cc nie planowane

Gość gość
Ja miałam CC nieplanowane (2011), wczesniej dostałam zewnątrzoponowe. Do zabiegu podoponowe - czyli od pasa w dół. Byłam w koszuli tej do rodzenia, tylko wysoko podwinietej. Mąż czekał pod salą.

Gość gość
-koszula szpitalna zawiązywana do tyłu oczywiście podciągnięta do góry -do kręgosłupa znieczulenie a cesarka nieplanowana tylko nagła -nikt nie towarzyszył zresztą ja bym nawet nie chciała bo co to za przyjemność oglądać flaki na wierzchu :O ale dziecko pokazywali od razu cc w 2010 roku

Gość gość
cc pazdziernik 2013 cc nieplanowane po 20 h porodu -bylam w koszuli podciagnietej do piersi -znieczulenie w kregoslup, od pasa w dol -bylam sama na sali, mama i maz czekali przed wejsciem

Gość gość
2012 nago i jechałam przykryta kołdrą, na sali zdjęła ją położna, która mnie wiozła i byłam nago, było mi to zupełnie obojętne, jak dostałam leki to już w ogóle POP i ZOP, miałam cc przed południem, głowę mogłam podnosić ale nie wstawać do następnego dnia rano, gadałam jak najęta i opowiadałam różne głupoty członek rodziny stał pod salą operacyjną