Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tosiq

Podzielnik ciepła na kaloryferze BŁĄD F7

Polecane posty

Gość Tosiq

Zauważyłam na podzielniku ciepła na kaloryferze błąd F 7 co on oznacza, z jakiego powodu powstał? Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją?

Gość gość
Jezeli masz podzielnik firmy techem to oznacza podejrzane zuzycie i musisz zglosic do administracji a najlepiej bezposrednio do firmy dzielu technicznego bo inaczej moga potem wyjsc cyrki przy rozliczeniu kosztow.

Gość Tosiq
Podejrzane zużycie? Pierwszy rok w tym mieszkaniu mieszkam, tzn pierwszy sezon grzewczy i nie mam pojęcia skąd ten błąd, wcześniej go nie było, nagle się pojawił.Zgłoszone już to zostało do administracji i techam.

Gość FINKA MALINKA
Może błąd pojawić się chyba od wilgoci, może jakieś pranie wieszałaś na kaloryferze obok tego kapilara? Ale nie wiem, bo ja mam innej firmy kapilary i mówili by nie wieszac prania.

Gość gość
Dokładnie może od wody, wilgoci lub czymś tam uderzyliście jeśli stoi obok jakiś stolik, łóżko?

Gość FINKA MALINKA
Zgłaszać od razu, a przecież czlowiek nie patrzy na te kapilary codziennie, więc co jak nic nie zauważy a jakiś błąd sobie będzie przez miesiąc?

Gość gość
Wygląda na to, że codziennie należy sprawdzać wskazania podzielnika. Od momentu stwierdzenia błędu spółdzielnia nalicza 800 jednostek pobrania za pół roku gdy zgłoszenie było w grudniu. Nie ma znaczenia że jest to wadliwy przedmiot a koszty obciążają lokatora