Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradna123456

Córka 28 miesięcy a nie mówi Pomocy

Polecane posty

Gość bezradna123456

Witam , moja coreczka skonczyla 28 miesięcy a praktycznie nic nie mówi . rozumie wszystko co sie do niej mówi , np " przynieś swoją butelke" i wtedy przynosi wymawia kilka slow (można policzyć na palcach u ręki ) mieszkamy w Anglii byłam z nią u angielskiego Logopedy lecz oni nie widza nic zlego w tym ze nie mowi ( zreszta jak zwykle ) może ktoras z Was boryka się także z takim problemem. Prosze pomożcie bo sie naprawde niepokoje ...

Gość gość
Mam z synkiem ten sam problem lekarz mowi ze ma czas do 3 roku i tez sie bardzo martwie :(

Gość gość
http://czasdziec**pl/eksperci/artykul,19368f7-28_miesiecy_nie.html

Gość bezradna123456
a czy cwiczy Pani z Synkiem ? Czy chętnie chce się uczyć ? bo moja Córeczka jak tylko wyciagam książke i proboje to wpada w szał...:(

Gość 0 Terenia 0
Może ma Downa? :classic_cool:

Gość bezradna123456
tylko ze ten artukul polega na kupieni ksiazek na laczna kwote ok 500 zl . z reszta ktore moja corka juz ma tylko z innego wydawnictwa

Gość bezradna123456
o Terenia o jak masz glupio komentować to wyjdz ;)

Gość gość
A nie możesz napisać 2,5 roku ? Mów dużo do niej,mcodziennie czytaj książki, ćwiczyć z nią. Czasem dzieci zaczynaja późno .

Gość gość
puść ją do przedszkola żłobka itd gdzieś gdzie będzie miała kontakt z dziećmi - no i najważniejszy problem ona ma mówić po polsku czy angielsku? bo to może być największy problem - ma troche tego troche tamtego a w efekcie żaden

Gość bezradna123456
do przedszkola idzie od 3 lat , wiecej mowi po polsku lecz jak przychodza angielscy znajomi i mowila Hello ona odpowiada tez hello tak samo jak na dowidzenia bay, bay ona też odpowiada . ale to wszystko po angielsku .

Gość 0 Terenia 0
Może ma ojca Murzyna albo ciapatego? W końcu jesteś Polką i mieszkasz w Anglii, a prawie same Polki puszczają się z tymi brudasami :O A wiadomo, że Czarnuchy mają IQ na poziomie białego człowieka z niedowładem mózgu, więc ich dzieci (nawet ze związku mieszanego) będą bardzo mało inteligentne :(🖐️

Gość bezradna123456
o Terenia o Widząc po wypowiedziach ktore tu wypisujesz , pochodzisz sama z takiego związku . :)) pozdrawiam

Gość gość
Terenia twoj stary to na bank byl c**aty.

Gość gość
Czy dziecko ma być dwujęzyczne? Dzieci do których mówi się w dwu językach zazwyczaj później zaczynają mówić. Więc póki co nie ma w tym nic niepokojącego , że jeszcze nie mówi.

bezradna - a czy dziecko reaguje na imię? Śmieje się do Was, robi papa? Czy pokazuje palcem na obrazku to, o co pytasz?

Gość 0 Terenia 0
Ja jestem czystą Słowianką, a nie jakimś mieszańcem 🖐️ A skoro ciebie to dotknęło, to pewnie dziecko jest jakiegoś Pakistańczyka albo Nigeryjczyka, fuuuu :O🖐️

Gość gość
0 Terenia 0 wydaje mi się że Terenia ma ojca murzyna hahahahahahahahahhahahaha

Gość gość
Terenia bo sie za chwile okaze ze masz iloczyn a nie iloraz intel8gencji. Stara pewnie jakas zapita q***a z bramy a tatus ciapaty. He he.

Gość gość
0 Terenia 0 weźsie stuknij w głowe!!!

Gość gość
To że ktoś urosził dziecko za granicą to nie znaczy że dziecko murzyna !!!!!!

Gość bezradna123456
terenia lubi hejty w necie , brawo :)

Gość gość
Tez wlasnie nie lubi ilujstracje czasem owszem :( ale i tak czytam wierszyki itd nawet jak sie bawi mam nadzieje ze cos mu do ucha wpada :( Ale fakt duzo osob mi mowi abym pusciala go czym predzeje do rpzedszkola... do dzieci wujka synowie tez do 3 lat nie mowili i w przedszkolu trafili na grupe gdzie prawie same takie dziecvi byly ze przedszkolanka wytrzeszczala oczy i mowila ze pierwszy raz ma do czynienia z taka grupa dzieci co nioc nie mowi i po 2 mc dzieciaczki zaczely ladnie mowic i laczyc zdania :) Tez chce synka jak ty od 3 lat puscic do przedszkola ( od wrzesnia)

Gość gość
to w końcu ojciec dzieciątka jest polakiem? myślę, że to ważne informacje w tej dyskusji

Gość gość
Musisz domladnie napisac co mowi corka i czy napewno wszystko rozumie, bo czasami rodzicom wydaje sie, ze dziecko rozumie, a tak nie jest. Musisz do niej mowic mowic i jeszcze raz mowic np.gotujesz wode to mowisz " zobacz teraz nalewam wode do czajnika, tutaj jest woda, woda sie teraz bedzie gotowac jak woda sie ugotuje to zalejemy woda herbete " musisz czesto powtarzac jeden wyraz wtedy szybciej dzieci zaczynaja mowic i oczywiscie na kazdym kroku cos opowiadac !

Gość gość
No i ten tekst wyslac dziecko do przedszkola tam sie nauczy drodzy rodzice to wy jestescie od tego by dziecko nauczyc rozmawiac, a nie przedszkole zeby kazdy tak myslal to panie w przedszkolu bylyby logopedami, a nie nauczycielkami. Musicie sei zajac swoimi dziecmi, bawcie z nimi , grajcie w pilke i mow ciagle kop do mnie teraz ja teraz ty kopnij oilke nawet jak to dziennie tysiac razy powtorzysz wazne zeby mowic. Zacznijcie pracowac nad swoimi dziecmi , a nie oczekiwac , ze zrobia to za was inni doslownie rece opadaja!

Gość gość
No i dziwne zebu dwulatek nie lubil ksiazek, nie znam takiego dziecka albo nigdy mu tych ksiazke nie pokazywalas i teraz chcialas no i normalne, ze nie wyjdzie. Dzieci uwielbiaja ksiazki normalnie i kolorowe obrazki, uwielbiaja jak im sie opowiada no nie wiem teraz bys musiala nadrobic ten straciny czas!

Gość gość
Mojej kolezanki syn tez nie mowil I okazalo sie ze ma lekki autyzm I nie czuje potrzeby kontaktu z innymi, wiec takze mowienia, bo rozumie wszystko.

Gość gość
moj synek ciagle gada ale po swojemu nenenene brum auto i buubbee itd.....

Gość 0 Terenia 0
23.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość "Dzieci uwielbiaja ksiazki normalnie i kolorowe obrazki, uwielbiaja jak im sie opowiada no nie wiem teraz bys musiala nadrobic ten straciny czas!" Zaniedbała dziecko, bo wolała z Hindusami na melinie siedzieć :D🖐️

Gość gość
Padło już kilka razy to pytanie czy ojciec jest Polakiem czy obcokrajowcem? Do dziecka na co dzień mówi się w jednym czy dwu językach. To jest istotne bo dzieci dwujęzyczne często później mówią.