Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy takie ciasto bedzie smaczne

Polecane posty

Gość gość

Poprosze o poradę..... Upiekłam biszkopt ciemny, jasny, orzechowy i kokosowy. Chce je przełozyć masą z mleka skondensowanego i budyniową, ale nie wiem czy nie bedzie tego wszytskiego za dużo i za słodkie?? Są tu łasuchy które podpowiedzą coś??

Gość gość
Nie martw się będzie bardzo dobre. Często przekładam biszkopta ubitą śmietaną wymieszaną z galaretka (galeretka rozpuszczona w 1/2 szklanki wody). I jest pyszne, a co dopiero 3 różne ciasta połączone jedną masą. Pycha.........

Gość gość
dzieki:) nie ejstem amatorka jesli chodzi o pieczenie, ale uznałam,że zbyt wiele tego bedzie, ale widziałam przepis na masę z mlekiem skondensowanym i bardzo mnie zaciekawila i postanowilam pójść na zywioł i cos takiego wypróbować.

Gość gość
a jak tą masę robisz ?ja zastanawiam się nad masą z mleka w proszku, taka ale kanapka mleczna albo co innego.Nie mam pomysłu, a mam w domu mleko w proszku i masę krówkową w puszce :-)

Gość gość
gotuję mleko w puszcze tak ok. 2-3 godzin na bardzo wolnym ogniu, jak juz jest wystudzone to otwieram i miksuję z masłem. No i z tego powstajje taka masa. Ogólnie tak siedze i zastanawiam sie jak to połaczyć w jedna całosc i wymyśliłam ze warstwami to bedzie tak : 1. ciemy biszkopt 2. biała masa budyniowa 3.kokosowy 4.masa z mleka skondensowanego 5.orzechowy biszkopt 6.masa budyniowa 7. biały biszkopt Jeszcze bym na wierzch galaretkę dorzuciła ale juz chyba bedzie za duzo;p

Gość gość
no tak no ano usteczka no w ogole sama nie wiem jaka jest moja opinia w tym wypadku no w ogole siebie samej nie rozumiem hahahahahaahah www.youtube.com/watch?v=EqOI81uH7eQ

Gość gość
Wspaniale to brzmi! Ciasto bedzie pyszne, ale z galaretki zrezygnowalabym, zamiast tego sama gore posypalabym wiorkami kokosowymi, albo prazonymi platkami migdalowymi :)

Gość gość
o własnie...lepiej czyms posypac jednak bo juz za duzo bedzie tych dodatków. Mam nadzieje ze wyjdzie, tylko obawiam sie ze bedzie baaardzo słodkie.

Gość gość
Podaj z gorzka kawa i bedzie dobrze :)

Gość Takie ciasto nie może być
smaczne- zestaw mało wyrazistych słodkośc**przeplecionych wzajemnie bez żadnej koncepcji :O Do tego 2 mdławe masy. I żadnego mocniejszego akcentu

Gość gość
no włąsnie dlatego pytam... ewentualnie znalazłam gdzies cos podobnego tylko ze do masy budyniowej dodano mandarynki z puszki. Ewentualnie dla kontrastu dać do srodka warstwe z galaretka lekko kwaskowatą np. zieloną, tyle ze nie wiem czy na tye da radę przywrzec do ciasta zeby sie nie rozwarstwialo. Wtedy byla by jedna porcja masy z mleka, i jedna budyniowej i galaretka miedzy biszkoptem kokosowym a orzechowym.

Gość gość
Powinno:)

Gość gość
Jak dla mnie ohyda, ale nie lubie zadnych tych skladnikow nie martw sie, kwestia gustu

Gość gość
Boze jak to z***biscie brzmi. Chcialabym byc u Ciebie w gosciach!