Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy takie ciasto bedzie smaczne

Polecane posty

Gość gość

Poprosze o poradę..... Upiekłam biszkopt ciemny, jasny, orzechowy i kokosowy. Chce je przełozyć masą z mleka skondensowanego i budyniową, ale nie wiem czy nie bedzie tego wszytskiego za dużo i za słodkie?? Są tu łasuchy które podpowiedzą coś??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie martw się będzie bardzo dobre. Często przekładam biszkopta ubitą śmietaną wymieszaną z galaretka (galeretka rozpuszczona w 1/2 szklanki wody). I jest pyszne, a co dopiero 3 różne ciasta połączone jedną masą. Pycha.........

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dzieki:) nie ejstem amatorka jesli chodzi o pieczenie, ale uznałam,że zbyt wiele tego bedzie, ale widziałam przepis na masę z mlekiem skondensowanym i bardzo mnie zaciekawila i postanowilam pójść na zywioł i cos takiego wypróbować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a jak tą masę robisz ?ja zastanawiam się nad masą z mleka w proszku, taka ale kanapka mleczna albo co innego.Nie mam pomysłu, a mam w domu mleko w proszku i masę krówkową w puszce :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gotuję mleko w puszcze tak ok. 2-3 godzin na bardzo wolnym ogniu, jak juz jest wystudzone to otwieram i miksuję z masłem. No i z tego powstajje taka masa. Ogólnie tak siedze i zastanawiam sie jak to połaczyć w jedna całosc i wymyśliłam ze warstwami to bedzie tak : 1. ciemy biszkopt 2. biała masa budyniowa 3.kokosowy 4.masa z mleka skondensowanego 5.orzechowy biszkopt 6.masa budyniowa 7. biały biszkopt Jeszcze bym na wierzch galaretkę dorzuciła ale juz chyba bedzie za duzo;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no tak no ano usteczka no w ogole sama nie wiem jaka jest moja opinia w tym wypadku no w ogole siebie samej nie rozumiem hahahahahaahah www.youtube.com/watch?v=EqOI81uH7eQ

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wspaniale to brzmi! Ciasto bedzie pyszne, ale z galaretki zrezygnowalabym, zamiast tego sama gore posypalabym wiorkami kokosowymi, albo prazonymi platkami migdalowymi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
o własnie...lepiej czyms posypac jednak bo juz za duzo bedzie tych dodatków. Mam nadzieje ze wyjdzie, tylko obawiam sie ze bedzie baaardzo słodkie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Podaj z gorzka kawa i bedzie dobrze :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Takie ciasto nie może być
smaczne- zestaw mało wyrazistych słodkośc**przeplecionych wzajemnie bez żadnej koncepcji :O Do tego 2 mdławe masy. I żadnego mocniejszego akcentu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no włąsnie dlatego pytam... ewentualnie znalazłam gdzies cos podobnego tylko ze do masy budyniowej dodano mandarynki z puszki. Ewentualnie dla kontrastu dać do srodka warstwe z galaretka lekko kwaskowatą np. zieloną, tyle ze nie wiem czy na tye da radę przywrzec do ciasta zeby sie nie rozwarstwialo. Wtedy byla by jedna porcja masy z mleka, i jedna budyniowej i galaretka miedzy biszkoptem kokosowym a orzechowym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Powinno:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak dla mnie ohyda, ale nie lubie zadnych tych skladnikow nie martw sie, kwestia gustu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Boze jak to z***biscie brzmi. Chcialabym byc u Ciebie w gosciach!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×