Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość7777777

KŁOPOTY Z DZIECKIEM PO PORODZIE czar pryska

Polecane posty

Gość gość7777777

Czy są tutaj mamy, które miały wzorową ciążę a dziecko urodziło się z obciążeniem ?

Gość gość7777777
nie ma takiej mamy ?

Gość gość
tutaj są same szczęśliwe mamy 🖐️

Gość gość
oczywiście, że tak, nigdy nie wiadomo co się wykluje u dziecka, u nas trwało to 2 lata.. zdrowa ciążą, zdrowy noworodek a po 2 latach autyzm

Gość gość7777777
u Nas tak samo... ciążą wzorowa, badania USG wzorowe, tak samo genetyczne i połówkowe.... a dziecko urodziło się z rozszczepem kręgosłupa... miało już operację. Lekarze mówią, że będzie zdrowa, ale ile nerwów zjedliśmy z mężem to nasze...

Gość gość
chyba kiepski specjalista robił to usg genetyczne

Gość gość777777
usg połówkowe wykonywał najlepszy specjalista w mieście... płaciliśmy prawie 500zł ;/ drugie usg połówkowe było wykonywane w szpitalu dziecięcym. Nic nie wyszło w obu przypadkach. Być może spowodowane jest to tym, że rozszczep kręgosłupa jest niewielki i znajduje się na krótkim odcinku w dolnej części (krzyżowej). Nie przeszkadza to dziecku z normalnym funkcjonowaniu i chodzeniu (podobno taki rozszczep ma aż 3% społeczeństwa nawet o tym nie wiedząc). W przypadku naszego dziecka został on wykryty ponieważ mała urodziła się ze stygmatami rozszczepu, czyli lekkim zaciemnieniem skóry w tym obrębie.

Gość gość
no to dobrze, ze to nie jest tak bardzo powazne, zycze powodzenia w leczeniu :)

Gość gość777777
No teraz jesteśmy już po plastyce rozszczepu i w zasadzie małej nic nie dolega. Normalnie rośnie i się rusza. Dziwne jest tylko to, że ciążę miałam wzorową, bez żadnych powikłań, beż żadnych komplikacji - nic się nie działo, a tu nagle coś takiego. Chyba nawet nie możecie sobie wyobrazić, jaki to jest ból kiedy w najpiękniejszym momencie waszego życia przychodzi lekarz i mówi, że dziecko ma rozszczep kręgosłupa.... człowiekowi się wali świat pod nogami. Dopiero po paru dniach lekarz wyjaśnił mi na czym ten rozszczep polega i to nie jest nic groźnego.... ile nocy przepłakanych do tego czasu... masakra

Gość gość777777
po porodzie leżałam też na sali z kobietą, która miała ciążę wzorową a dziecko urodziło się z wodogłowiem - niewiadomego pochodzenia. W ciąży jednak nigdy nic nie wiadomo.....

Gość gość
Ja jestem w 39tc i modlę się o zdrowie dla małej. Na usg wszystko ok. Ale czy widzi i słyszy tego na przykład nie widać. Myślałam że wady fizyczne to od razu lekarz zauważy. Modlę się żeby była zdrowa i śliczna.

Gość gość
Ja lezalam na dali poporodowej z dziewczyna, która urodziła córeczkę bez malzowiny usznej