Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dffssss

Kto pisal prace licencjacka ile ksiazek powinno sie znaleźć w bibliografii

Polecane posty

Gość dffssss

Mam dosyć prosty temat i na podstawie 4 książek i własnej wiedzy bez problemu napisze te 60 stron. Pytanie tylko ile powinno byc książek w bibliografii? W internecie czytam że okolo 15 to minimum heheh. I teraz moje pytanie czy jeżeli podam kilka ksiazek na podstawie których nie bede pisała tylko po prostu dodam je do bibliografii żeby zwiekszyc jej rozmiar to bedzie bardzo źle? Ile wy ksiazek mieliscie w bibiografii w pracy licencjackiej?

Gość dffssss
podniose :)

Gość tamaris1
ja mialam cos okolo 20 ksiazek z tym, ze nawet jesli z danej ksiazki bralam tylko kilka zdań (np jakas ustawa) to tez byla wpisana do bibliografii.

Gość gość
W bibliografii umieszcza sie jedynie pozycje cytowane lub parafrazowane w tekscie pracy. Jesli to tylko 4 ksiazki, to sygnal, ze musisz wiecej i szerzej poczytac. Oprocz ksiazek powinny sie tam znalezc artykuly.

Gość dffssss
No ale ja własnie nie zamierzam cytowac tylko chce napisac po swojemu ale po przeczytaniu ksiazek.

Gość gość
około 30 ja miałam

Gość gość
Oczywiscie, ale nie wymyslasz tych rzeczy, tylko opierasz sie na zrodlach. O czymkolwiek piszesz, zrodla musza zostac podane, w przeciwnym razie jest to plagiat. Wyjatkiem sa prawdy powszechnie znane np stwierdzajac, ze "ziemia kreci sie wokol slonca" nie musisz sie powolywac na Kopernika.

Gość dffssss
A własnie jesli chodzi o artykuły to moga byc z obojetnie jakiej strony ? Czy lepiej z gazet konkretnie dawac?

Gość dffssss
No wiem wiem. Dlatego bez problemu rozpisze sie na 60 stro na podstawie tych 4 ksiazek. Skoro trzeba miec az 20 to w takim razie wypozycze jakies jeszcze zgodne z tematem i przejże w celu uzycia z kazdej chociaz po jednym zdaniu :)

Gość esrdtfhgferfds
to co, że starczą tylko 4 - szukaj innych, nawet gdy ta sama tresc się powiela, im wiecej tym lepiej. 4 ksiazki to za mało nawet na referat! Ja w pracy mgr z ksiazkami, ustawami, artykułami prasowymi miałem ze 100!

Gość dffssss
nawet czytajac jedna ksiazke tresc w kazdym rozdziale sie powiela. No dzieki za pomoc w kazdym razie. Napisze na podstawie tych 4 najwazniejszych ksiazek a reszty nie bede czytala tylko przejrzę w celu uzupelnienia :)

Gość gość
Artykuly z czasopism naukowych. Z gazet tez moze byc. Z internetu, tylko jesli jest to strona jakiejs instytucji, albo wiesz, ze jest rzetelne zrodlo np autor jest autorytetem w danej dziedzinie. Jeli jest to elektroniczna wersja istniejacej publikacji. Wszystkie inne bzdety z internetu sie absolutnie nie nadaja.

Gość gość
Uzywanie cudzych zdan to plagiat!

Gość dffssss
dziekuj****ardzo mi pomogliscie. Musze sie w koncu zabrac za pisanie :D

Gość gość
sfrgdtre

Gość gość
Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić redaguje tekst i pomagam przy konstrukcji pracy. Ubieram Twoje myśli w słowa, które odpowiadają stylowi prac. Zapewniam poprawność, rzetelność, terminowość oraz niską cenę. Nie zwlekaj sprawdź swoją pracę przed oddaniem!!! Kontakt; poprawa-plagiatu@wp.pl