Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Narodził się 2013 lat temu

Polecane posty

Gość gość

a dziś 20 wiekow pozniej ma 2 miliardy wyznawcow

Gość gość
tylko, ze nie 25 grudnia :P

Gość gość
no właśnie, nikt się nie zastanawia nad tym, że Jezus urodził się na przełomie wrzesnia i paxdziernika

Gość gość
a nad czym sie tu zastanawiac? ten kto się CHCE dowiedziec to sie dowie, innych to nie obchodzi, skoro chrzescijanizm wszystkie swieta ukradl i przerobil na swoje to ktorego barana obchodzi jak bylo naprawde?

Gość gość
to niech se ubierają choinki srinki żreją i srają czekają na prezenty ale nie w imię Jezusa.

Gość gość
i to nie 'chrzescijanizm' ukradło święta ale katolicyzm

Gość gość
chrzescijanizm, skoro u prezbiterian, luteran itp itd czyli wszelkich innych odlamach chrzescijanizmu czci sie te same osoby, obchodzi te same swieta i czyta te sama ksiazke jako swieta :O

Gość Mineralna8890
Powiedzcie to mojej matce, że to wszystko jest ukradzione z innych bóstw, innej religii sprzed kilku tys. lat, że kiedyś zamiast Matki boskiej czczono Mitrę z dzieciątkiem, jak ja jej to powiedziałam, jak było kiedyś, i że choinka to pogański zwyczaj itd. to zaczęła mnie wyzywać i wrzeszczeć że musiałam uciec bo by się na mnie rzuciła, masakra:O

Gość gość
to co, ze ubieram choinki, czekamy na prezenty, jemy kolacje-wigilie, idziemy na pasterke, spiewam koledy...wrzesien, pazdziernik...czy grudzien...to wszystko symbol i pamiec-wiara.. ale owszem sa i tacy, ze zapominaja o istocie tematu..

Gość gość
wiesz co? prosie jestes i sie na niczym nie znasz, zegnam

Gość gość
jakbys czytała biblie to wiedzialabys czemu tego sie nie robi, ale to jest tak, ze ludzie lubia swieta bo sie moga nawpierdzielac i dostasc prezenty

Gość gość
czyli TY "gosciu" nie robisz wigilii i nie obchodzisz swiat?

Gość gość
a mi tam nie przeszkadza, komrcja czy nie, poganstwo czy prawdziwa wiara...swieta lubie, lubie wigilie, lubie pasterke, lubie koledy..i nie obchodza mnie Ci co uwazaja sie za prawdziwych wyznawcow Chrystusa..

Gość gość
Jezus co dostał jak się urodził złoto i kadzidła u żydów jest 6 miesięcy a nie 12 tak walczono z pogaństwem ze Jezus zastąpił mitrę i pogańskie święta przerabiano na chrześcijańskie a nie ze jest ukradzione z innych bóstw lepiej poczytacie historie zeby głupot nie pisać albo wymyslac jak ci co nakrecilihttp://www.youtube.com/watch?v=DjNnmXhd-3A