Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hejao

izba przyjęć

Polecane posty

Gość hejao

Co powiedzieć na izbie przyjęć w szpitalu oczekując na szybką pomoc? I co trzeba mieć ze sobą? Bardzo ważne pytanie.

Gość hejao
Błagam niech się ktoś wypowie. Nie chodzę po szpitalach więc nie wiem.

Gość naiwniak8
ubezpieczenie

Gość ten typ 22
W święta? Weź ksiązkę, albo mp3, bo łądnych parę godzin tam spędzisz na poczekalni. Nie ważne co będziesz mówić i tak CIę oleją, no chyba że stracisz przytomność na korytarzu, albo przyjdziesz z raną/złamaniem z której będzie solidnie kapać krew. Jedyny sposób, żeby być szybko obsłużonym jak nie masz zagorżenia życia to znajomości na SOR/izbie przyjęć. Jeśli to coś poważnego to lepiej dzwonic po karetkę. Osoby przywożone karetką diagnozowane są w pierwszej kolejności. Ale jak to nic poważnego to karetka może CIę nie wziąć z domu i jeszcze możesz zapłącić za bezpodstawne wezwanie.

Gość gość
Ja kiedyś czekałam na SOR 6 godzin w nocy. Stwierdzili, że przecież nie ma zagrożenia życia, a oni maja ważniejsze przypadki. W poczekalni był taki tłum , że niektórzy na podłodze siedzieli bo krzeseł zabrakło.

Gość gość
Nic nie potrzebujesz mieć ze sobą. No przyda się dowód osobisty lub coś z numerem PESEL, ale nawet jak nie będziesz mieć to możesz napisać oświadczenie, że jesteś ubezpieczona i i tak CIę przyjmą. Jak chorujesz na coś i w związku z tym ta wizyta to weź dokumantację medyczną dotyczącą tego. PS. I dużo cierpliwości, bo jak to duże miasto i oblegany szpital to możesz tam do rana czekać.

Gość kokosanka z loczkami
z domu karetka niechętnie zabiera do szpitala. Można się ******lnąć na ulicy albo w pracy wtedy zabierają do szpitala

Gość gość
A co ci jest ?

Gość kokosanka z loczkami
schizofrenia ijo ijo ijo jedzie ambulans po Stróżyka

Gość gość
No tak w sumie to dobra opcja Kłądziesz sie na ulicy, albo przystanku, udajesz nieprzytomną i 5-10 minut później masz transport do szpitala i pełną diagnostykę

Gość gość
karetka może zabrac z mieszkania zależy co ci jest czy powiesz że zasłabłaś i masz bóle w klatce piersiowej ( nie wiem co ci dolega ) , ale fakt idziesz np do apteki 24 h i walisz się na podłogę krzycząc pomocy i karetka przyjedzie :D na SOR jak przywiozą karetką to od razu muszą cię wziąśc na oddział i dośc szybko powinien byc lekarz i cie zbadac jak sama pójdziesz to będziesz w poczekalni se czekała bo SOR w pierwszej kolejności bierze się za najpoważniejsze przypadki

Gość hejao
A jeśli pójdę do lekarza rodzinnego i wypisze mi skierowanie to przyjmą mnie od razu?

Gość gość m
Jasne, machasz skierowaniem przed nosami wszystkich ludzi czekających godzinami w poczekalni, wchodzisz, kładziesz się na stół i masz pełną obsługę.

Gość gość
Ale po co chcesz tam iść? Jeśli możesz czekać do piątku na skierowanie od rodzinnego to chyba nic pilnego? Chcesz żeby cię przyjęli na oddział do szpitala? Bo jak Ci lekarz wypisze skierowanie to będzie to skierowanie do przyjęcia na oddział szpitalny. Jak chcesz tam iść, żeby zeobić jakieś badania to raczej nie przejdzie.

Gość hejao
Tak zapytałam o to skierowanie. Mam gruczol bartholiniego muszę iść do szpitala na izbę a nie wiem co i jak. Nigdy tam nie byłam, nawet nie wiem co bym miała powiedzieć.. Wejdę i powiem ze mam gruczoł?. Nie mam z kim iść nawet...

Gość gość
nie wiem czy na takie schorzenie trzeba iść natychmiast do szpitala Bo chyba można leczyć antybiotykami w domu lub oczywiście operacyjnie ale nie wiem czy to stan tak nagły żeby przyjęli Cię od razu do szpitala ? nie możesz z tym poczekać ?

Gość hejao
To mi z dnia na dzień rośnie.. Ból jest masakryczny.. Ciężko mi się chodzi, siedzi itd..

Gość gość
idź do spzitala weż dowód osobisty żeby sprawdzili ewuś - tzn ubezpieczenie bo bez tego leczenia nie ma weż ze sobą bieliznę osobistą na zmianę , kapcie szczotkę do zębów, pastę mydło gąbkę , szlafrok , książkę do czytania :), radyjko lub pm3 itp... Powiedz że masz wielkie bóle , może cię przyjmą ..

Gość hejao
Dowód osobisty odbieram dopiero w styczniu.. :-\

Gość gość
jeśli masz ból masakryczny to nie czekaj idz do szpitala Zabierz to co napisałam powyżej . W takim razie powinni Cię przyjąć ....oczywiście trzeba czekać na izbie bo pewno kolejka będzie ....ale trudno ..... pozdrówka , nie czekaj leć czym prędzej .....

Gość gość
to jeśli dowód osobisty odbierasz w styczniu to musisz być na kogoś ubezpieczona np. rodzice muszą zapewniać ci ubezpieczenie Tzn musieli zgłosić w pracy że jesteś objęta ubezpieczeniem A rodzice nie mogą zawieżć cię do spzitala ?

Gość hejao
Mieszkam z tatą... Nie bardzo chce mu o tym mówic..

Gość hejao
Jak to wgl będzie wygladac? Wejdę powiem o tym gruczole o bólach i co dalej?

Gość gość
Poczekaj do jutra. Idź do rodzinnego on powie co i jak.

Gość hejao
Tylko ze ja już się powoli nie mogę poruszać..:-(

Gość gość
No to idź na izbę przyjęć i to im powiedz.

Gość hejao
Wyszłam dziś ze szpitala, miałam robiony zabieg i czuję się o niebo lepiej :) Mogę normalnie chodzić, siedzieć itd :) Miałam wspaniałego specjalistę:)

Gość hejao
Mam jeszcze takie jedno pytanie. Za tydzień mam kontrole ginekologiczną i pielęgniarka powiedziała mi, że u lekarza prowadzącego.. Tylko o jakiego lekarza prowadzącego chodzi?

Gość hejao
Odpowie ktoś ? O jakiego lekarza prowadzącego chodzi? O tego co mi prowadził zabieg ?