Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do samotnych matek

Polecane posty

Gość kkkKaśkaaa
Darku o to powinieneś jego zapytać co on miał w głowie. On po ślubie zaczął zachowywać się tak jakbym była jego własnością. Wiem,że mnie kochał , ale jakąś chorą miłością. Nie chciał mi dać rozwodu, wiem,że nie mógł się po nim pozbierać. Ja nie potrafiłam być ,,posłuszną żoną-niewolnicą" przez co coraz częściej kłóciliśmy się. Gdy zaczął mnie tłuc wiedziałam,że to koniec. Taki związek to nie jest małżeństwo, tak nie da się żyć.

Gość kkkKaśkaaa
,,gość bo akurat nic mu się lepszego nie trafiło, a z kija trzeba było gdzieś spuszczać - Kasia pomyliła to z miłością! " No i co z tego,że się pomyliłam? Naprawiłam swój błąd rozwodząc się.

Gość Darek  0087
"gość bo akurat nic mu się lepszego nie trafiło, a z kija trzeba było gdzieś spuszczać"---z kija trzeba było gdzieś spuszczać?Piszesz w tym stylu którego nie lubię,do cholery nie jesteśmy zwierzętami.Może nie wypowiadaj się za autorkę co?i nie pisz bzdur?Bo reprezentujesz niski poziom jako kobieta. Kaśka niech się wypowiada.

Gość gość
Kaśka się właśnie wypowiedziała powyżej! to jaki styl lubisz mało mnie obchodzi - liczą się fakty! x jeszcze do Kaśki - nic rozwodem nie naprawisz - czasu się nie cofnie - dziecko będzie wychowywało się bez ojca co nie pozostanie bez wpływu na jego związki, kiedy dorośnie

Gość Darek  0087
gość-bo masz nas za myślicieli kierującymi się kopulacją, takie poniżenie nas, no i jest to seksistowskie.

Gość gość
czujesz się poniżony, bo facet Kaśki myślał główką zamiast głową?

Gość Darek  0087
"Kaśka No i co z tego,że się pomyliłam? Naprawiłam swój błąd rozwodząc się."-->ale przez ciebie dziecko nie ma teraz jednego rodzica,skoro on taki był przed ślubem.No i 3 lata to strasznie krótko do tego by się żenić,ja bym chodził z minimum 8 lat ale to by musiała być miłość tak to z 10 lat i trzeba dużo czasu z sobą spędzać.Bo o dopasowanie w związku jest bardzo trudno,trzeba mieć te same poglądy.Trzeba też umieć się pokłócić i pogodzić przed związkiem,bynajmniej tak sądzę, bo przecież kiedyś przyjdzie czas że w małżeństwie się pokłócą. Swoją drogą dziwię się że skoro chciał dziecko to nie wziął go ze sobą...no i nie utrzymuje kontaktów z dzieckiem.Coś pisałaś że on chce ukarać cię za to w ten sposób za rozwód, ale jak można karać małe dziecko niczemu niewinne...

Gość gość
mój też potrafi czasem taki nr wyciąć dlatego zawsze trzymam język za zębami i nie mówię dziecku o planowanej wizycie bo jak nawali to później ja muszę tłumaczyć małej , że tatusiowi coś wypadło ale bardzo ją kocha i bla bla i to ja wycieram jej łzy ze smutnej buzi.... a jak uda mu się przyjść zgodnie z obietnicą to udaję równie zaskoczoną i wesołą. Kiedy opowiadam mu jak mała to przeżywała, że nie przyszedł tak jak obiecał to mówi, że gram dzieckiem i manipuluję nim dla własnej korzyści. A ta korzyść to oczywiście dostąpienie zaszczytu goszczenia go w moich progach ;)

Gość Darek  0087
haha nie dlatego że facet kaśki tylko że pisze o wszystkich facetach i kładzie do jednego wora.Poza tym oni myśleli tymi samymi głowami,bo był związek i na czymś on się opierał. 2013-12-26 gość--->napisałaś że z kija trzeba było gdzieś spuszczać-a przecież nic nie trzeba nigdzie spuszczać, pisząc w ten piszesz o wszystkich mężczyznach.Skąd możesz wiedzieć ze z "kija" trzeba spuszczać, nie posiadając go? No i że nic mu się lepszego akurat nie trafiło-więc związek opierał się na seksie?Natrafiła się mu jak jakaś kukła?

Gość wifigdańsk
darek a ty dzieciaty jestes ze wypowiadasz się tu jako ekspert? wnioskuję z twoich postów ze jestes starym kawalerem ale moze się myle.otóz wiesz kawalerowie maja zupełnie inne myslenie niz ludzie ktorzy mają juz jakis bagaz doswiadczen-co nie uwazam za nic złego a wrecz sądze ze lepiej miec jakies doswiadczenie zyciowe,zeby w przyszłosci unikac juz starych błedów. pomijajac-autorka nie rozwodzi się nad tym dlaczego zostala samotną matką tylko czemu ojciec nie odwiedza swojego dziecka badz co badz w tak wazny czas jak Świeta a to czy się jest samotną matką-niezawsze jest naszą winą,niezawsze na to mamy wpływ,obwiniając kobiety to tak jakby obwiniało się ofiaty g***tów,bo mialy krotkie spodniczki i same sżły przez park,to się należało.

Gość gość
,ja bym chodził z minimum 8 lat ale to by musiała być miłość tak to z 10 lat i trzeba dużo czasu z sobą spędzać.Bo o dopasowanie w związku jest bardzo trudno,trzeba mieć te same poglądy.Trzeba też umieć się pokłócić i pogodzić przed związkiem,bynajmniej tak sądzę, bo przecież kiedyś przyjdzie czas że w małżeństwie się pokłócą. xxxxxxxxxxxxxxx czyli wszelkie dywagacje, które tu uprawiasz są czysto teoretyczne - ja bym to czy tamto, tak sądzę... 10 lat na poznawanie i docieranie??? to kiedy ślub? po czterdziestce??? życie to loteria ale masz do pomocy instynkt i inteligencję (niestety nie wszyscy) - trzeba umieć z nich korzystać - ja za pierwszym razem nie do końca skorzystałam (jestem po rozwodzie ale na szczęście nie miałam z nim dzieci) - natomiast za drugim razem nauczona doświadczeniem nie kierowałam się tylko potrzebą prokreacji i udało się - 13 lat razem minęło nam w maju a dziecko w listopadzie skończyło 10! lepszego ojca nie mogłam mu znaleźć.

Gość Darek  0087
mam 26 lat ale jakoś żenić się nie zamierzam w najbliższej przyszłości.Ale na pewno bym nie namawiał nikogo na dziecko.Chyba że jakbym był stary,ale wtedy był z nią żeby mieć dziecko to co innego.A może oni też byli starzy.Kaśka ile lat ma twój mąż?

Gość gość
Hej. Mój eks nie ma nowej rodziny. Obiecał, że przyjedzie do córki w pierwszy dzień świąt. Jeszcze wczoraj tak mówił. Wybrał imprezę zakraplaną ze swoim szwagrem i siedzenie przed TV z mamusią i tatusiem. Facet 35 lat.

Gość gość
mój mąż też do czasu, kiedy mnie nie poznał ( miał wtedy 30 lat) nie zamierzał się żenić - oświadczył mi się po sześciu miesiącach "bycia razem"

Gość Darek  0087
chodzi mi 8 lat ale licząc od 20 lat bo wtedy popełnia się błędy i jest się zaślepionym,zawsze ze ślubem można poczekać.Gdzieś słyszałem że najwięcej rozwodzi się młodych małżeństw.

Gość wifigdańsk
no widzisz Darek niedzieciaty nawet nieżonaty a krytykujesz wszystkich równo ze az wióry lecą.

Gość Darek  0087
a co w tym dziwnego że jestem nieżonaty? "2013-12-26 wifigdańsk" obwiniając kobiety to tak jakby obwiniało się ofiaty g***tów,bo mialy krotkie spodniczki i same sżły przez park,to się należało.-->wiesz co ja miałem takiego nauczyciela który pracował w firmie ochroniarskiej, bo chodziłem jakiś czas do "technik ochroniarz" i mówił do uczniów te swoje "hohrały":D że dziewczyny się ładnie ubierają na dyskoteki, a później narzekają że się chłopaki czepiają.Więc widzisz mamy takie społeczeństwo, zacofane poglądy. Ale równie dobrze można powiedzieć że ten co sam szedł i został pobity i nie umiał się obronić, też był sobie winny.Albo bicie tych co byli w klubie dla gejów, bo i to gdzieś słyszałem że chcą takich bić. Ale czy kobieta ładnie się ubierając ubiera się dla siebie,czy dla mężczyzn?