Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemowlak 4 miesiace i prawie 9kg na mm to duzo

Polecane posty

Gość gość

? synek kuzyna..moim zdaniem kolos..ale moze sie myle

Gość goscinnaaaa
2,3 kg nadwagi bez paniki

Gość gość
nie panikuje

Gość Panienka z okienka 38
bardzo dużo. Mój syncio ma 6,5 miesiąca, jest na mm od początku i teraz waży 8200g.

tak, to dużo......... do noszenia :D moja w tym wieku waży sześć kg z kawałkiem. ale nie je dużo

Gość gość
Powiem, że Mój synek też był niezły klopsik :) ja uwielbiam takie pulpeciki :)

Gość gość
urodzil sie 4100

Gość gość
A ja wiem schudnie. Mój 3 miesiące ważył 7.5 kg a urodził sie 3.750. Teraz niejadek 2 lata i 8 miesięcy 13 kg. Bez komentarza.

Gość gość
o rany... ale kolos... współczuję matce dźwigania... :-/ Mój synek za 3 tygodnie kończy roczek, waży ok 9100-9300 (rano mniej, wieczorem więcej) i uważam, że sporo waży...

roczne dziecko i 9 kg wagi? to jakieś pieprzone provo :O (do gościa wyżej)

Gość gość
a i dodam, że od 3 tygodnia dziecko było tylko na mm, od ok 7 tygodnia mleko na noc zagęszczane kleikiem ryżowym (oprócz nutritonu), żeby nie ulewał (bo ciągle się zdarzało i ja spać z nerwów nie mogłam). Od 3 miesiąc i 3 tygodnia wprowadzane inne posiłki. Dziecko uważam jadło dużo, apetyt miało, ale szybko nauczyłam go, że w nocy się nie je. Więc teraz waży, jak pisałam, trochę ponad 9kg. Pamiętajcie.. ze co prawda dziecko na przełomie 4-5 miesiąca powinno podwoić wagę, a gdzieś tak w 8-9 potroić, ale to dotyczy dzieci ze średnią wagą, czyli 3,3-3,6. Jeśli dziecko przy urodzeniu ważyło mniej, może przybrać więcej (by nadrobić), jeśli waga przekroczyła 4 kg, powinno zdecydowanie mniej przybierać..

Gość wifigdańsk
na mm się szybciej przybiera niz na kp.

Gość gość
Do goscia 00:11 nieprawda! Na to nie ma reguły. Syn karmiony był tylko piersią i w wieku 3 miesięcy ważyć 7600. Córka tylko na mm i w tym samym wieku ważyła 5200. Urodzili sie z prawie taka sama waga.

Gość gość
Jakie prowo... sama jesteś prowo... mówię, że za 3 tygodnie synek kończy roczek i waży trochę ponad 9 kg (9100-9300)- rano mniej , wieczorem więcej. To takie dziwne? To jest normalna waga!! Wg Ciebie dziecko nie może ważyć ciut mniej niż 9,5 kg na rok? Tyle waży mój syn i chudy nie jest.. ma jeszcze sadełko na udach, wystający troszkę brzuszek. Jada normalne zupy (rosół, pomidorowa, ogórkowa, krupnik, kalafiorowa, z burakami), drugie dania mu też gotuję sama (ziemniak/ryż, mięso, gotowane warzywa) lub daję gotowe, raz dziennie pije mleko z dodatkiem kaszki, je kanapki (wędlina, twaróg, pasta jajeczna, pomidor, ogórek,czerwona papryka) na kolację je kaszkę bez cukru z bobovity, je deserki, owoce, jogurt naturalny. Pije wodę, nektary, soki. _ A żeby Cię jeszcze bardziej zdziwić, to napiszę, że chodzę z małym na zajęcia dla maluszków, na których jest dziewczynka kilka dni starsza.. i nie waży nawet 8 kg. Jest malutka i drobna.. takie piórko :) Jak ją wzięłam na ręce, to mój przy niej, to klocek. Więc mi nie mów, że roczne dziecko nie może ważyć ok 9 kg

Gość gość
Nie prawda... uważam, że to na piersi więcej się przybiera..bo matka daje cycka co chwilę: jak głodne, jak marudzi, jak stęka, jak zapłacze.. i dziecko tylko je, je, je... a butelkę (nieważne czy z mm czy ze swoim mlekiem!) podaje się co 2,5-3,5 godziny i dziecko ma unormowane pory posiłków.... Jakoś ja znam dużo dziec****ersiowych, które bardzo szybko przybierały na wadze i dużo butelkowych (w tym pijące odciągnięte mleko mamy), które bardzo słabo przybierają na wadze).

Gość gość
mój syn obecnie waży niecałe 10 kg, urodził się 2800 a ma 11 mcy i 2 dni ;) jeśli się urodził ponad 4 kg to w sumie nie ma co się dziwić, mój jak kończył 3 mce ważył równo 5800

Gość wifigdańsk
26.12.13 owszem matka daje cycka co chwila ale jaki jest sklad z cycka a jaki sztucznego mleka? z cyca to same witaminy itd a mm jest głownie po to by jaknajszybciej zapchac dziecko byle czym.

Gość gość
Moj synus 10 miesiecy wazy 7,850kg!

Gość gość
Dns, są dzieci które nie waza pp 15 kg na roczek! Moja 9500 a ma 16 miesiecy

Gość gość
Myślę że to sporo. Moja na mm ma pół roku waży 8kg. Urodziła się 4050

Gość gość
Mam dwoje dzieci które przekroczyły granicę 10 kg dopiero po 2 latach w tym dziecko wszystko jedzące. No ale ja traktuję dzieci jak ludzi a nie małe tuczniki do zapchania butelką. Jeśli karmienie tego 9kg dziecka nie wynika z dużych błędów żywieniowych a z fizjologii, to na pewno wyrośnie z tego, gorzej jeśli matka pchania w niego zbyt duże ilości jedzenia.

Gość gość
Wifi nie masz racji. Moj jadl z piersi i mm takie same ilosci. Wiem bo z piersi odciagalam. Na piersi ladnie przybieral,adekwatje do wzrostu,wygladal jak normalne,zdrowe niemowle. Musialam przejsc na mm,dziecko jadlo ilosciowo tyle samo i zaczelo chudnac w oczach. Rozsl wzdluz a z waga nie nadazal. Teraz jest strasznie dlugi i chudy. Powinien wazyc z 2 kg wiecej conajmniej.

Gość gość
to jest naturalne, że później dziec**przybierają mniej i jeszcze więcej spalają, bez względu na sposób karmienia, wyjątkiem jest jeśli dziecko jest faszerowane posiłkami stałymi.

Gość panna kropka w paski
A moj maluch ma 3 miesiace i wazy 5300 i sie martwie o niego ze za chudy jest. Kp a najnizsza waga to 3300 :-(

25.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość o rany... ale kolos... współczuję matce dźwigania... :-/ Mój synek za 3 tygodnie kończy roczek, waży ok 9100-9300 (rano mniej, wieczorem więcej) i uważam, że sporo waży... xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx myślę, że czas zacząć go odchudzać :O

Gość gość
Dziecko na rok potraja wage. Jak urodzilo sie ponizej 3 kg to 9 kg to wyczyn. A jak jeszcze jest do tego krotki to ma szanse byc pulpetem. Ale ja u swojego mierzacego 80cm niemowlaka za 3 miesiace spodziewam sie wagi 12 kg. I tak bedzie dopiero w sam raz biorac pod uwage ze jeszcze i zdluz pewnie podrosnie.

Gość gość
" gość to jest naturalne, że później dziec**przybierają mniej i jeszcze więcej spalają, bez względu na sposób karmienia, wyjątkiem jest jeśli dziecko jest faszerowane posiłkami stałymi." Dziecko mniej przybiera z czasem ale utrzymuje sie na stalym centylu. Zreszta bylo w wieku gdzie mialo przybierac wciaz duzo. A mimo,ze byl dlugi,nie miescil sie w siatce a wagowo byl na 90 centylu to po przejsciu na mm spadl ponizej 50 centyla. A tak nie powinno byc. Urodzony na gornym centylu powinien w nim zostac. Tym bardziej,ze jest dlugi. Siatki centylowe zakladaja mniejsze przyrosty w wieku pozniejszym.

Gość gość
dns sama się odchudzaj....nie pomyślałaś, ze piszę o stosunku wagi do wzrostu? W siatce centylowej jest wyżej z wagą niż ze wzrostem.. więc mógłby ważyć o te pół kilograma mniej.. ale teraz z wagą znacznie przystopował i wyciąga się, więc lada moment zrzuci to "sadełko", które mu zostało na udach.. i będzie szczupłe, zdrowe dziecko!!! A nie jakiś tucznik.

Gość gość
kolos. moja ma 6miesięcy i waży 6300 :) jest na cycku + zaczynamy od pół miesiąca wprowadzać pokarmy stałe