Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bella90

RE dlaczego przeciętni ludzie zarabiają po Polsku a rząd zarobki ma europejskie

Polecane posty

Nie rozumiem, skoro realne zarobki Polaka to zwykle 2000 zł ( w większych miastach) to dlaczego w rządzie , senacie, sejmie, zarabia się krocie???? Dlaczego oni nie oszczędzają??? Ich zarobki są nieproporcjonalne, jest ich za dużo i tak nic nie robią, prócz rozkradania pastwa??? Dlaczego my na to pozwalamy????

Gość gość
No to nie pozwól....:D:D:D

Nie pozwalam, wyjeżdżam z kraju, ale denerwuje mnie to, że jedynie takie wyjście istnieje. Bo co tu mnie dobrego czeka? Psie zarobki?

Gość psy szczekaja karawana jedzie
"Lepiej zrozumieć mało, niż zrozumieć źle" A. France

Gość gość
Tez tego nie rozumiem, zarobki poslow powinny podlegac referendum. Ja sie nie zgadzam, zeby jakis ciec z rzadu mial 10 000 za nasze podatki. Nam sie abiera polowe pensji, a tez chcemy miec cos z zycia. Nic nie mamy, kredyty, strach ze nie splacimy , brak gwarancji stalej pracy. Pogonic tych darmozjadow bezczelnych

Gość gość
demokracja prawie niczym nie rożni się od komunizmu

Gość gość
Polskie zarobki odpowiadają mniej więcej temu, w jakim stanie jest polska gospodarka.Będzie w takim stanie jak np niemiecka to i zarobki będa w takiej wysokości jak tam.Ale na to potrzeba jest wiele lat pracy i wyrzeczeń... I w żaden sposób tego się nie przeskoczy.Nie pomoże na to żaden rząd bo prawa ekonomiczne sa nieubłagane.

Gość gość
rzad nie ma zarobkow europejskich a tym bardziej swiatowych. Byl kiedys atrykul z porownaniem zarobkow, alurat nasi w porownaniu ze swiatem ( i to nawet z krajami biedniejszymi niz Polska) zarobki ma groszowe,

Gość gość
K***a garnitury sobie kupuja za kilka tysiecy, bo musza wygladac. Ja tez k***a musze wygladac, kogo to obchodzi. I tak wygladaja w tych garniturach jak buraki, bo buraka zawsze poznac nawet w najdrozszych ciuchach

Powinniśmy wyjść na ulicę, sprzeciwić się, wszyscy razem, Zmienić Polskę, aby dało się dam wreszcie normalnie żyć. Teraz co mamy ? Musimy wyjeżdżać, bo nie stać nas na zycie we własnym kraju, dobre

Gość gość
Pogonic tych darmozjadow bezczelnychxxI co to zmieni? :Dxxxdemokracja prawie niczym nie rożni się od komunizmuxxJak widac nie masz pojęcia o tym, o czym piszesz. Poczytaj trochę i nierób sobie i rodzinie wstydu wypisując takie bzdury publicznie.

Gość gość
Zmienić Polskę, aby dało się dam wreszcie normalnie żyć.xxxNapisz parę konkretów co zmienić i w jaki sposób....

Gość gość
To niech ich zarobki tez odpowiadaja temu jak wyglada gospodarka. Gospodarka zalezy tylko od politykow. Poza tym skad wiesz jak zyja? Moze udaja biednych, a moze maja domy na Florydzie czy Maiami

Nie obrażajcie siebie nawzajem. Nie jest dobrze, chyba nikt nie zaprzeczy??? Nie dajcie sobie wciskać, że to naturalny bieg rzeczy, jak ma być kiedykolwiek dobrze w pl, skoro nie ma polskiej produkcji, przemysłu? I tak mają za wysokie zarobki. Może nie te realne, ale nie martwcie się, nadrobią premiami i bonusami, przywilejami, łapówkami....

Gość gość
Gospodarka zalezy tylko od politykow.xx:D:D:D

Gość gość
Spadaj szatyn

Gość nierealnawrecz
A gdzie dokładnie chcesz wyjechać? ;) Myslisz,że to tak łatwo opuścić ojczyźnie? W jakim zawodzie pracujesz? Powinnaś się zastanowić. W Polsce masz pewnie znajomych i przyjaciół, rodzinę. Nie trudno będzie Ci to opuścić? Zarobki w PL są jakie są, trzeba sobie poradzić

Gość gość
Zmienić Polskę, aby dało się dam wreszcie normalnie żyć. x x x Napisz parę konkretów co zmienić i w jaki sposób....

Gość gość
A od kogo? To sie nazywa interwncjonizm. Dadza ci nizszy Zus zebys mogl zalozyc firme i co z tego jak po roku ja zamkniesz. Podatki, fiskalizm, brak swobody w prowadzeniu dzialalnosci

Gość gość
Zlustrowac kazdego polityka, ktory ma niskie zarobki i duzy majatek

Gość gość
ktoś kto napisał że demokracja i komunizm to to samo ma w głowie siano i pustkę totalną lub po prostu brak wiedzy ;/ więc poczytaj człowieku popytaj starszych od siebie ludzi bo fakt że ty jesteś w gimnazjum i nie rozróżniasz komunizmu od demokracji nie znaczy że inni nie rozróżniają kapuściana głowo

Moge podać całą listę konkretów. Zaczynając od obniżenia zarobków pracowników ministerstw, rządu, poprzez redukcję ilości stanowisk, optymalizację czasu pracy, po udogodnienia dla prowadzących jednoosobowe działalności, wspieranie małych przedsiębiorców.... Tylko po co mam się produkować , skoro i tak mnie wyśmiejesz? Powiesz, że się nie da.... Dać się da, trzeba chcieć a nie jojczeć.

Gość gość
Przypomnijcie sobie Kopacz jak szybko oddala 40000. Ciagle premie i nagrody, a czy ludziom zyje sie lepiej, czy gospodarka sie rozwija? Gowno sie rozwija tylko obcy kapital

Gość gość
Ooo dawno nie widziałem tego nawiedzonego kretyna shatyna :D

Dobrać się do KK, niech też płacą podatki, mają kasy fiskalne, dlaczego niby nie? Przeciez to w tej chwili zwykła instytucja, która chce generować jak największe zyski przy minimalnych kosztach.

Gość gość
Tylko po co mam się produkować , skoro i tak mnie wyśmiejesz? Powiesz, że się nie da.... Dać się da, trzeba chcieć a nie jojczeć.xxGdybyś podawał coś co jest realne to bym cie nie wyśmiewał.Ale sorry... To co piszesz nie ma szans bytu.Pomyśl.Obniżenie płac w ministerstwach spowoduje , że do pracy będa przychodzić jeszcze gorsze miernoty a więc... Tak! Brawo!Będzie jeszcze gorzej.

shatyn. 24 lata przemian. Zaciskanie pasa i wyrzeczeń to mało? Rozwalony przemysł,rozsprzedany majątek i gigantyczny dług, kto to zrobił jak nie politycy. Za takie rządzenie powinno się zamykać w więzieniach.

Niech będzie i obcy kapitał, niech będą troszkę niższe zarobki w Polsce, ale bez takich przepaści jak w tej chwili. NA razie jadę na próbę do innego kraju, jak mi się uda zostanę, i jeśli w Polsce nic się nie zmieni , nie wrócę:) jestem tak samo wartościowa jak każdy inny Europejczyk i nie widzę powodu, abym musiała pracować za marne 2 000 , w kraju który sam sobie szkodzi, (politycy) Polityka destrukcyjna. Tak bym to określiła. Ciekawe kiedy znikniemy z mapy.] I spokojnie, nie martw się o mnie, jak znajde to czego szukam to nie wrócę....

Gość gość
Kosciol Katolicki wie jak jest ciezko, i neszcze lapy wyciaga po pieniadze z naszych podatkow. Powinien byc osobny, dobrowolny podatek na kosciol, i to nie odpis 1%, bo to tez pozbawi panstwo pieniedzy.

Gość gość
A teraz dobra rada. Zanim coś napiszesz to pomyśl.A teraz zgodnie z radą kogoś wyśmianego, spadam.