Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bella90

RE dlaczego przeciętni ludzie zarabiają po Polsku a rząd zarobki ma europejskie

Polecane posty

Gość nierealnawreczz
Ja tam nie widzę sensu w Twoich poglądach.. Jak trak krytykujesz polskie zarobki, to po prostu stąd wyjedź,a nie się tu wypowiadasz. Niektórym się udało i zarabiają dobrze. Jednak odejscie z kraju niesie za soba wiele konsekwencji, zerwanie kontaktu z rodzina, bycie w obcym kraju... chcesz tego?

Gość gość
Jakos sa kraje gdzie politycy zarabiaja srednia krajowo- Trzeba byc tylko moralnym patriota a nie gnojem ze wsi pazernym na kase i wplywy

Gość gość
shatyn. 24 lata przemian. Zaciskanie pasa i wyrzeczeń to mało? xxNo to porównaj to co było 24 lata temu do tego co jest obecnie.Wyjrzyj na ulicę, wejdź do pierwszego lepszego sklepu który teraz, nawet taki mały osiedlowy, wygląda jak Pewex 24 lata temu.I przestań bzdurzyć.

Gość gość
Wszystko cudze, sklepy niepolskie, ciuchy z Chin', zarcie z Chin. To ma byc dobrobyt? To atrapa dobrobytu

Gość gość
Demokracja faworyzuje idiotów przy korycie dbających o coraz większy budżet i wyższe wydatki państwa kosztem ciężko pracujących na ten burdel podatników

Czy ja mam inne wyjście? Widzę, że inni wyjechali, dają sobie radę, nie chcą wracać, to czemu mi ma się nie udać? Nawet jeśli wrócę, to co w tym złego? Na pewno nie podejmę już nędznej pracy za 2 000 czy mniej. Jesli mieszkacie w Warszawie, czy innym większym mieście, może i nie macie powodów by narzekać, bo za granicą więcej nie zarobilibyście.... Ale jak ktoś mieszka w Pcimiu i koszty utrzymania ma wysokie a zarobki nieproporcjonalnie niskie, nie ma o czym dyskutować. O mnie się nie martwcie ;) Rodzina, założę swoją. Przyjaciół i tak tu nie mam .

nie rozumiecie jednego nasza gospodarka konkuruje tylko ceną za towar nic inowacyjnego nie produkujemy. Stąd musimy konkurować z Chinami Indiami. Już produkcja małego agd w PL jest tylko o 10-15% droższa niż w Chinach. Na nasz plus transport z PL na zachód szybko a z Chin transport to ze 2-3 miesiące płynie. tak macie odpowiedź czemu zarabiacie.

Gość gość
Frament z programu KNP-JKM IV. Gospodarka 1. Radykalnie uprościmy i obniżymy podatki; zniesiemy PIT, CIT oraz podatki od darowizn i kupna-sprzedaży –w celu radykalnego obniżenia kosztów i uproszczenia funkcjonowania przedsiębiorstw. 2. Obniżymy akcyzy do granic dopuszczanych przez UE. Po likwidacji podatków dochodowych wpływy z VAT drastycznie wzrosną, jednak minimalny VAT (15%) jest narzucony przez UE. 7. Zlikwidujemy wszelkie agencje celowe. 8. Pozwolimy firmom działać bez wymaganych w obecnej sytuacji pozwoleń, licencji, koncesji, etc. 9. Zrównoważymy budżet – zaprzestaniemy zadłużania państwa (budżety bez deficytów), nie dopuścimy do życia na koszt przyszłych pokoleń; naszym dzieciom i wnukom chcemy zostawić sprawne państwo zamiast ogromnych długów.

Gość gość
Bo nie ma pieniedzy na wdrazanie nowych technologii. Polska produkuje rzeczy niskoprzetworzone. Napedzane tania sila robocza.

Gość nierealnawreczz
Realnie normalny Polak zarabia ok.2 tyś. Niektórzy nie mają majątku,ani domu i jakoś sobie dają radę. Nie wiem jak to jest z Tobą, lecz jeżeli masz chęć poznać nowy kraj, nowych ludzi... to zrób jak uważasz. Jeżeli mówisz,że chcesz wyjechać to, to zrób! Najlepszy wiekiem na takie decyzje to 20-30 lat. Wtedy ludzie się kształcą, poznają życie w biznesie, uczą się życia. Pamiętaj,że trudno jest wyjechać do obcego kraju.. no chyba,że masz tam jakąś rodzinę? Jak jedziesz w ciemno to nic z tego nie wyjdzie. Musisz mieć jakiś start w życiu. Pozdrawiam :)

Gość gość
Rząd jest powołany przez lud i powinien służyć ludowi, a nie wykorzystywać! Prosty z tego wniosek, że w naszym rządzie zasiadają ludzie - politykierzy, bo politykami nie można ich nazwać, którym ważna jest własna kieszeń. Zwykłego człowieka, za najmniejsze czasem, nieświadome przestępstwo ze skóry omal nie obedrą, skazują i nie ma zmiłuj się, a oni rozprowadzają między sobą nasze podatki, jak własne pieniądze. Dopóki będziemy pozwalać na to, my nigdy nic nie osiągniemy, oprócz politykierów i oszustów, których NALEŻY za to rozliczyć i wyciągnąć sankcje.

tylko że niskie zarobki wymuszają bardzo dużą emigrację. Za parę lat nie będzie komu tu pracować. A nie zanosi żeby emigranci do nas walili drzwiami i oknami. Nie jesteśmy atrakcyjni ani zarobkowo ani pakietem socjalnym.

Gość gość
no nie wiem w ogole nie rozumiem ale czasami tak jest i po prostu no tak wtedy wychodzi to wszystko na slicznie czy cos 👄 www.youtube.com/watch?v=ssL9_u-4v7k

Gość gość
Nie wiem czy zdajecie sobie z tego sprawę, ale w Polsce mamy już 4 miliony nieproduktywnych pracowników państwowych na których idzie ogrom kasy podatników aby ich utrzymać

Gość gość
A to nierealna to co znów za pomyleniec? Ktoś temu płaci czy ona poważnie taka pomylona

nieproduktywnych masz urzędników,polityków,mundurowych emerytów a teraz policz ile masz ludzi którzy na nich robią. Ubywa pracujących efekt będzie taki że niedługo ten system się zawali...

shatyn. Ty sam z siebie robisz durnia. Ty różnicę na ulicach i w sklepach mi pokazujesz? Pokaż mi tę różnicę w dochodach najniższych zarabiających. W miejscach pracy. Ja osobiście w moim zawodzie zarabiałem w przeliczeniu na dzisiejsze około 5 tys. A teraz na tym stanowisku zarabia się niecałe 3.

Gość gość
zbiurokratyzowany socjalizm odstrasza co mądrzejszych więc uciekają tam gdzie są niższe podatki

Gość gość
Shatyn włącz tvn :classic_cool:

Gość gość
Polska to biedny kraj. Przed wojna zaczela sie niesamowicie rozwijac, powstal cop, bylismy najszybciej rozwijajacym sie krajem. I co ? Weszly Niemcy, potem ruski i komunizm. A teraz splacamy dlugi i zyjemy na kredyt

Gość gość
Polska równa się komuna 4ever.

prywatyzacja rozkradziono majątek państwowy. popatrzcie skąd jak grzyby po deszczu pojawili się u nas milionerzy. Skończyła się prywatyzacja która łatała dziury w finansach państwa. Teraz te dziury łatają pożyczając od banków kasę i tak rosną długi.

Gość gość
Polska od wieków wieków = przeżryjmy i przepijmy państwowe pieniądze, a lud niech nas robi.

Przed wojną była dużo większa bieda niż teraz. Było bardzo dużo analfabetów ,energię elektryczną mieli tylko w miastach na wsi jeszcze przy lampach naftowych siedzieli domy były kryte strzechą buty to był luksus. COP i inne inwestycje to była kropla w potrzebach.

Gość gość
ktos pisal o zarobkach. dzisia zarabiam ok 3 tys. tj ok 100 dolarow. 24 lata temu zarabialem ok25-30 dolarow spodnie w pewexie kosztowaly 20 dolarow. widzisz arecki roznice????

Gość gość
moge placic podatki, na rozwoj, drogi, innowcje ale noe na premke tych tlusciochow. Jedna premia to jest poltora roku pracy jednego czlowieka

gdybyśmy w powojennej Polsce mieli takich polityków, to dalej mieli byśmy wioski bez prądu, drewniane stare zagrody i analfabetyzm

Gość gość
Bylab beda ale sie rozwijalismy w niesamowitym tempie. A teraz sie nie rozwijamy

Gość gość
poprawka. ok 100 dolarow

Gość gość
Prawdziwy rozwój zaczął się od dekady Edwarda Wielkiego. Wystarczyło tego na 25 lat grabieży, niszczenia i kupczenia. Zostały już tylko lasy...