Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CO SĄDZICIE O INTERCYZIE KTOŚ TAKOWĄ PODPISAŁ

Polecane posty

Gość gość

? Co tak szczerze myślicie o podpisaniu takiego dokumentu?

Gość gość
to brak szacunku i milosci ze strony oferującego taki podpis;/;/

Żeby ją robić to trzeba sporo mieć :D :P W każdym razie jeśli jedna ze stron jest obrzydliwie bogata,druga biedna to nawet się nie dziwię takiego kroku. Bo po co się z byłym dzielić czymkolwiek skoro samemu się do tego doszło ? Ale jeśli dwie strony się na to godzą,to w czym problem ?

Gość gość
Tak, ja podpisałam i uważam, że to bardzo dobra rzecz. Dzięki temu uniknęłam nieprzyjemnej walki o majątek po rozwodzie, po prostu sprawa majątku była z góry roztrzygnięta. Ktoś, kto twierdzi, że to poniżające, brak szacunku, zaufania itp. po prostu jest naiwnym gołodupcem, który chciałby wydoić partnera. Jeżeli kochasz, to nie widzisz problemu w tym, że druga strona chce chronić swoje i Twoje interesy.

Gość gość
brak szacunku i miłości? a co ma do pieniędzy szacunek czy miłość? :D Widać, że chapiesz pełnymi garściami z męża i jest to dla Ciebie wyznacznikiem. Intercyza to w dzisiejszych czasach bardzo dobre i jedyne słuszne wyjście, żeby później nie zostać z ręką w nocniku :D

Gość gość
O braku szacunku piszą te co nic nie mają i żerują na partnerach. Jeżeli facet Cię kocha to podpisze, a jeżeli nie to lepiej dowiedzieć się przed ślubem, niż wszystko stracić i potem zmądrzeć. Milość miłością, ale myśleć też trzeba, a nie płakać nad rozlanym mlekiem.

Gość co do intercyzy
Ja bym sie bała bo np mamy razem dziecko, mąż chce intercyzy, podpisujemy i on po jakimś czasie idzie sobie do innej. Nie wyobrazam sobie, bo za coś takiego powinien normalnie odpokutować kasą zdradzonej żonie! A nie smiać się jej bezczelnie w twarz... Ja tak sądze

Gość gość
Jak to odpokutować kasą? :D Puknij się w łeb. Uważasz, że słuszną karą za zdradę będzie wydojenie męża? Nieźle. hahaha

Gość co do intercyzy
Jak najbardziej powinien każdy taki facet

Gość gość
Może mnie wyśmiejecie, ale jak to w ogóle wygląda? Idziesz do notariusza i spisujesz co masz? czy jak? ;D

Gość gość
Istota malzenstwa jest m.in, to, ze majatek, ktorego dorabiacie sie w trakciE jego trwania jest wspolny, to jest wziecie odpowiedzialnosci za drugiego czlowieka. Ja mowie intercyzie nie, chyba ze jeden z malzonkow prowadzi dzialalnosc gospodarcza, to wtedy intercyza mozna zabezpieczyc w jakis sposob majatek, w razie W. My z "mezem" akurat z tego powodu nie bierzemy slubu. On prowadzi firme, wzial kredyt inwestycyjny. Mieszkanie, ktore mieszkamy jest w polowie moje, a w polowie jego mamy, ruchomosci kupujemy wszystkie na mnie itd. On formalnie ma swoja firme I dlug wobec banku.

Gość gość
gosciu z 21:43 nie ma potrzeby tworzenia "listy" posiadanych dobr. Nieruchomosci itp wartosciowe "rzeczy" kupujesz i masz akt wlasnosci na siebie. Jezeli powiedzmy masz teraz mieszkanie, po slubie sprzedajesz i kupujesz inne to po podpisaniu intercyzy pozostaje ono Twoja wlasnoscia. Bez intercyzy staloby sie majatkiem wspolnym (tylko to nowe! dobra posiadane przed slubem pozostaja Twoja wlasnoscia po slubie rowniez bez intercyzy)

Gość gość
ja tez sie zastanawiam, troche mam a maz mial kiedys dlugi, byl mlody no ale jednak

Gość gość
no i to jest moje i jego 2 malzenstwo a planujemy budowe domu za moje pieniadze

Gość gość
JA MAM 2 MIESZKANIA I PRAWDOBODOBIE 3za chwile zarabiam super moj partner nie ma nic , nawet zero szczednosci/darujmy sobie slowa o nieudacznictwie bo ja to wiem hahah7tylko dlaczego ja mam nei podpisac?/ i co za rok dwa 10 jak sie rozstaniemya aw trakcie malzenstwa ja kupie nastepne???mam dzielic??z jakiej racji??? to zabezpiecznie i tyle:)

Gość LOLKA67YU
JA MAM 2 MIESZKANIA I PRAWDOBODOBIE 3za chwile zarabiam super moj partner nie ma nic , nawet zero szczednosci/darujmy sobie slowa o nieudacznictwie bo ja to wiem hahah7tylko dlaczego ja mam nei podpisac?/ i co za rok dwa 10 jak sie rozstaniemya aw trakcie malzenstwa ja kupie nastepne???mam dzielic??z jakiej racji??? to zabezpiecznie i tyle:) NIE PIERWSZY I NIE OSTATNI:)

Gość gość
Ja też podpisałam i nie widzę w tym nic dziwnego.

Gość gość
ja podpisalam, gdyz wiedzialam, ze z czasem odziedzicze majatek warty blisko miliona zlotych. Nie chcialam jednak (co wiedzialam od poczatku) majatku tego zostawic, ale pewna czesc sprzedac i w cos zainwestowac. To w co mialam zainwestowac pewna czesc mialo mi przynosic spore dochody co juz by sie wliczalo do wspolnego majatku. Niestety gdy w gre wchodza tak duze sumy to intercyza byc musi. Moj maz tez ma swoje oszczednosci spore i absolutnie nie chcialabym na tym reki polozyc, bo wiem, ze zbieral te pieniadze na pewien cel i spelnienie swojego marzenia. P.S wiem, ze moze tutaj kwota milion zl brzmi abstrakcyjnie, ale chce tylko podkreslic, ze zadna milionerka nie bylam i nie jestem, zyje na normalnym zwyczajnym poziomie.

Gość gość
Ponawiam temat. Czy intercyza się opłaca?

Gość gość
Ja uważam, że w niektórych przypadkach intercyza to naprawdę dobry pomysł. Sama z mężem przed ślubem podpisałam i oboje tego nie żałujemy. Była to nasza wspólna decyzja. Ale mają w planach cos takiego warto poszukać odpowiedniego notariusza. My skorzystaliśmy z http://www.notariuszantkowiakirena.pl/ z Poznania. Spotkaliśmy tam rzetelną i doświadczoną Panią notariusz. Wszystko przebiegło bardzo szybko i sprawnie.

Gość gość
a ja podpiszę, bo nie chce aby mi face w razie czego przetupał majątek który odziedziczyłam od rodziców przed ślubem,. Dla was biedaki to jest coś niemożliwego, ale teraz w dobie zmiany partnerów i u bogatych to norma.

Gość gość
ja podpisalem,bo zarabiam. Moja żona nigdy nie pracowała, do tego jest podatna na kredyty i ma komornika.Jakbym nie mial intercyzy to komornik zabralby wszystko , a mamy małe dziecko.Teraz moze nam naskoczyć hehe, nawet nie wie gdzie ona mieszka.Kochamy się oczywiscie i dzieki tej umowie mamy wszystko. Długi trzeba splacac,ale jak bank wciska kredyty osobie bezrobotnei i bezdomnej to teraz ma za swoje i kasy nie odzyska.