Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A s i u l a

Rodzice domagają się wnuków

Polecane posty

Gość A s i u l a

Pewni już był tak temat, ale chciałabym usłyszeć co myślicie o sytuacji takiej jak moja. Otóż wczoraj skończyły się Święta, które były chyba najgorszymi dla mnie jak dotąd ze wszystkich które przeżyłam. Mam 26 lat, mój mąż tak samo i jesteśmy 3 miesiące po ślubie. Jestem jedynaczką i moi rodzice nie mogą doczekać się wnuków, a że mają tylko mnie to wszystko skupia się na mnie. Podczas 1. dnia świąt moja matka wyskoczyła z tekstem, że ona nie wie na co my jeszcze czekamy, że nie staramy się o dziecko. Nie wspominam nawet o wigilijnych życzeniach, które wszystkie brzmiały tak samo: "żeby w tym roku był dzidziuś". Normalnie juz nie mogę tego wytrzymać. Z matką się pokłóciłam, bo ona nie uznaje moich tłumaczeń, że jeszcze nie czas i może po wakacjach o tym pomyślimy i w 2. dzień Świąt wróciliśmy do siebie bo już miałam dość mojej rodzinki... Im chyba wydaje się że zaraz po ślubie powinnam chodzić z brzuchem, a ja po prostu jeszcze tego nie chcę. Chcemy jeszcze trochę popodróżować, może rozkręcić swój biznes, wybudować dom i dopiero wtedy myśleć o rodzinie. W dodatku mieszkamy w innym mieście 60 km od rodziców i jak będzie dziecko to ja z nim zostanę całkiem sama, bo teściowa bywa w kraju sporadycznie, a rodzice jeszcze pracują. Odnoszę wrażenie że dla nich moje dziecko byłoby niedzielną rozrywką i powodem do pochwalenia się znajomym, a ja przez pozostały czas byłabym pozostawiona z nim sama sobie, bo mąż musiałby pracować żeby nas utrzymać.... Niech ktoś mi doradzi co mam z tym robić :(

Gość gość
że tez komuś chce się wymyslac takie bzdety

Gość gość
Róbcie swoje po prostu. Nikt nie ma prawa mówić Wam, kiedy macie postarać się o dziecko. A na takie chamskie i prymitywne teksty nie ma chyba jakiejś metody. Możesz jedynie powiedzieć matce, że nie będziecie do nich przyjeżdżać, jeśli takie pytania będzie zadawać.

Gość gość
też jestem jedynaczką, mam 23 lata, mam faceta. I nie zamierzam mieć dzieci NIGDY, a już na pewno nie na czyjeś życzenie :D Jak się nudzą to niech sobie kupią szczeniaczka :D Na nastepne świeta kup im yorka!! :D:D:D To ulubiony pies emerytów :D

Gość gość
Powiedz im że nie chcesz mieć dzieci i nie będą mieć wnuków.

Gość gość
Masz 26 lat i się pytasz co masz robić w tej sytuacji?To żart chyba:O. Przecież to logiczne,że żyjesz tak jak chcesz i to Twoje życie i układasz je jak C****suje.

Gość gość
masz racje, dziecko ma byc dlatego ze mamusia i tatus tego chca a nie dziadkowie, nie rozumiem twojej matki, nie daj soba mninipulowac, mi sie wydaje sie jestes rozpuszczona jako jedynaczka, to ma byc twoja decyzja a nie twojej matki, tak wybuduj dom ,rozkrec interes . wkurzaja mnie takie osoby jak ty ze musisz pisac na forum , nie masz swojego rozumu, powinnas miec dziecko kiedy ty bedziesz chciala a nie twoja matka,

Gość gość
jakis czas temu pisala tu taka jedna ze zaszla w ciaze na namowa rodzicow, bo rodzina chciala i obiecala pomoc, teraz rodzina nie pomoga i autorka byla zrozpaczona bo nie chciala tego dziecka, nie czytalam calego tego watku,ale mozesz go odnalezc, matce kup psa i odizoluj sie od niej bo widac ze jest toksyczna matka, to ma byc twoja decyzja