Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Buli221

Praca za granicą a mieszkanie

Polecane posty

Gość gość
ewentualnie można się ubezpieczyć w polsce ale nie wiem czy wszystkie firmy na to pozwalają raczej agencje narzucają ubezpieczenie holenderskie wiem ze jak sie nie ma znajomosci to tylko przez agencję dlatego musisz ją dobrze sprawdzić powinno ci zostać po opłatach 800-1000 euro ale jedzenie tutaj też jest bardzo drogie

Gość Buli221
Czy Holandia, to nie koniecznie. Biorę pod uwagę wszystkie kraje, oczywiście raczej te z językiem angielskim. Holandia, Dania, Szwecja, Norwegia, Anglia. Co do pracy dużych wymagań nie mam. Rozrywkowy raczej nie jestem, więc tego co zarobię to nie przepiję ani nie prze bawię. Ciężkiej pracy się nie boję ale też wszystko do pewnych granic. Ogólnie warunków bytowych tez nie wymagam jakiś wielkich. Wystarczy mi łóżko, dostęp do Internetu i trochę prywatności i spokoju.

Gość gość
a poza tym kucharz to bardzo dobry zawód może i bys znalazł pracę w zawodzie a poza tym nie musisz wyjeżdżać od razu na stałe, jakbyś mial możliwość wyjazdu np na miesiac to zobaczyłbys jak to jest chociaz myślę że norwegia jest dużo lepsza pod względem finansowym, w Holandii wielkich kokosów nie zarobisz, chyba ze już pozniej na miejscu będziesz czegoś szukal bo więcej niż minimalna stawka malo kto płaci

Gość Buli221
Kucharze potrzebni? Przeglądając oferty nie natknąłem się na tego typu oferty. Tylko, też co do tego mojego kucharza to problem jest tej natury, że po za szkołą nie mam w tym zawodzie żadnego doświadczenia (niestety).

Gość gość
no to chyba że tak.. dobry kucharz w dużym mieście w Polsce też dobrze umie zarobić tylko kucharz kucharzowi nie jest równy

Gość Buli221
Zrobiłbym też jakiś kurs pod znalezienie pracy za granicą ale nie wiem jaki mógłby się przydać?

Gość gość
jedynie co to wóżki widlowe.. w większości to oferty pracy dla pracowników niewykwalifikowanych lub specjalistów typu elektryk

Gość 4223432432
proponuje jechać na miejsce, z odłożonymi pieniędzmi i znajomością języka i nie martwić się o takie dylematy wynajmując samemu chatę, na necie jest od groma poradników takich jak ten które c***omogą na pewno http://praca-nl.pl/poradnik/

Gość Emila

Tak, ja byłam 🙂 Wyjeżdżałam z agencją otto, to oni załatwili mnie mieszkanie, całkiem spoko było

Gość Hub

Jeśli wyjeżdżasz z agencją, to ogarniają Ci zakwaterowanie, polecam agencję otto