Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobra mama12

jak przekonać corkę

Polecane posty

Gość dobra mama12

witajcie pisze poneważ mam ogromny problem z moją nastoletnią córką . jakś miesiąc temu była dentysty ( bardzo sie bała od kąd dowiedziała sie żę ma iść do dentysty czytała konemtarze na jego temat ii oglądała jego zdjęcia na facebook. a teraz znowu musi iśc do tego dentysty bo zrobiła jej sie dziurka w zębie. i co ja mam jej doradzić aby przezwycięzyła swój lęk? dodam że do dentysty chodzi sama i nie chce aby ktoś z nią szedł. a o dentysćie ba bardzo pozytywne zdanie. mowi że jest miły i delikatny ;-) pomóżcie proszę o szybką odpowiedź

Gość wujt
powiedz jej, ze kidy wierci w zebie to jednoczesnie zaje/biscie mizia pacjentki, zwlaszcza te mlodsze

Gość gość
jako dentystko fobka powiem Ci szczerze, że im bardziej będziesz ją nakłaniać tym bardziej będziesz ją tylko wkurzać i tym mniej będzie chciała iśc do tego dentysty. Czsem trzeba się nauczyć na własnych błędach, zostaw ją w spokoju, niech jej się ząb zepsuje całkiem, jak pocierpi to już będzie wolała iść do dentysty jak tylko coś zauważy, że jest nie tak :P

Gość dobra mama12
witaj "gość " ale ona z pewnością pojdzie bo ona sama wie że trzeba iść i chodzi tylko bardzo się martwie jak ona strasznie przeżywa tą wizyta jak już wcześniej powiedziałam ciągle czyta opisy i ogląda zdjęcia dentysty, ona chodzi taka zestresopwana a ja nie wiem jak jej pomóc

Gość gość
no to jej nie pomożesz :) Jak chce iść sama to bardzo dobrze. Niestety czasem się trafia taki irracjonalny strach przed dentystą, że nawet jak się ma świadomośc, że dobry lekarz i delikatny to i tak się sra w portki ze strachu :D Niestety nie ma na to lekarstwa, trzeba się pogodzić z tym strachem!

Gość gość
powiedz ze ja tak hiper znieczuli że oprócz braku odczucia bólu prawie przysnie