Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miech mi ktoś objaśni co to jest ten gender bo nic już nie kumam

Polecane posty

Gość gość

to jest dobrze czy zle? i dla kogo i poco?

Gość gość
gender to robienie z chłopców dziewczynki. poczytaj jak chłopcy w przedszkolach są przymusowo przebierani w sukienki, mają malowane paznokcie i usta i są zmuszani do bawienia się lalkami

Gość gość
h ttp://demotywatory.pl/4201096/Komus-niezle-padlo-na-glowe

Gość gość
przeczytaj w wikipedii. Jak dla mnie nic zlego, w naszych polskich realiach nie ma specjalnego znaczenia, bez sensu ta nagonka

Gość gość nr 137
Gender to ideologia, która zakłada, że nasza płeć jest wytworem społeczno-kulturowym

Gość gość
wyjaśnienie powyższe głoszą księża z ambony Gender to jest równość płc**** prostu. Chodzi o to, aby z góry nie narzucać dziecku, że skoro jest chłopcem to może łobuzować i łazić po drzewach na przykład, natomiast dziewczynkom to nie przystoi. (wiem, że to taki głupi przykład tylko ) Chodzi o to, aby bez względu na płeć chłopiec mógł polubić na przykład gotowanie, sprzątanie i prasowanie, a dziewczynka mogła być futbolistką, albo strzelać z procy, jeśli to lubi. Każdy może zajmować się tym na co ma ochotę bez względu na to czy jest mężczyzną czy kobietą. Nie wiem, czy dość dokładnie wytłumaczyłam. Każdemu te same przywileje bez względu na płeć. I nie wyróżnianie, ze mężczyźnie wypada, a kobiecie nie wypada. Wypada kazdemu :)

Gość gość
bzdury - nikt nikogo nie ZMUSZA, raczej daje wybór.Wlasnie chodzi o to,zeby nie zmuszac chlopcow do bawienia sie tylko samochodami, a dziewczynek tylko lalkami. Ja, nie wiedzac jeszcze przeciez o gender ,jak sie okazuje, dzieci w tym duchu chowalam - syn i corka w podobny wieku mialy wspolne pólki z zabawkami , mogly wybierac , co chca , nic im nie sugerowałam. No i chlopiec i tak lalek nie wybierał. Bez sensu ta nagonka, zwlaszca w Polsce Chodzi o to, ze np w krajach arabskich uwaza sie,ze kobieta nie powinna prowazic samochodu czy ,miec prawa glosu bo sie do tego ze wzledu na plec nie nadaje. A obie plcie powinny miec te same prawa.

Gość gość
brońcie genderu a kryzys męskości nie będzie kryzysem a czymś normalnym

Gość gość
Czytałem o kibucach .Tam się okazało że drugie pokolenie wróciło z jeszcze większą gorliwością do ról tradycyjnych.Kobiety olały równość i zaszyły się w domowych pieleszach by tylko bawić dzieci i byc kurami domowymi

Gość gość
haha czyli według ciebie męskość polegała głownie na tym, że facetowi więcej wolno???

Gość gość
to kto i poco robi z tego ideologię? nawiedzone baby kościół? chyba po równo

Gość gość
kk jest przeciw gender, bo w hiererchii koscienej z zasady kobiety rownych praw nie maja - nie moga byc kaplanami, odprawiac mszy, gdyby kk poparł gender musialby wywalic u siebie wszystko do gory nogami, a do tego faceci - ksieza nie dopuszcza.

Gość gość
Przecież krKrysie traktorzyski już były.Macice im powypadały_DOSŁOWNIE.K>>>>>A równość to równość.Jesli będę pracował w hucie i wytapiał stal to chcę by razem ze mną była jakaś baba hhahahahaha

Gość gość
a kościół sobie wymyślił wroga jakim jest gender i niby z nim walczy

Gość gość
po co wy wszędzie kościół mieszacie? w genderoskich przedszkolach chłopcy są ubierani w sukienki malowani i zmuszani bo zabawy lalkami. Nie dość, że w przedszkolach uczą głównie kobiety to takie wariacje spowodują kompletne kobiecienie męskiej części społeczeństwa.

Gość gość
no i wiadomo ze to przerobi mezczyzn w kobiety i odwrotnie, to przeciez zaden przymus. Raczej równe prawa. Jeszcze nie tak dawno kobietom np nie wolno bylo studiowac, bo jakoby ich mozg sie do tego nie nadawal - i co? ie [potrafią? I przez to, ze studiuja, stały sie facetami?

Gość gość
A generalnie i tak chodzi o to żeby pedalstwo zalegalizować .

Gość gość
mila byc "i NIE przerobi męzczyn w kobiety"

Gość gość
kobiety przestały wiedzieć kim są - naprawdę

Gość gość
trakstorzystki to byl incydent, nikt kobiet do bycia traktorzystkami nie zmuszal- sprobowaly, bylo nie tak , no i szybko przeszlo.Ale to,ze moga studiowac, prowadzic samochód,maja prawo glosu to źle?

Gość gość
... nie dość że w przedszkolach uczą zwykle kobiety.. No właśnie, bo pedagogika przedszkolna to takie "niemęskie" :) Gender właśnie mówi o tym, że jeśli facet będzie chciał to studiować i być potem opiekunem dzieci w przedszkolu, to nikt nie będzie nic dziwnego widział. A póki co właśnie tak jest. Bo przecież opieka nad dzieckiem to tylko "obowiązek" kobiety :) A przebieranie chłopców w sukienki.. Fakt, że przedszkolanki z tamtego przedszkola, o ile to w ogóle prawda, trochę po bandzie pojechały. Jeśli chłopcy się przed tym wzbraniali, to nie powinno się ich zmuszać. Ale z drugiej strony nikt nie krzyczy o "przebieraniu" dziewczynek w spodnie. A jeszcze 60 lat temu było to nie do pomyślenia :)

Gość gość
do 10 26---nie był incydentem poczytaj o eksperymencie w kibucach izraelskich jakiś rozszerzony materiał.....tam właśnie chodziło o zatarcie różnic...

Gość gość
co ma studiowanie dorosłych kobiet do uczenia chłopców życia jak dziewczynka? na boga! Później mówicie o kryzysie męskości czy, że nie ma prawdziwych mężczyzn. Jak mają być jak chłopiec myśli, że jest dziewczynką? Szczególnie chłopcy mający tylko matkę to kompletny brak męskiego wzorca

Gość gość
i jest niezaprzeczalny fakt, ze kilka procent ludzi odkad swiat swiatem rodzi sie homo, jako dzieci cierpia, nie potrafia znalezc swojej tozsamosci,chodzi o to, zeby czuły sie rownoprawne, bo NIE MA jak dotad metody skutecznego leczenia homoseksualistow, askoro tak, niech maja szanse zyc w spoleczenstwie.

Gość gość
homoseksualizm to nawyk.kiedyś były poradnie odwykowe i nie było uzależnionych.

Gość gość
28.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość Jestem mężczyzną i jetem po pedagogice i pracuje w przedszkolu ale uważam, że takie praktyki to czyste zło. Sama równość czy to płciowa czy inna to coś innego niż to co wyprawia się w przedszkolach. Z jednego takiego przedszkola musiałem się zwolnić bo jak wytłumaczyłbym chłopcom, że mimo tego, że też jestem chłopcem nie noszę sukienki czy nie jestem wymalowany albo mam zarost?

Gość gość
powinniśmy uczyć tolerancji a nie mieszać dzieciom w głowach

Gość gość
NIE ucza chlopcow, ze trzeba byc dziewczynka, po prostu pokazują, jak to jest byc dziewczynka, takie jednorazowy eksperyment zamiany rol nie jest nic zlego. Czy to fajnie,ze taki dorosly juz facet nie ma pojecia, jak ugotowac zupe i sie tym szczyci? Ze hanbi go przyszycie guzika? Czy kobieta z zasady nie dotknie samochodu, bo to maszyna i nie "na jej rozum"? Zyjemy w XXI wieku!

Gość gość
Tyle krzyku u nas o gender, listy biskupow, a dajcie k o n k r e t n e przyklady z przedszkoli w Polsce, gdzie chlopcow co dzien zmusza sie do malowania paznoikci itd . Bo to juz legenda miejska.

Gość gość
KK sie boi, ze musialby wyświęcać kobiety.