Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak można w tych czasach WPAŚĆ

Polecane posty

Gość gość

Powiedzcie, bo dla mnie to niezrozumiałe. Mówię oczywiście o osobach, które wpadły totalnie a nie o tych, którzy są w związkach i podchodzą do tego w sposób "jak będzie dziecko to będzie ok". Sami sobie to ryzyko zostawiają, natomiast widzę tutaj co chwila tematy "mam 17/18/20 lat wpadłam" ale i starsze osoby się zdarzają... i płaczą, po fakcie oczywiście. Jest tyle środków antykoncepcyjnych! śmiem twierdzić, że wszystkie te osoby są pozbawione rozumu całkowicie ;/.

Gość gość
to masz smutny seks, skoro nigdy Cię tak naprawdę nie poniosło :)

Gość gość
Mozna..ja wpadlam dzis na jedna babke..ale przeprosilam..to wina telefonu..można sie zagapic.

Gość gość
Kumpel ostatnio wpadł na latarnię..ale mial dobrze w czubie juz..

Gość nriwghri
też się zastanawiam... :) cuda to jakieś :)

Gość gość
gumka może pęknąć a tabletki mogą nie zadziałać nie ma 100% metody antykoncepcji

Gość nriwghri
jakims dziwnym trafem moje koleżanki i kobiety z rodziny nie wpadają .... ciekawe dlaczego... Za to wpadają dziewczyny, ktore liczą na zamążpójście, bo bez ciąży byłyby nici ze ślubu :)

Gość gość
Smutny? faktycznie, bo jestem odpowiedzialna :) Jeśli guma pęknie to przecież można iść po taką magiczną tabletkę "po" i wtedy się nie zajdzie. Jednak z tego wynika, że ludzie po prostu nie zdają sobie sprawy kiedy zawiodła anty, czyli wgl nie mają kontroli... nawet po seksie.

Gość ex_debill_znowu_po
wpadłam, nie płakałam, młoda też nie byłam (za mąż nie wyszłam - jakby kogos to gnębiło), nie wpadłabym na to, że można zajść od jednej zapomnianej tabletki;)

Gość gość
jak maja wspanialy sex czesto to przestaja sie kontrolowac widac autorko ze masz na tym tle problemy

Gość nriwghri
"wpadłam, nie płakałam, młoda też nie byłam (za mąż nie wyszłam - jakby kogos to gnębiło), nie wpadłabym na to, że można zajść od jednej zapomnianej tabletki" Hmmm... wyglada na to, że brak C***odstawowej wiedzy medycznej w ważnym dla kobiety zakresie. Ale cóż - 80% społeczeństwa to idioci nieumiejący czytac ze zrozumieniem, więc czego tu się spodziewac :)

Gość ex_debill_znowu_po
poprawiłaś sobie nastrój? to może mi powiesz ile % społeczeństwa lubi sobie poprawiać samopoczucie kosztem innych? nic ci do mojego życia i moich wyborów - gdyby to była dla mnie tragedia pobiegłabym po tabletkę wczesnoporonną i szlus, dziś patrzę na to jako szczęsliwą zapomnianą tabletkę, gdyby nie to prawdopodobnie świadomie nigdy bym się na żadne dziecko nie zdecydowała:) a teraz idź prowokatorko malutka myśleć nad następnym tematem:)

Gość gość
niektórzy tabletek nie mogą łykać a gumka nawet nie musi pęknąć to nie jest 100% metoda antykoncepcji ale to nie zmienia faktu że większość piszących takie tematy są to osoby które stosują metody typu stosunek przerywany

Gość gość
rozumiem te wpadki bo cos peklo czy tabletka nie zadzialala ale wpadka bo poszlo sie na zywiol? albo chodza tacy 10 lat rozstanie wpadki nie bylo poznaje nowa laske 2 miechy i juz wpadka ze slubem o co chodzi?

Gość gość
ex_debill_znowu_po - nie Ciebie temat dotyczy, sama piszesz, że nie płakałaś, czyli musiałaś się liczyć z tym, ze jak będzie to będzie. W większości osoby piszące tutaj o tym, ze zaciążyły przez przypadek to kobiety, które KATEGORYCZNIE nie chcą mieć dzieci, w ogóle nie wyobrażaj sobie tego a mimo to zachodzą bo się nie pilnują(tak z tego wynika) bądź młode dziewczyny, które jeszcze nie chca być w ciaży, nie mają warunków, uczą sie itp. a mimo to nie przestrzegają zasad, gdzie mózg? ;/

Gość gość
Też nie rozumiem jak można wpaść. Ja uprawiam sex od blisko 20lat. Początkowo zabezpieczałam się gumkami potem tabletki. Mam 2planowanych dzieci. W obie ciąże zachodziłam w 1cyklu. I nie raz mnie ponosiło i uprawialiśmy sex w różnych miejscach :p ale o ile nie stosuje się naturalnych metod planowania rodziny to spontaniczny sex nie ma nic wspólnego z zajściem w ciążę. I tabletki w 99.9% przypadków nie zawodzą. Zawodzą ludzie którzy zapominają o tabletce, o przyjmowanych lekach.

Gość ex_debill_znowu_po
zadałaś pytanie jak można w tych czasach wpaść - no to c***odpowiedziałam - łatwo, te młody dziewczyny prawdopodobnie nie zdają sobie sprawy, że aż tak łatwo, ze względu na wcześniejsze doświadczenia i pare innych czynników też nie sądziłam, że od jednego strzału się da;) a będąc młodym prawdopodobnie ciężej być stanowczym, łatwiej dac się ponieść emocjom, następny temat proszę

Gość gość
Tylko nie rozumiem po co mnie atakujesz? ja też jestem młoda (mam 22 lata, seks uprawiam od 3), tylko, że zanim się podejmie decyzję o współżyciu to chyba trzeba coś o tym wiedzieć, prawda? Napisałaś, ze nie wiedziałaś, ze jak nie weźmiesz jednej tabletki to zaciążysz, co to za argument? wszystkie tak myślą? a jak nie weźmiesz raz antybiotyku to się wyleczysz do końca czy raczej nie? Tyle źródeł jest teraz, można wiedzieć dosłownie wszystko o antykoncepcji, wypytać się ginekologa o szczegóły, a to to zwykła głupota i nieodpowiedzialność, a potem żal na forum. Zakładam taki temat jaki mi się podoba.

Gość gość
Ex debil ale o czym ty piszesz? To nie trzeba być młodym żeby wpaść tylko głupim po prostu. Biologii w szkole nie miałaś? Co ma stanowczosc do ciąży? Nie chce zajść kupiłam plastry anty i nawet o tabletkach nie muszę pamiętać. Ale jak ktoś stosuje stosunek przerywany albo nie wie że od pominiętej tabletki można zajść to dla mnie idiota. I właśnie tu mamy sedno sprawy,wpadają IDIOCI.

Gość ex_debill_znowu_po
nie napisałam, że nie wiedziałam, że nie można wpaść od zapomnianej tabletki, nie spodziewałam się, że w moim przypadku tak będzie - ot i tyle:) z róznych względów, o których pisać nie będę:)

Gość gość
jak ??? SRAK !!!!!

Gość ex_debill_znowu_po
i te plastry mają 100% skuteczności?

Gość gość
Ale z kim wy dyskutujecie? Z bezrobotna grubaską która nie wiedziała że jak się bzyknie to może w ciążę zajść? Ona nie jest normalna. Ale ma to po tatusiu.

Gość gość
Ex debil nie mów tu o 100% skuteczności bo akurat nie masz podstaw, sama "zawaliłaś", nie wzięłaś tabletki więc zaszłaś w ciąże, proste, gdybyś przestrzegała to byś nie zaszła. To twoja wina a nie tabletek, które nie dają skuteczności.

Gość gość
100% pewności nic nie da. Ale jak nie pojawia się sytuacje opisane w ulotce zakłócające wchłanianie to się w ciążę nie zajdzie. Ja stosowałam 6 lat tabletki, potem ciąża i od 3lat plastry. I jakoś tyle lat nic się nie wydarzyło. A w ciążę zaszłam od razu po odstawieniu tabletek.

Gość ex_debill_znowu_po
a czy twierdzę gdzieś inaczej? oczywiście, że moja:) ciekawe jak będziesz śpiewać jak wpadniesz na plasterku:) cześć bajkopisarko, naucz się czytać jak chcesz pisac bzdury dalej:)

Gość autorkategotematuuu
Nie pisz do mnie kobieto non stop, bo mimo, że nie piszę z nicka to nie pisze WSZYSTKICH postów i przestań się na mnie wyżywać, ewidentnie ci nacisnęłam na odcisk tym tematem i teraz przy okazji każdego postu musisz się popisać przed różnymi ludźmi, którzy mają rację, ja biorę tabletki, ale biorę je odpowiedzialnie, zgodnie z zaleceniami ginekologa i nie bawię się w "a może się uda" a jak temat się nie podoba to żegnam.

Gość gość
Ale o co Ci chodzi? Nie wierzysz że można zajść w ciążę od razu po odstawieniu tabletek? I nie będę płakała jakbym jednak zaszła w ciążę stosując plastry, bo mam męża i stała pracę. Więc to by nie była tragedia ale nie przewiduje takiej sytuacji bo czytam ulotkę i wiem w jakich sytuacjach należy się dodatkowo zabezpieczać.

Gość gość
Idź grubasko zaniedbana mamusiu na rower,może spadnie wreszcie parę kg :D