Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasztanobiscum

zaraz przyjdzie do nas ksiądz z ja nie chce wychodzic z pokoju

Polecane posty

Gość kasztanobiscum

Tesciowie chca przyjac ksiedza, chyba bede zamknieta w kiblu albo uciekne na strych

Gość gość
idz sie myc

Gość gość
to swiadczy dobrze o Tobie,terz uciekałem jakos się balem,wiesz co nie boj się,mysle ze takie zachowanie jest bardziej przyzwoite niż udawanie wielkich katolikow przez Twych bliskich,to jast uczciwe i szczere to co robisz,chyba 3 lata temu z domu uciekłem przed księdzem w domu została kobieta przyjela komunie a ja stalem na mrozie i czekałem w końcu mowie sobie,dosc wszedłem do domu ksiądz był u nas,ja mu powiedziałem prawde ze uciekłem specjalnie z domu przed nim myslalem ze się ze wstyduspale,i wiesz on mi podal reke i powiedział wlasnie takich potrzebujemy katolikow a nie tych co się pchaja w kościele do 1szych lawek,no byłem zbulwersowany ale mysle ze trafiłem na bardzo madrego księdza,idz dziewczyno nie boj się,trzymam kciuki,napisz jak było ok

Gość gość
miało być,przyjela kolende,sorki

Gość gość
no jak tam,juz po

Gość kasztanobiscum
ksiadz jeszczwe nie przyszedł... w sumei to troche dziwne nie wiem o ktorej oni beda zwlekac ludzi z łóżek??? Już prawie 19:/ osobiscie o 20 klade dziecko spac i siebie też

Gość gość
pomogłem Ci trochę?to sama z teściami jesteś na tej Kolendzie,czemu sama ich syn w pracy

Gość kasztanobiscum
hej, bardzo mi pomogłeś, uważam podobnie. U mnie sytuacja jest troche bardziej... pokomplikowana. Otóż my jesteśmy skłóceni z tesciami (pijacy, alkoholicy w tym momencie piją) i oni zamierzaja przyjąc księdza w tym stanie, ja się do nich nie przyznaję a ksiądz wiadomo zawsze wymaga aby cała rodzina stała razem i się "jednoczyła" w modlitwie. Tylko że co? Zobaczy pijaną tesciowa dobra spadam bo chyba sa na klatce

Gość gość
pisz do mnie na miroslaw1956@ onet.pl,tam pogadamy bo tu zaraz nas obszczekają,pozdrawiam

Gość kasztanobiscum
ojej nie dziekuje tylko forum wchodzi w grę (z szacunku do męża nie smsuje nie koresponduję ani nie spotykam sie z mezczyznami - heh pozzadroscic takiej zony:p) dzięki za pomoc. Księdza nadal nie ma, ogólnie denerwuje mnie ten zwyczaj świątecznych kopert mam bardzo mało pieniedzy do 10-tego zostało mi 130zł i jedzenie zamrożone, musze jakoś zwiazać koniec z końcem a wstyd nic nie dać.

Gość gość
o ok nie chce podrywac,mam szacunek do normalnych i pozdrawiam weza,ma madra zone i matke swego dziecka,wiem pewnie jesteście dużo młodsi,a co do kasy to do 10 mam 0 kasy,lzej Ci kobieto,n fakt zonka wziela ale to prawda,ciagle mało tej kaski

Gość gość
Jak do mojego domu w styczniu przychodzi ksiązd po kolędzie to idę na spacer.

Gość gość
wiesz co na początku myslalem ze Ty jesteś jakas ateistka lub walczaca feministka i dlatego uciekasz przed księdzem i dlatego tak napisałem,ale w sumie się ciesze ze moglem Cie poznac,choc wirtualnie widze ze jesteś skromna i madra dziewczyna,pozdrawiam was

Gość gość
ależ z was konformiści. To po ..uj przyjmujecie kolędę jak nie chcecie być w domu?

Gość gość
do gość 1955 tez tak robilem wiele lat

Gość gość
to nie jest komformizm,to jest samo zycie,przyklad rozwiedziesz się i co do komuni wek,jest pogrzeb w rodzinie np. zona umiera wiadomo pogrzeb kościelny ja jako maz rozwodnik do komuni nie mogę isc,rodzina patrzy spode lba nie odzywaja się do Ciebie itd. dalej mowic

Gość gość
to jest właśnie konformizm w czystej postaci

Gość gość
dalej ja,do chrzstu dziecka brata czy siostry jako chrzestny nie mogę bo do spowiedzi nie wolno przystapic a pomyślcie ile jest w Polsce katolikow wierzących a nie praktykujących tylko przez ten skostnialy system,jezus wybaczal wszystkim wszystko tak jest w biblii a kosciol nie wybacza nam ludzkich potkniec,dlatego to nie my ludzie jesteśmy hipokrytami tylko system kościelny,znam przypadki ze ksiea udzielali slubow kościelnych komunistom,ale poza miejscem zamieszkania i to pochwalam,wszedzie powinien być miekki kregoslup,czyli dopasowanie do realiów,oj rozgadałem się,piszcie jak chcecie przepraszam autorko za moje wejście,jestem ten 1 co z Toba pisal ok

Gość gość
ta od hipokryzji w czystej postaci niech przesle z laski swojej moje wypociny do Biskupa meilem może tam ktoś w Arcidiecezji zacznie myslec zdrowym rozsądkiem,ale prześlij caly blog,i jeszcze wy wojujący katolicy,choc ja też jestem chrzszczony,zastanowcie się czemu kosciol traciowieczki,moze to wina islamu,o nie to wina skostniałych struktor kościoła,pozdrawiam z panem bogiem w nowy rok

Gość gość
gość 1957,chetnie wysłucham Twej odpowiedzi proszę o riposte

Gość gość
jeszcze jedno do gość 1957,wiesz o tym ze ludzie nie przyjmoja koledy tylko dlatego ze nie maja co dac w kopertę,dotarlo,prosze odpowiedz,tak masz racje to jest ucieczka przed kolenda,dlaczego z biedy glupia dziewczyno,przepraszam glupia sa swieta wiec cofam to slowo

Gość gość
do autorki wybacz ,ale ktoś nawiedzony mnie/nawiedzil/pozdrawiam Twa rodzine i jak poszlo

Dobrze zrozumiałam? Niektórzy nie przyjmują księdza, bo nie mają co dać w kopertę? To po prostu nie dajcie. Kilka lat temu moi rodzice mieli nienajlepszą sytuację finansową, dali księdzu kopertę i powiedzieli o swojej sytuacji, a ksiądz odpowiedział, ze w takim razie nie może przyjąć, ale rodzice się uparli, żeby wziął pieniądze.

Gość gość
no widze ze nawiedzone stworzenie zdechlo,chwala bogu,no wiec autorko powiedz jak było,kumam ze z teściami ujowo,powiem tak jak się kochacie to dacie rade

Gość gość
autorko powiedz dobrze odpisałem tej nawiedzonej zakonnicy?inteesuje mnie Twoje zdanie i nawet Twego meza,wiesz ze piszemy off

Gość gość
ej od realu,masz racje i uważam ze autorke tez podniosłem na dochu ale mnie wkurzyla ta zakonnica od chipokryzji,dobrze pingwinowi napisałem?

Gość gość
ej od realu,wiesz co totak nie jest,to skad potem wszyscy sąsiedzi wiedza ze masz biede i nie dajesz na kolede,przeciez się nie chwalisz bieda sasiadka,wiec skad,wiec Ci mowie ludzie wiedza ze jednak trzeba dac

No jasne już to widzę jak ksiądz idzie z kolędą do sąsiadki i mówi: ''Wasi sąsiedzi z naprzeciwka są bardzo ubodzy, bo nie dali pieniędzy''? :D Ludzie widzą więcej niż my i sami zauważą, że ich sąsiedzi nie wyjeżdżają zagranicę, nie wychodzą do kina, teatru, restauracji, robią zakupy w Biedronce lub w sklepie wybierają najtańsze produkty, chodzą ubrani w gorsze ciuchy, itp.

Gość gość
do tej z realu,jeszcze jedno,ja bronie autorki nie dlatego ze ja znam lub cokolwiek,bronie bo ma dziewczyna racje przecież czytalas ma do 10 130 zl ma zarcie w lodowce wiec jest zaradna dziolcha ok,wiec co ostatnia stowe na kosciol a nie daj boze jutro dziecko chore i kasa na leki,skad dziewczyna wezmie skoro ma tesciow pijących to nie będą mieli,popieram autorke od początku i będę jej bronil bo jest madra dziewczyna,przy okazji podrawiam

Ale mi chodziło o to, że nie musi dawać pieniędzy. Niech jej teściowie dadzą, autorka może się wytłumaczyć, że nie ma pieniędzy, bo to prawda. Nie krytykuję autorki, odpowiedziałam tylko na czyjąś wypowiedź, że '' ludzie nie przyjmoja koledy tylko dlatego ze nie maja co dac w kopertę''.