Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karola018

Boje sie studiowac za granica

Polecane posty

Gość Karola018

Anglia mnie przeraża , nie radze sobie w Polsce , wiecznie słysze że nie dam sobie rady na studiach za granica , rodzice i znajomi wyśmiewają ten pomysł.. mam 18 lat nie umiem gotować , posprzątać.. Staram się utrwalać jezyk , ogladac dużo filmikow , czytac książki , ale to i tak mało , mój poziom to jakies B2 , sredniozaawansowany , boje się o JEZYK , KOSZTY , boje się SAMOTNOŚCI , zagubienia , ( miałam 2 lata temu depresję) , boje się o swoje zdrowie , mam problemy z ciśnieniem , kto mi pomoże zajmie się mna jeśli będę chora , jeśli będę potrzebowala wsparcia , a co jeśli nie dogadam się tam z nikim , nie znajde znajomych , jeśli nic nie zrozumiem na wykładach , jeśli NIE ZDAM , zawale studia , a przecież musze wziąć kredyt.. boje się ale to moje marzenie , żeby wyrwać się z polski sama już zresztą nie wiem czy to marzenia , czy sen , czy co.. Chcialabym się nie bać ale cała jestem w stresie , jeszcze problemy rodzinne

Gość Karola018
up

Gość gość
ja też się zamierzam wyprowadzić z Polski w 2014r. i też o wiele rzeczy sie boje ale kto nie ryzykuje ten nie czuje że żyje. Jak dobrze pójdzie to tez marze o studiach właśnie za granicą i właśnie tak jak Ty w Anglii. Ale słyszałam że juz coraz mniej pacy tam jest.. aczkolwiek spróbuje ;)