Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xcxcvb

przewracanie sie na plecki

Polecane posty

Gość xcxcvb

witam, dziewczyny powiedzcie prosze ,kiedy Wasze dzieci zaczeły przewracac sie na plecki z pozycji lezac na brzuszku? Kiedy lezac na brzuszku zaczeły wyciagac raczki do zabawek?

Moja pierwsza córka miała ok. 4.5 mca jak zaczęła przekręcać się z brzucha na plecy. Z zabawkami i rączkami nie pamiętam, ale jakoś wcześniej. Teraz druga córka ma 3mce i 2tyg, jeszcze się nie przewraca ale od 2 tygodni wyciąga ręce do zabawek ;)

Gość gość
Moja pierwszy raz przewróciła sie w 5.tygodniu, potem miala parę tygodni przerwy ale od 8-9 tyg. przewracala sie juz normalnie, kiedy miala ochotę. Lekarka twierdziła, ze to troche za szybko ale wszystko jest ok :-) zabawki nie pamietam ale w 5.miesiącu juz na spokojnie sięga, podnosi do buzi, obraca sie do zabawek itd

Gość xcxcvb
troche sie martwie wlasnie, bo moj synek skonczyl tydzien temu 4 miesiace i nie przewraca sie na plecki. Jak lezy na pleckach to zazwyczaj po kilku minutach kladzie glowke i wsadza piastki do buzki i juz tak zostaje, nie wyciaga tez raczek do zabawek :(

Gość gość
Moja pierwszy raz odwróciła sie z brzucha na plecy w 5.tygodniu. Potem miala parę tyg przerwy i od 8-9 tyg. Obraca sie normalnie, kiedy ma pchote. Lekarka stwierdziła ze to troche ze szybko ale wszystko jest ok. Zabawki nie pameitam od kiedy sięga ale w 5.miesiącu juz spokojnie bierze, łapie, wsadza do buzi, okreca sie za zabawkami, schodzi z maty (glownie pelzajac do tylu) albo kleka na kolankach opierając sie raczkami o podłogę (jak do raczkowania)

Gość gość
Autorko jeżeli coas cie niepokoi idź do lekarza i skonsultuj. Każde dziecko rozwija sie w swoim tempie. Moja corcia pierwszy obrót z pleców na brzuch zanotowała w 17 tygodniu, a koleżanki jak miala pół roku, za to jej dziecko bez problemu opanowało jedzenie lyzeczka a moja cuduje przy tym ile wlezie :-)

Gość xcxcvb
synek wyciaga raczki do zabawek i chwyta je ale tylko z pozycji lezacej na pleckach (jak lezy na macie i zabawki wisza) badz w lezaczku, jednka z pozycji lezacej na brzuszku nie potrafi wyciagac raczek :(

Gość xcxcvb
masz racje, powinnam isc do pediatry i powiedziec o swoich watpliwosciach ale dzis troszke spanikowalam, bo bylam u kolezanki , ktora mi powiedziala, ze maluch ma pewnie wzmozone mapiecie miesniowe bo glowke przechyla w jednym kierunku i wygina sie do tylu, a ze wigina sie do tylu to zauwazylam sama i nawet pytalam lekarza czy to powazne, to mi odpowiedzial, ze to przez refluks i wiotkosc krtani. Zaczelam czytac o tym wzmozonym napieciu i juz naczytalam sie tyle, ze "durna jestem" i zaciekawilo mnie to jak inne dzieci rozwijaja sie

Gość gość
moj tez nie wyciaga jescze raczek do zabawek a ma 3,5 mc, mysle ze nadejdzie na niego pora, czasem sie przewroci z brzuszka na placki ale raczej to jest przypadek, poza tym od jakiegos czasu nie lubi zbytnio lezec na brzuszku

Gość czym chata bogata
mój synek ma 4 i pół miesiaca.Ze trzy razy, przypadkowo udało mu się obrócić z brzuszka na plecki . Wyciaga raczki po zabawaki, głownie prawą ale bardzo niezdarnie jeszcze. Trzyma dosyc pewnie i potrafi sie chwile pobawic. Ale nie potrafi ich przekladac z raczki do raczki a podobno juz powinien ,Nie martw sie na zapas a jesli sie niepokoisz zapytaj pediatry

Gość gość
Moja zaczęła sie obracać z brzucha na plecy i odwrotnie jak miala 3miesiące. Z zabawkami nie pamiętam ale mniej więcej w tym samym czasie.

Gość xcxcvb
dziekuje za odpowiedzi...wybiore sie do pediatry i jednak zapytam czy wszystko w porzadku

Gość gość
Autorko a ile m-cy ma Twoje dziecko? Pewnie zaniepokoił Cię fakt, że wszyscy piszą, że ok. 3 m-ca ich dzieci zaczęły się przewracać. To jest szybko (aczkolwiek wierzę, że są takie dzieci) Normą jest 5-6 m-c jeśli chodzi o przewracanie.

Gość xcxcvb
moj synek ogolnie urodził sie duzy bo 3,5kg i 59cm, a teraz ma 69cm i 8,3kg

Gość gość
Starsza corka przekrecila sie z plecow na brzuch majac 4 miesiace I tydzien. Z brzucha na plecy miesiac pozniej. Mlodsza z brzucha na plecy majac 3 miesiace I tydzien ale kiedy odwrotnie to nie wiem bo jak tylko sprawnie zaczelo jej isc przekrecanie zaczela interesowac sie pelzaniem.

Gość gość
Z plecow na brzuch mialo byc odnosnie mlodszej.