Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwi mnie odchodzenie od

Mam depresję wywołaną czytaniem badań naukowych bo udowodniło mi to że całe życi

Polecane posty

e nie ma żadnego sensu i wszystko ma podłoże biologiczne, a nie duchowe. To strasznie przykre, szare, nieciekawe i płytkie :O

Gość gość
tak to smutne, że ludzka egzystencja ma taki sam sens, jak egzystencja myszy, mrówki czy bakterii e.coli... no ale 7 mld ludzi żyje i się tym nie przejmuje.... i w sumie ja też nie będę, bo co to zmieni? zupełnie nic.

Gość romulus i remus
jak zapatruja sie badania naukowe na zgibnanie lyzeczek sila woli?

Gość gość
Oczywiascie, ze biologiczne, ale od ciebie zależy jakie będziesz miała podejście do życia. A na pseudoduchowosc nie ma się co silic.

Ja myślę, że większość ludzi nie czyta tych wszystkich badań, a wiele osób, które czytają to się jednak przejmuje. Boję się, że niedługo będziemy cyborgami, a ludzie będą programowani genetycznie i każdy będzie miał dziecko o takim wyglądzie, jaki chce i takim charakterze i takim iq jakim chce. To wszystko jest już po*ebane.

Nie da się zgiąć łyżeczki siłą woli. Od lat się tym zajmuję i szukam jakichś dowodów i nic nie znalazłem. Takie rzeczy to tylko sztuczki i przekręty.

Gość gość
to tak samo wierzyć, że robienie złych rzeczy odbije się na tobie, a za dobre będziesz nagrodzona. to wszystko bzdury, bzdury.... nie ma czegoś takiego. robiac dobre uczynki człowiek może czuć się lepiej, ale całe gadanie, że "to będzie wynagrodzone" to bull s**t

Ale niepotrzebnie to czytałem. Ostrzegam. Nie róbcie tego. Człowiek i tak ma w naturze oszukiwanie się, by żyło mu się lepiej i całe życie normalnie na tym funkcjonuje. Było zostać przy tym.

Gość gość
zacznij sie lepiej odżywiać kasze jaglane owies orkisz

I co mi to da?

Gość gość
daj linka jak mozesz

Gość gość
A wiesz, że ja też popadłam w taki lekki dół, gdy pozbyłam się tych złudzeń dotyczących miłości, rodziny, przyjaźni i tej całej otoczki duchowości. Gdy sobie uświadomiłam, że jesteśmy tu czyli na tym świecie tylko po to aby przekazać swoje DNA i później umrzeć tak jak każde zwierze czy roślina, która wyda owoce to runął mi cały dotychczasowy dość dobrze ułożony świat.

Gość gość
Nasza psychika broni się przed tym bezsensem i dlatego ludzie wymyślili miłość [występującą głównie w literaturze i filmie] sztukę, jakieś pasje, które pomagają zapomnieć/odwrócić uwagę od przerażającej rzeczywistości.

Gość księżna
skoro nic nie ma znaczenia to czym się tak przejmujecie

Gość gość
No ale jakoś żyć trzeba, nie każdy chce/może/ma odwagę popełnić samobója.

Gość gość
dlatego jeszcze więcej opowiadajcie , że dzieci bardziej kochacie od męża powołując się na to, że to za nie byście zginęli, nie za męża i oszukujcie się, że to nie jest ewolucyjny pęd za ochroną potomstwa- potomstwa- dobór słowa nieprzypadkowy... każdy spontanicznie tak własnie to uzasadnia z mężem ma się więź ducvhową, owszem, też popęd i hormony, ale one opadają po czasie a zostaje to co najważniejsze- przyjaxn, potrzeba rozmowy...wspólnta oczywiście w zależności kto jak dba a wy zamiast skupić si na tej relacji, by ją własciwie docenić myślicie tylko o o tym, co zajmuje wam najwięcej czasu i energii emntalnej- dzieic czarnowidztwo w postaci- bo on może zdradzić, hamuje możliwosć nawiązania jak najgłębszej więzi sami pogrążacie sie w tej naturze i w tych zimnych kalkulacjach kogo byscie ratowali z tonącej łodzi a teraz płacz, że zycie nie ma sensu, bo to biologia ch*j wam w d**ę

Gość Weź leki
I ty uwierzyłaś, że wszystko ma podłoże biologiczne... żal mi ciebie, nic jeszcze nie wiesz. Radzę poszerzyć wiedzę.

Gość gość
a czym jest Twoje zycie duchowe? jednie konfubulacjami, klamstwami i wybujala wyobraznia innych osob..to cale religie

Gość gość
ktos tu pisze o życiu jak zwierzęta. otóż dla przyrody człowiek to też zwierze. wszyscy jesteśmy zwierzętami i nie mamy na to wpływu

Gość gość
ciekawe rozważania też czasem tak myślę i czytam różne badania naukowe itp..z różnych dziedzin a nie tylko biologiczne.. bo w sumie wszystko można tak naprawdę sprowadzić do fizjologii i biologii ale nie popadajmy w paranoję bo to trąca już o schizofreniczne myślenie :)

Gość mkjgf
w fale radiowe pewnie tez nie wierzysz bo ich nie widzisz haha w fale komorkowe tym bardziej mało tego ty nawet nie wierzysz w fale dzwiekowe... wspolczuje ci takiego plytkiego zycia