Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anestejszb

jak sobie radzic z zaparciami i chyba hemoroidami po porodzie

Polecane posty

Gość anestejszb

? od kilku dni mam zaparcia stolec ciezko przechodzi do tego boli jakby tam jakas rana byla. czy to hemoroidy? jak sie podcieram to jest troche krwi

Gość gość
zrób sobie nasiadówkę z kory dębu (w aptece dostaniesz) - 100% skuteczności za grosze.

Gość gość
Jak rana to znaczy, że masz szczelinę o***tu. Proktolog coś na nią poradzi.

Gość gość
ja na hemoroidy po porodzie stosowałam maść proktis-m

Gość anestejszb
nie wiem czy tam jest rana, faktem jest, ze przy oddawaniu stolca boli i trze. czy szczelina o***tu to cos powaznego?

Gość gość
A tam szczelina pewnie zwykły hemoroid. Na niego masc posterisan , zejdzie za pare dni, ja mialam takiego ze na doopie usiąść nie moglam :D a na zaparcia zwykły sok jabłkowy 100%, tak z półtora litra dziennie. Ja w pewnym momencie przestalam pic bo wydawało mi doopie że nie utrzymam :D ale wszystko naciagniete w mniej niż tydzień wrocilo do normy

Gość gość
Na zaparcia jabłka, sok jabłkowy, suszone śliwki i dużo blonnika czyli np ziarna słonecznika czy pestki dyni. Na hemoroidy to zależy czy karmisz piersia. Mi lekarz powiedział że jak karmie to tylko czopki i wypisał receptę na takie silniejsze. Można kupić bez recepty ale słabsze. pytaj w aptece

Gość anestejszb
dzieki ponoc w połogu nie mozna jesc owocow z pestkami, a zwlaszcza suszonych sliwek prawda to? co do hemoroidow to ja nie czuje, zeby cos wychodzilo, karmie piersia. wiem, ze sa jakies czopki glicerynowe pytac o nie w aptece?

Gość gość
na zaparcia czopki glicerynowe do kupienia w aptece.

Gość gość
Ja piłam herbatę z imbirem bardzo pomaga

W ciąży na zaparcia dobre są otręby owsiane ją je jadłam np z jogurtem i minimum litr wody dziennie. Żadne soki tylko zwykła woda niegazowana. W trakcie pologu jeśli Karmisz piersią masz ograniczona możliwość co do leków. Dobry jest proctohemolan-masc do stosowania zewnętrznego i tabletki dozwolone dla kobiet karmiacych mianowicie cyclo3fort 2xdziennie po jednej tabletce. Wszystko dostępne bez recepty .

Gość gość
Karmiłam i moglam ten posterisan

Gość Mama Maluszka
KIWI! super działa na zaparcia. Jak byłam w ciąży to każdy mnie straszył że będę miała problemy z wypróżnianiem, hemoroidy. A ja nic. Nie wiem co to zaparcia. Tak samo po ciąży. Ale jadłam kiwi kilogramami,

Gość gość
na hemoroidy stosuje czopki hemoeol i jak do tej pory a to juz dwa lata sa dla mnie najlepsze,

Gość anastejszb
a czy te czopki hemeoel mozna bezpiecznie stosowac w pologu?

Gość userrrka13
mi na zaparcia pielęgniarka poleciłą czopki eva/qu, które w przeciwieństwie do tradycyjnych czopków glicerynowych nie wymagają trzymania ich w lodówce, można zatem mieć je zawsze pod ręką

Gość gość
Najlepszy jest Colon C - dodajesz łyżeczkę do jogurtu albo do szklanki wody, zrobi się taka galaretka, zjadasz to i UWAGA! koniecznie popijasz jeszcze szklanką wody. Jak tego nie zrobisz (nie popijesz wodą), to błonnik w nim zawarty wyciągnie ci wodę, którą masz w jelitach i problem z zaparciami się pogłębi, zamiast zmaleć. Jeżeli wszystko zrobisz jak piszę, to kupka jak marzenie - zawsze rano, miękka i duża :D

Gość Wojczynska
Hemoroidy to ciężka sprawa, ale są na nie specjalne maści, może powinnaś spróbować? Na zaparcia to polecam czopki, sama stosowałam jak poleciałam w tym roku na wczasy. Szybko się rozpuszczają, są oparte na naturalnych składnikach, wypróbuj sobie eva/qu

Gość mamammama
Miałam identyczny problem. Trwało to u mnie ok tygodnia i przeszło. Co do diety - piłam dużo wody, jadłam dużo jogurtów (również activię). Nie słyszałam o tym, żeby w połogu nie można było jeść suszonych śliwek, nie wiem skąd te rewelacje. Co do owoców drobnopestkowych - często ponoć powodują alergie u dzieci, ale wychodzę z założenia, że lepiej wypróbować w małej ilości niż nie jeść na wszelki wypadek. Mojego hemoroida smarowałam balsamem szostakowskiego (do kupienia bez recepty w aptece). Jest to taka gęsta lepka ciecz, trochę jak guma arabska. Mnie położna zaleciła to do smarowania blizny po nacięciu krocza, przy okazji posmarowałam tym okolice o***tu i się wszystko wygoiło.

Krwawienie jest spowodowane pewnie tym, ze napeczniale zyly odbytu lub guzki pekaja przy parciu. Ja na to w ciazy i po stosowalam posterisan. Ale nie ufaj temu forum na 100%, bo widzialam, ze ktos Ci polecil cyclo3 forte, ktorego NIE WOLNO stosowac w ciazy, ani karmiac. Jest to lek wspomagajacy uklad zylny, tetniczy i limfatyczny, odczuwalna poprawa po nim jest po ponad miesiacu stosowania. Wiem, bo bralam go rok na niewydolnosc zylna i jak zaszlam w ciaze, to mi farmaceutka tez ciemnote wciskala, ze moge go brac, chociaz w ulotce jest napisane, ze nie wolno. Poszlam do chirurga i dostalam kategoryczny zakaz i varixinal zamiast tego. Ale Ty nie potrzebujesz lekow wspomagajacych zyly, tylko masc na tylek (od razu poczujesz ulge), malo ostrego, lekkostrawnie, duzo jablek, duzo ruchu i najlepiej wizyta u chirurga, ktory sprawdzi, czy to juz hemoroidy czy choroba hemoroidalna.

Gość nana23
ja w ciąży i w czasie karmienia również stosowałam na hemoroidy procto glyvenol i był bardzo skuteczny. są czopki i maść ale ja stosowałam czopki i szybko przynosiły ulgę.