Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczynaszamanana

Dylemat między dwoma

Polecane posty

Gość dziewczynaszamanana

Postaram się opisać w skrócie to co mnie nurtuje. Otóż jestem w związku na odległość. Spotykam się z moim chłopakiem raz na miesiąc, czasami nawet rzadziej. Póki co nie możemy się do siebie przeprowadzić, bo oboje studiujemy w innych miastach oddalonych o ponad 300km. Średnio nam się układa. Średnio mu ufam. Często się kłócimy. Mimo że zapewnia mnie o swojej miłości to czasami naprawdę ciężko mu zaufać. Niedawno poznałam drugiego faceta. Mega przystojny, sympatyczny, z poczuciem humoru i widać że jest mną zainteresowany... no i mieszka bliżej. Dlatego nie wiem co robić. Nie chce działać na dwa fronty. Dziewczyny doradźcie. Zostawić tego co jest ode mnie tak daleko, mimo że go kocham i mimo naszych częstych kłótni, czuję, że to jest TEN facet (jak się spotykamy to wszystko jest pięknie...) i zacząć poważniej z tym co mieszka w moim mieście? Czy może to tylko chwilowe zauroczenie i warto poczekać aż skończymy studia i zamieszkamy razem?

Gość gość
skoro go kochasz i wiesz że to ten, to odległość nie powinna mieć znaczenia

Gość dziewczynaszamanana
Zachodzi tu pytanie: serce czy rozum? Bo przyznam, że ta odległość męczy mnie strasznie.

Gość gość
Pomimo odległości tych 300 km to i tak bardzo rzadko się spotykacie :o nawet nie wiecie jacy obecnie jesteście na co dzień, średnio tak :/ trudno sobie wyobrazić nagłe rozpoczęcie wspólnego życia po spotkaniach z taką częstotliwością, Jeżeli twierdzisz że go kochasz i wiesz na pewno że on ciebie kocha to kochajcie się dalej, ale jeśli ktokolwiek z was ma wątpliwości to daleko na tym nie zajedziecie. Zależy też kiedy kończycie studia, za rok, trzy?

Gość dziewczynaszamanana
Spotykamy się tak rzadko, bo zazwyczaj kasy brak. Studia kończymy teoretycznie w przyszłym roku, ale kto to wie jak to będzie. Może się zdarzyć tak, że ja znajdę pracę u siebie, a on u siebie (jeśli w ogóle :p) i dalej to samo... A nie chce żeby mi też coś innego śmignęło przed nosa. Mój obecny już raz ze mną zerwał dlatego też nie jestem w stu procentach do niego przekonana, mimo że uczucie mojego do niego jest dość silne, bo to mój pierwszy chłopak.

Gość dziewczynaszamanana
I przepraszam za jakieś głupie literówki* :p