Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy musze schudnac

Polecane posty

Gość gość

czy jestem bardzo gruba? mam 174 cm i waze 74 kg, mam 41 lat

Gość gość
Jeśli na co dzień masz trochę ruchu(np. spacer do autobusu itp., wchodzenie po schodach)to nie powinnaś się stresować tym że coś w tej kwestii robisz nie tak. Natomiast dyscyplinę powinnaś wprowadzić do tego ile jesz Pisząc ile, nie mam na myśli ilości jedzenia, tylko częstotliwości spożywanych posiłków a nie powinna ona przekraczać trzech godzin. To znaczy że jeśli zaczynasz jeść o np. godzinie 9stej to powinnaś jeść kolejno o 12stej, 15stej, 18stej i godz.21 jeśli chodzisz spać później niż przed północą, bo między snem a posiłkiem powinno upłynąć 3godziny. Jeśli wprowadzisz sobie do swojego życia tego typu dyscyplinę i będziesz się twardo trzymała tego czasu to schudniesz trwale. Nie musisz się stresować niczym innym Masz ochotę na popcorn zjedz,ale nie zapomnij o posiłkach w wyznaczonych porach. Do niczego się nie zmuszaj tylko trzymaj się odstępów180minut-to wszystko! Nie lubisz sportu? Nie zmuszaj się! Wystarczy jak w ramach rekreacji i odskoczni od lenistwa raz na jakiś czas wybierzesz się np. na basen albo długi spacer dla relaksu. Nie ma sensu się katować bo nastawienie to bardzo ważna rzecz