Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czu to prawda że odejmujac od naszego wzrostu 110 otrzymujemy liczbe naszej

Polecane posty

Gość gość

odpowiedniej wagi w kilogramach? czyl np mam 170 -110 = 60

Gość gość
prawda, tak właśnie oblicza się prawidłową wagę kobiety. U facetów odejmuje się 100

Gość pwmach
Kiedy ważyłam według tej "prawidłowości" wszyscy wypominali mi moją chudość, więc jak zawsze prawda ale nie do końca i przydałby się jakiś rozrzut wyniku.

Gość gość
no bez przesady :) Chyba że ci "wszyscy" to jakieś hipopotamy :) I szlag ich trafiał, że jako jedyna wyglądasz normalnie. Bo do chudzinek tej "normalnej" wagi raczej zaliczyć nie można :)

Gość mraauuu
to gowno prawda :) jak i z tym calym bmi, mozna miec bmi w normie, a byc mega otluszczonym, albo wiecej wazyc a wygladac szczuplo, jeszcze zalezy jak ten tluszczyk sie rozklada np u kobiet..tluszcz wazy mniej od miesni, wezmy np kulturystow, wedlug bmi sa otyli? hehe

Gość djdksa
Prawda. Wiadomo, że jeden ma mięśnie, drugi tłuszcz, ale dla przeciętnej kobiety jest to dobry wskaźnik wzrost - 110

Gość gość
BMI to jakaś nowomoda amerykańska. Wszystko musi być po amerykańsku? U nas zawsze bylo dla kobiety wzrost odjąć 110 +- 2kg, dla facetow wzrost odjąc 100 +-2kg

Gość djdksa
gość wyżej - dokładnie

Gość gość022
Gdybym ja ważyła 58 kg to wyglądałabym jak kulka, teraz przy 52 nie jestem najszczuplejsza.

Gość gość
niektórym mózg podpowiada i przy 20 kg że nie są najszczuplejsi :) Zresztą zależy ile masz wzrostu? 168?

Gość gość
to jest dawny mit z komuny, dawno juz sie tak nie oblicza wagi. sprawdza sie tylko - i to marnie- u osób sredniego wzrostu. Teraz prawidlowa wage sie oblicza wg BMI, a idealna to mniej wiecej jest w połowie ... Dla przykładu- sama mam tylko 152 cm wzrostu, i gdybym odjeła tyle to moja idelana waga to byłoby 42 kg- totalna niedowaga

Gość pwmach
Mam 163 i gadali o tej mojej chudości gdy miałam około 52-53 kg, może to zależy jak się to układa, albo po prostu nie widzieli mnie na golasa, a dopiero wtedy widać jakie mam dupsko ;)