Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutnaja888

Czy ktoś ma Yorka

Polecane posty

Gość Smutnaja888

Ile razy dziennie powinno wyprowadzać się Yorka na spacer? Ile może wytrzymać bez wychodzenia? Bardzo chciałabym nabyć pieska, ale nie chcę mu robić krzywdy zbyt długą nieobecnością w domu... Ktoś się orientuje?

Gość gość
wychodzenie na spacer nie zależny od rasy , każdy pies musi wychodzić min 3 razy np 7:00 16:00 i 21:00

Gość gość
k***a kolejna d***** c**a głupia krowa yorka będzie kupować ****** zamiast adoptować jakieś biedactwo ze schroniska!! k***a ludzka głupota mnie przeraża! k***a

Gość gość
długość spacerów zależny od rasy np psy myśliwskie muszą biegać , wyżły, posokowce , one potrzebują dużo ruchu i długiego biegania, yorki nie nalezą do długodystansowców wystarczy im 10 min dreptania wokół bloku

Gość Smutnaja888
Dzięki serdecznie za te KULTURALNE odpowiedzi. A gdybym pieska wyprowadziła o 9 a potem 18 to już by było bardzo źle? Pracuję od 10-17 ale jeszcze dojazd chwile mi zajmie. A na serio zależy mi głównie na komforcie psa...więc jeśli takie odległości byłyby za duże-podaruję sobie.

Gość gość
yorki są w schro, podaruj jakiemuś nowe życie

Gość Smutnaja888
Tu już nie upieram się przy kupnie czy adopcji. Raczej chodzi o czas.

Gość gość
yorki lubią sikac w domu, nawet jak sa "wyspacerowane" kuźwa nie wiem co to jest, ale spotkałam sie z tym u kilku kolezanek, ktore na to narzekały, wiec sobie podarowałam

Gość gość
to wszystko zależy od psa, ale jak chcesz wyjść o 9 to musisz chodzić ok 22 - 23 , wiesz pies to jest obowiązek, zastanów się dobrze aby go nie skrzywdzić, suczki nie potrzebują długich spacerów, sikaja i chcą wracać do domu, psy natomiast lubią dłużej spacerować i zaznaczać teren

Gość gość
uratuj jedno biedne zycie, proszę cie i przepraszam za te przekleństwa, po prostu nienawidzę ludzi, którzy kupują psy za kilka tyś, kiedy można mieć przyjaciela, któremu dasz szansę na lepsze życie i pokochasz okrropnie

Gość Smutnaja888
ja się kładę spać o 2 więc i na "siku" o 1 jestem skłonna wyjść

Gość cowziacmam
Kazdy psiak potrzebuje uwagi. Najpierw sie zastanow czy bedziesz w stanie poswiecic mu swoj czas wolny. Teraz to mozesz i nawet nauczyc psa do kuwety robic :-) ale spacer przynajmniej 2 razy dziennie. To minimum

Gość gość
ze szczeniakiem będzie ciężko, nie wytrzyma tyle czasu, pomyśl o adopcji wychowanego psa, nauczonego czystości w domu

Gość Smutnaja888
ale ja ot tak napisałam o kupnie. Sama mam 2 koty (u rodziców, ale trafiły z mojej inicjatywy jak z nimi mieszkałam) właśnie z adopcji

Gość gość
może lepszy dla ciebie byłby kotek, skoro tyle czasu spędzasz poza domem ? w sumie u nas zawsze były psi i zawsze pracowało się od 7 do 15 plus dojazdy, tak więc jest to kwestia nauczenia , ale pamiętaj że pies też choruje, że są wakacje ze może coś zniszczyć w domu itd itd czasem trzeba kupe kasy na leki wydawać (ALE WARTO ! )

Gość Smutnaja888
No niestety...stąd pytania. Nie chcę kupować na ślepo :) Mieszkam sama, chciałabym dać takiemu pieskowi caaaałą moją miłość - nie nie jestem starą zdewociałą panną :) Po prostu jestem obecnie sama, mam spore mieszkanie i chętnie bym kogoś przygarnęła :)

Gość gość
bierz kundelka, sam miałem ich kilka, za to znam mnóstwo osób czy to z yorkami, czy innymi za przeproszeniem, wypierdkami i te psy są jakby głupie? niby wychowane, ale jednak nie do końca, wściekłe jakieś :D

Gość Smutnaja888
Yorki mają włosy a sierść mnie uczula :(

Gość gość
każdy pies to są wydatki, czas i poświęcenie , ja nie wyobrażam sobie życia bez psów, od zawsze były u nas w domu, śpią pod kołdrą, leżą na kanapach, psują ,brudzą , niszczą ale kocham psy nad życie :) świetnie odstresują , spojrzenie takiej pociesznej mordy daje więcej niż 1000 słów , ale wg mnie yorki są przy tępawe :) polecam ci małego kundelka :) ja jestem zakochana w jamnikach, ale one mają charakterek

Gość gość
no tak , jeśli uczulenie to tylko york, lepiej dorosłego , bo od razu widać jaki ma charakter, one bywają skrajne, albo wściekłe, albo milutkie , dziwna rasa