Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy wasze niemowleta zaczely zjadac pelne porcje ze sloiczkow

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o małe sloiki (125g) ile miały miesiecy, albo po jakim czasie to było odkad zaczelyscie wprowadzac jedzenie łyżeczką. Kiedy pełne porcje/ Odpowiednie do wieku, oczywiscie. Glównie chodzi mi o dzieci na mm.

Gość gość
Jakoś 5,5 miesiąca miał.

Gość gość
Zaczęłam wprowadzać po skończonym 4 mcu na karmieniu mieszanym, przez kilka dni po kilka łyżeczek, z 2 dni po pół słoiczka a później już cały. Sporadycznie zdarzyło mi się nie podać do końca kiedy synek zaczynał dawać znak że ma dość.

Gość gość
ja też bardzo szybko - najpierw kilka łyżeczek - potem pół słoiczka ale po maks tygodniu dwóch chciał więcej więc dostawał cały ewentualnie pół owoców a potem pół z obiadku

Gość gość
Mialam krotki etap zeby dawac sloiczki i tylko dlatego ze akutat sie wyprowadzalismy wiec nie mialam czasu gotowac. corka miala wtedy 4 miesiace i zjadala 2 takie pelne sloiczki. szybko z tego zeszlam bo uwazam ze jak sie samemu gotuje to zdrowiej.

Gość gość
Po 6 całe 125 g deserki i obiadki a po 8 juz obiadki te większe ale gotuje teraz sama bo bym nie wyrobiła z kasą:)

Gość gość
Dzieki dziewczyny :)

Gość gość
3 miesięce 3 tygodnie: pół zawartości słoiczka.. jakoś 4 miesiące i kilka dni już cały słoiczek.. Jak skończył 5 miesięcy to dawała na posiłek 1,5 tego ałego słoiczka bo 1 to było zbyt mało na posiłek.